یادداشتی در واشنگتن تایمز از کیلفورد می، رئیس «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»
پرزیدنت ترامپ می گوید اطلاعات در دست از قتل جمال خاشقجی در کنسولگری سعودی در استانبول کافی نیست و می خواهد سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا در این باره تحقیق کند. رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که قاتلان عواقب سنگینی را متحمل خواهند شد.
دونالد ترامپ اگر چه خود را به اعمال مجازات هایی متعهد کرده، اما بعید است بخواهد موجب تقویت دشمنان عربستان سعودی و آمریکا شامل رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، شود که سعودی ها را رقیب خود در رهبری جهان اسلام می بیند. رهبران جمهوری اسلامی هم که خواهان محو سعودی ها از صفحه روزگار و حکومت بر خاورمیانه هستند شامل همین ملاحظات می شوند.
کاخ سفید احتمالا با استفاده از «قانون مگنیتسکی» افراد درگیر در این جنایت را تحریم خواهد کرد.
پرزیدنت ترامپ به هر کاری دست بزند، موافقان توافق باراک اوباما با ایران را راضی نخواهد کرد.
آن ها هفت سال پیش زمانی که نقشه ماموران ایران برای منفجر کردن سفیر سعودی در رستورانی در شهر واشنگتن خنثی شد، خواهان مجازات تهران نشدند. وقتی ماه گذشته سپاه پاسداران ۱۱ عضو اپوزیسیون در عراق را در حملاتی موشکی کشت، این افراد حرف خاصی نزدند.
برای آن ها، بر مبنای منطقی استالینستی، مرگ جمال خاشقجی یک تراژدی است، اما سلاخی صدها هزار نفر در سوریه طی سال های اخیر با همدستی حاکمان ایران صرفا یک آمار است.
اگر محمد بن سلمان ولیعهد بماند - به نظر نمی رسد ملک سلمان قصد تنزل مقام فرزند ۳۳ ساله اش را داشته باشد - پادشاه عربستان باید هر گونه اقدام کاخ سفید و کنگره را تحمل کند.
ملک سلمان باید دست کم رائف بَدوی، بنیانگذار وبسایت «لیبرال های آزاد سعودی»، که شلاق خورده و از سال ۲۰۱۲ زندانی است را آزاد کند. ماه اوت، سمر بدوی، خواهر او که فعال حقوق بشر است، هم دستگیر شده بود. دیگر زندانیان عقیدتی سعودی هم باید مشمول یک عفو عمومی شوند.
یکی از درس هایی که ممکن است از کشتن جمال خاشقجی بیاموزیم این است که کشورهای آزاد هرگز نمی توانند دوستان رژیم هایی باشند که با اقدامات وحشیانه قدرت را حفظ می کنند. با این وجود میان رژیم هایی که به «مرگ بر آمریکا» متعهد هستند و رژیم هایی که با آن ها منافع حیاتی مشترک داریم تفاوت وجود دارد. آن هایی که نمی فهمند آن جا قانون جنگل حاکم است در آرواره های مهاجمین گیر می افتند.