لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۱

تحريم ها، خيزش داخلی و واکنش حاکميت جمهوری اسلامی ايران


تحريم ها، خيزش داخلی و واکنش حاکميت جمهوری اسلامی ايران
تحريم ها، خيزش داخلی و واکنش حاکميت جمهوری اسلامی ايران

جان نونان در ويکلی استاندارد می نويسد لئون پانتا رييس سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا - سی آی ای - در مصاحبه با شبکۀ خبری اِی بی سی گفته است ايران در حال حاضـر مقاديری اورانيوم با غنای پايين در اختيار دارد که اگر به طور کامل غنی سازی شود، برای توليد دو بمب کافی است. اما در حدود دو سال زمان لازم است تا سلاح های مورد نظر به مرحلۀ بهره برداری برسد.

نونان در ادامه می نويسد به باور رييس سی آی ای در اين مرحله، دور تازه تحريم های اقتصادی شورای امنيت بر جمهوری اسلامی تأثير می گذارد؛ اما نميتواند از تلاش آن کشور برای رسيدن به توان هسته ای ممانعت به عمل آورد. نويسنده استدلال می کند که عراق نيز ده سال تحريم های سازمان ملل را تحمل کرد؛ اما از موضع خود قدمی عقب نشينی نکرد.

نشريه «فارين پاليسی» نيز می نويسد کسی واقعاً باور ندارد که تحريم ها می تواند به تغيير سياست اتمی جمهوری اسلامی منجر شود؛ يا آن که احتمال تجديد گفتگوهای سازنده با آن کشور را بالا ببرد؛ اما شتاب در تصويب تحريم ها بيانگر نگرانی آمريکا از فروپاشی «نظم بين المللی،» عدم تمکين کشورها از سيادت اين کشور، و سربرآوردن قدرت های جديد است.

در همين حال مقاله ای در نشريه «فارين افرز» استدلال می کند که برای بسياری از مسلمانانِ پيرو مذهب شيعه خيزش سال گذشته در ايران تنها تلاشی ديگر در مبارزات چندصد سالۀ شيعيان عليه بی عدالتی و استبداد بود؛ و با گذشت يک سال، رژيم جمهوری اسلامی همچنان در ميانۀ کشمکش بين اسلام و دموکراسی، سعی در حفظ و ابقای خود دارد.

نويسنده مقاله، محمد بازی، استدلال می کند که در شرايط کنونی، تنها قرائتی جديد از ولايت فقيه با اصلاح ديدگاه بنيانگذار جمهوری اسلامی از «رهبری قدرقدرت مذهبی» می تواند ايران را از بحران خارج سازد -- همان چيزی که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ و حاکميت ولايت مطلقۀ فقيه بر ايران، مردم و بسياری از روحانيون ميانه روی کشور در پی استقرار آن بوده اند.

XS
SM
MD
LG