لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۷

سینماگران ایران: صنعت سینما قربانی «ارزش»


در آستانه فرارسیدن عیدفطر، فصل فروش سینماهای ایران، جدال بر سر اکران فیلم میان شورای صنفی نمایش و حوزه هنری، بزرگترین سینمادار کشور، بالا گرفته است.
جدالی که با توقف نمایش دو فیلم «گشت ارشاد» و «خصوصی» توسط سینماهای وابسته به حوزه هنری و شهرداری تهران آغاز شد، امروزه به بی رونقی بازار فیلم، ریزش تماشاگران و عدم درخواست اکران توسط تولیدکنندگان افزوده است.

افزایش اختلافات و چنددستگی ها در حوزه صنفی سینمای ایران، از نوروز امسال و هنگامی دور تازه ای یافت که گروهی بیست سی نفره از انصار حزب الله علیه اکران فیلم های گشت ارشاد و خصوصی دست به اعتراض زدند. چند امام جمعه از اعتراض این گروه پشتیبانی کردند و از پی آن حوزه هنری و شهرداری تهران دو گروه بزرگ سینمادار کشور اکران گشت ارشاد پرفروش ترین فیلم نوروز و فیلم خصوصی را متوقف کردند.

اعتراضات صنف های سینمایی در جلوگیری از این اقدام بی تاثیر بود و چند روز بعد رئیس حوزه اعلام کرد پانزده فیلم آماده نمایش به دلیل غیرارزشی بودن در سینماهای حوزه نمایش داده نخواهند شد.
انحصار سینماهای حوزه به اکران فیلم هایی که «ارزشی» خوانده می شوند، جدال میان حوزه هنری اسلامی و شورای صنفی نمایش را دامن زد.
حالا شورای صنفی نمایش متولی تعیین اکران فیلم ها گروه سینماهای حوزه هنری از جمله سینما آزادی را از نمایش فیلم هایی مانند ضدگلوله، بی خداحافظی و کلاه قرمزی و بچه ننه محروم کرده و می گوید حوزه باید تنها فیلم های ارزشی نمایش دهد.

ضیا هاشمي رئیس شورای صنفی نمایش که اشاره به مواضع رئیس حوزه هنری در باره سینمای ارزشی داشت، افزوده: «مگر در تلويزيون نگفتند بايد فيلم هاي ارزشي اكران شود، تا ما از آنها حمايت كنيم؟ اكنون ما هم به حرف خودشان استناد مي كنيم و مي گوييم از نظر ما «كلاه قرمزي و بچه ننه» به هيچ وجه ارزشي نيست. اگر ميتوانند ما را قانع كنند كه «كلاه قرمزي» يك فيلم ارزشي است.»
ضیا هاشمی می افزاید: حوزه هنری که اصرار بر نمایش فیلمهادارد می گوید شورای صنفی می خواهد سینماهای حوزه را تعطیل کند.

تحلیلگران سینما ریشه این مشکلات را در نحوه مدیریت گروه شمقدری سجادپور دیده می گویند از سه سال پیش تاکنون مدیریت معاونت سینمایی وزارت ارشاد جز شعاردهی، فرقه گرایی و هزینه کردن بودجه دولتی برای ساخت فیلم های تبلیغی بدون مخاطب کاری نکرده اند.
سعيد ابراهيمي فر سازنده فیلم نار و نی در گفتگو با بانی فیلم تنها روزنامه سینمایی ایران می گوید: اگر پرونده مالي فيلمها را بيرون بكشيم خواهيم ديد كه بسياري از اين فيلمها بدون وامهاي دولتي و متأسفانه يك سري رانتها اصلاً ساخته نمي شدند
حوزه هنری و خبرگزاری مهر وابسته به این نهاد در مخالفت با محرومیت سینما آزادی و دیگر سینماهای حوزه هنری هم باعث و بانی این اختلافات را مدیریت شمقدری و وزارت ارشاداسلامی دانسته می گوید اگر فیلمهای کلاه قرمزی و بی خداحافظی اکران نشوند هشتاد سینمای کشور تعطیل خواهند شد.
همسو با ریزش تماشاگران، عدم تمایل تولیدکنندگان به اکران فیلمهایشان و کاهش تولید فیلم، گسترش فزاینده بازار نسخه غیرمجاز فیلمهای آماده اکران افزایش تماشاگران شبکه خانگی را در پی داشته است.
XS
SM
MD
LG