لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۰

بحث درباره ارسال «نوار بهداشتی» برای سیل‌زدگان ایران در فضای مجازی جنجالی شد


در حاشیه کمک رسانی به قربانیان سیل های اخیر در ایران، موضوع فرستادن نوار بهداشتی برای زنان سیل زده، به یکی از بحث های مطرح شده در فضای مجازی تبدیل شد.

انتشار ویدئویی که در آن تعدادی از زنان درخواست نوار بهداشتی می کنند، بحث دسترسی زنان و دختران به این محصول بهداشتی را در فضای مجازی مطرح کرد.

برخی از کاربران، نوار بهداشتی را کالایی لوکس می‌دانند که ضروری نیست در اولویت کمک های اولیه به سیل زدگان قرار بگیرد.

عده ای دیگر از جمله مهناز افشار، بازیگر، بر ضرورت در دسترس بودن نوار بهداشتی تأکید کرده اند.

تعدادی نیز، فراتر از بحث روز رفته اند و از وزارت آموزش و پرورش خواسته اند تا مقوله عادت ماهانه را وارد کتابهای درسی کند تا آگاهی در این رابطه افزایش پیدا کند.

آمار جهانی

به طور متوسط ، نیمی از جمعیت زنان جهان که ۲۶ درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند در سن باروری هستند. اکثر زنان، ماهی یکبار به مدت دو تا هفت روز عادت ماهانه می شوند. با این حال، این مسئله هنوز در بسیاری از نقاط جهان تابو به شمار می آید.

در شرایط بحرانی، زنان و دختران به دلیل عدم دسترسی به محصولات بهداشتی در دوران قاعدگی آسیب پذیرتر هستند؛ چرا که عدم رعایت بهداشت در دوران عادت ماهانه منجر به عفونت‌های دستگاه تناسلی و مجاری ادرار می شود.

نهادهای بین المللی چه می‌گویند

بحث در میان کاربران ایرانی در حالی است که سازمان هایی مانند یونیسف، ارائه نوار بهداشتی به زنان و دخترانی که در مناطق بحران زده و یا فقیر زندگی می کنند را در دستور کار خود قرار داده اند.

آنها همچنین بر دسترسی زنان و دختران دچار ناتوانی جسمی به محصولات بهداشتی تأکید زیادی دارند؛ چرا که این گروه از افراد نسبت به دیگران با چالش های بیشتری روبرو هستند.

سازمان رسیدگی به قربانیان سیل کرالا در هند، نوار بهداشتی را در صدر فهرست محصولات ضروری قرار داده است. به گفته کارشناسان این سازمان، استفاده از پارچه مگر آنکه در آب تمیز شسته و سپس خشک شود به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

این سازمان، فنجان های قاعدگی را در صورتی که خوب شسته شوند، مناسب می داند ولی تأکید می کند که زنان و دختران باید در استفاده از این محصولات احساس راحتی کنند و به خواست خود از آنها استفاده کنند.

بسیاری از سازمان های فعال در رابطه با کمک رسانی به مناطق بحران زده، از جمله سازمان بین المللی «اکشن اید» نیز بر بالا بردن آگاهی مردم در مورد عادت ماهانه و اطلاع رسانی در رابطه با تبعیض ها و برداشت های نادرست پیرامون پریود تمرکز کرده اند تا افراد برای رویارویی با این پدیده طبیعی ذهنی بازتر داشته باشند.

آنها می گوید زنان و دختران باید قادر باشند دوران قاعدگی راحتی را سپری کنند تا فعالیت های روزمره آنها مختل نشود.

برخی از سازمان های فعال در این زمینه معتقدند زنان و دخترانی که با کمبود محصولات بهداشتی در دوران عادت ماهانه مواجه هستند اغلب نسبت به خشونت های جنسی آسیب پذیرتر هستند؛ چرا که معمولا برای تمیز کردن خود به مکان های تاریک و دوردست می روند و قربانی تجاوز جنسی می شوند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG