خبرگزاری رسمی عربستان سعودی از اعدام شش ایرانی متهم به قاچاق مواد مخدر در این کشور خبر داد.
این خبرگزاری روز چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ به نقل از بیانیه وزارت کشور عربستان سعودی، اتهام این ایرانیان را «وارد کردن مخفیانه حشیش» به عربستان گزارش داده و اضافه کرده که مجازات مرگ آنها در بندر ساحلی دمّام اجرا شده است.
به زمان بازداشت، اجرای مجازات و چگونگی اعدام این متهمان ایرانی اشارهای نشده است.
اجرای مجازات مرگ به وسیله شمشیر و جدا کردن سر از بدن از شیوههای رایج اعدام در عربستان محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مجازات اعدام برای متهمان مرتبط با مواد مخدر در عربستان از دو سال قبل رو به افزایش گذاشته است.
خبرگزاری رویترز شمار اعدامشدگان در عربستان در سال گذشته میلادی را ۳۳۰ تن - بیشترین تعداد در چند دهه گذشته - اعلام کرده و افزوده است اعدامها در عربستان در سال ۲۰۲۴ میلادی رشدی شدید داشتند. خبرگزاری فرانسه نیز اعدامهای مرتبط با قاچاق مواد مخدر در عربستان سعودی طی سال میلادی ۲۰۲۴ را ۱۱۷ تن گزارش کرده است.
به گزارش سازمان عفو بینالملل، چین، جمهوری اسلامی ایران، و عربستان سعودی به ترتیب دارای بیشترین تعداد اعدامها در جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی شناخته شدهاند.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرده که در «اعتراض شدید» به این اقدام عربستان، سفیر این کشور در تهران را احضار کرده است.
کریمی شصتی، مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز با ادعای این که این وزارتخانه برای «ارائه خدمات کنسولی و تخفیف مجازات» این شهروندان «تلاش مستمری» انجام داده بود، اجرای احکام اعدام «بدون اعلام قبلی به سفارت» را پذیرفته ندانسته و آن را «ناقض قواعد و موازین حقوق بینالملل» خوانده است.
این در شرایطی است که حکومت جمهوری اسلامی در ایران طی این سالها بسیاری از زندانیان را بدون طی شدن روند حقوقی شفاف به مجازاتهای بسیار شدید، از جمله اعدام، محکوم و بسیاری را بدون اطلاع قبلی به وکیل یا خانواده اعدام کرده است.