لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۵ ایران ۱۶:۴۳

گزارش‌ها از مالکیت ویلای لوکس بانکدار تحریم‌شده مرتبط با مجتبی خامنه‌ای در اسپانیا

خلاصه خبر:

  • وب‌سایت او‌سی‌سی‌آر‌پی گزارش داد علی‌اکبر انصاری، بانکدار و تاجر ایرانی مرتبط با مجتبی خامنه‌ای که بریتانیا او را به اتهام حمایت مالی از فعالیت‌های سپاه پاسداران تحریم کرده، از طریق یک شرکت بریتانیایی مالک یک ویلای لوکس در شهر ماربیا، در جنوب اسپانیا است.
  • بر اساس این گزارش، مالکیت مستقیم ویلا به نام انصاری ثبت نشده، اما اسناد شرکتی نشان می‌دهد او با گذرنامه قبرسی خود فرد دارای کنترل مؤثر در شرکت بریتانیایی «وریتاس ریالس اینوستمنت لیمیتد» است.
  • پیشتر رسانه‌ها گزارش‌هایی را در مورد دارایی‌های مجتبی خامنه‌ای رهبر کنونی جمهوری اسلامی که به واسطه انصاری در خارج از کشور تملک شده، منتشر کرده بودند.

وب‌سایت او‌سی‌سی‌آر‌پی گزارش داد علی‌اکبر انصاری، بانکدار و تاجر ایرانی مرتبط با مجتبی خامنه‌ای که بریتانیا او را به اتهام حمایت مالی از فعالیت‌های سپاه پاسداران تحریم کرده، از طریق یک شرکت بریتانیایی مالک یک ویلای لوکس در شهر ماربیا، در جنوب اسپانیا است.

بر اساس این گزارش، مالکیت مستقیم ویلا به نام انصاری ثبت نشده، اما اسناد شرکتی نشان می‌دهد او با گذرنامه قبرسی خود فرد دارای کنترل مؤثر در شرکت بریتانیایی «وریتاس ریالس اینوستمنت لیمیتد» است.

بر اساس سوابق ثبتی موجود، این شرکت مالک یک زیرمجموعه اسپانیایی به نام «وریتاس ریالس ماربیا» معرفی شده که ویلا و زمین مربوط به آن را در منطقه اعیان‌نشین آلتوس ریالس در ماربیا در اختیار دارد.

او‌سی‌سی‌آر‌پی نوشت قیمت خرید این ملک مشخص نیست، اما یک آگهی قدیمی نشان می‌دهد این ویلا در سال ۲۰۱۳ با قیمت ۱۵ میلیون یورو برای فروش گذاشته شده بود. در همان آگهی، ملک شش اتاق‌خواب، استخر روباز، چشم‌انداز دریای مدیترانه و امکاناتی مانند انبار شراب با کنترل دما توصیف شده بود.

وکیل انصاری به پرسش‌های مربوط به ویلای اسپانیا پاسخ نداده، اما اتهام ارتباط مالی موکلش با سپاه پاسداران را رد کرده است.

خود انصاری نیز پیشتر گفته بود تحریم‌های بریتانیا بدون ارائه شواهد معتبر اعمال شده و قصد دارد از مسیر حقوقی با آن مقابله کند.

گزارش تازه درباره ویلای ماربیا در حالی منتشر شده که پیشتر رسانه‌ها گزارش‌هایی را در مورد دارایی‌های مجتبی خامنه‌ای رهبر کنونی جمهوری اسلامی که به واسطه انصاری در خارج از کشور تملک شده، منتشر کرده بودند.

بلومبرگ پیشتر در گزارشی تحقیقی، از شبکه‌ای از شرکت‌های صوری، حساب‌های بانکی و املاک لوکس در اروپا و خاورمیانه سخن گفته بود که به گفته این رسانه، بر اساس ارزیابی نهادهای اطلاعاتی غربی، با مجتبی خامنه‌ای مرتبط است؛ چهره‌ای که پس از جانشینی پدرش، اکنون در رأس ساختار قدرت جمهوری اسلامی قرار دارد.

در آن گزارش، بلومبرگ نوشته بود اسناد موجود نشان نمی‌دهد دارایی‌ها مستقیماً به نام مجتبی خامنه‌ای ثبت شده باشد، اما بسیاری از خریدها به نام علی انصاری انجام شده است. در رسانه‌ها از انصاری به عنوان چهره مالی نزدیک به مجتبی خامنه‌ای یاد شده است.

بلومبرگ تاکید کرده بود منابع مالی این معاملات از طریق حساب‌هایی در بانک‌های بریتانیا، سوئیس، لیختن‌اشتاین و امارات متحده عربی جابه‌جا شده و به گفته افراد مطلع، منشأ اصلی این پول‌ها «فروش نفت ایران» بوده است.

در همین راستا بریتانیا در اکتبر ۲۰۲۵ انصاری را مشمول مسدودسازی دارایی، ممنوعیت سفر و ممنوعیت مدیریت شرکت کرد. او‌سی‌سی‌آر‌پی پیشتر نیز گزارش داده بود انصاری مالک عمارتی ۳۳.۷ میلیون پوندی در لندن است.

بهمن ماه سال گذشته گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد انصاری طی سال‌های گذشته یک امپراتوری بزرگ ملکی به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون یورو در اروپا ساخته است.

علی انصاری، که خانواده‌اش بنیان‌گذار بانک ورشکسته «آینده» بوده‌اند، از طریق شبکه‌ای پیچیده از شرکت‌های آف‌شور در لوکزامبورگ، سنت‌کییتس و نویس، آلمان، اتریش و اسپانیا، مجموعه‌ای از هتل‌ها و املاک لوکس را در کشورهای مختلف اروپایی خریداری کرده است.

بانک مرکزی ایران مجوز بانک آینده را در اکتبر ۲۰۲۵ لغو و آن را با بانک ملی ادغام کرد.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG