لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۷:۰۴

تهران در عین بحران اقتصادی خواهان تغییر مدیریت اقتصادی جهان شد


تهران هم چنان بر بی اثر بودن تحریم ها تاکید دارد. محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران روز پنج شنبه در حاشیه اجلاس سران کشورهای اسلامی در حال توسعه موسوم به «دی ۸» در ابوجا، پایتخت نیجریه، ضمن تاکید بر طراحی راه های مناسب تبادلات تجاری و مالی و رهایی از تبعات ارز مسلط، خواهان توسعه سرمایه گذاری متقابل و مستقیم کشورهای عضو با هدف تمرکز بر فعالیت های کشاورزی و صنعتی، و تبادل فن آوری های جدید و تولید انرژی های تجدید پذیر شد، و خاطر نشان کرد، کشورهای عضو دی ۸ می توانند با اتکاء بر اندیشه های اسلامی و الهی با همراهی پیروان سایر ادیان توحیدی نسبت به پایه گذاری نظم نوین سیاسی و اقتصادی جهان اقدام کنند.

هم زمان، شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، به همراه مقام های بخش انرژی، صنایع و معاون، هواپیمایی و اقتصادی، به منظور حضور در نشست کمیسیون مشترک ایران و هندوستان در دهلی نو، ایران را مکان مناسبی برای سرمایه گذاران دانست.

در همین حال، علی لاریجانی، ریاست قوه مقننه، عصر پنج شنبه در اولین یادواره شهدای منطقه شهرستانک، از توابع شهرستان کرج، طی یک سخنرانی دولتی را کار آمد دانست که سرمایه اش را به تولید تبدیل کند، و اگر نفت و گاز می فروشد، از در آمد آن استفاده نکند. آقای لاریجانی با تاکید بر این نکته که بیش از هر چیز باید به وضعیت اقتصادی کشور توجه کرد، گفت با شیر خشک وارد کردن، ما در تولید محصولات اساسی به خودکفایی نمی رسیم.

اقتصاد نفتی ایران در ۵ سال گذشته با در آمد ۳۴۰ میلیارد دلار بی سابقه ترین دوران نفتی ایران را داشته است.

با این وجود بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی، مجموع بدهی های دولت آقای احمدی نژاد به نهادهای داخلی و خارجی در بهمن ماه ۱۳۸۸ به حدود ۱۲۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم، در قیاس با سال گذشته، نشان از افزایشی پیش از ۲۱ درصد دارد.

در حالی که سایت الف، متعلق به احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در گزارشی به قلم سید احسان خاندوزی به «تحریم ها یا تدبیر ها پرداخته» و اشاراتی به نامناسب بودن فضای کسب و کار در داخل، ناکارآمدی سیستم بانکی ایران در کنار بی انضباطی مالی دولت، و مداخلات دولتی در بودجه و سیاست گذاری نفت و تحریم ها دارد.

از سوی دیگر، شاهد ارزیابی های متفاوتی از تاثیر تحریم ها بر اقتصاد ایران هستیم، در حالی که اسدالله عسگراولادی، عضو اتاق بازرگانی در تمام دوران بعد از انقلاب، در گفت و گو با بنگاه خبر رسانی اتاق بازرگانی تهران بر بی خاصیت بودن تحریم ها تاکید کرد و از الزام راه اندازی اتاق ایران و آمریکا سخن گفت، و هم زمان ظهر چهارشنبه در جمع فعالین اقتصادی شیراز خواهان فراهم شدن زمینه های لازم برای سرمایه گذاری مشترک ایران و چین شد.

در این حال محمد رضا بهزادیان، رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران، در گفت و گو با سایت دپیلماسی ایرانی، گفت در بودجه امسال حدود ۹۵ میلیارد دلار برای واردات پیش بینی شده که به دلیل تحریم ها ایران کالاهای وارداتی خود را حدود ۳۰ میلیارد دلار گران تر می خرد. از دید وی، به مرور سهمیه ایران در تولید نفت در بازارهای جهانی به دلایلی از جمله عدم سرمایه گذاری کاهش خواهد یافت.

به باور رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران اقتصاد ایران فلج شده است و تحریم در قیمت تمام شده کالاها و خدمات در داخل موثر است. 

XS
SM
MD
LG