۲۳۳ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه ای از آیت الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواسته اند مبارزه با مفاسد اقتصادی را از دانه درشت ها شروع کند.
اولین پیامد رسانه ای شدن مبارزه با مفاسد اقتصادی، رواج واژگانی جدید برای تشریح این پدیده است، صفاتی چون «آقازاده ها» و «دانه درشت ها» از آن جمله اند.
آقازاده ها سال هاست در ایران پس از انقلاب در ادبیات سیاسی و اقتصادی حضور دارند. آنان ابتدا از سیاست آغاز کردند اما بعد به تجارت تغییر جهت دادند. در واقع این حضور چنان گسترده بود که از نسبت خانوادگی مشروعیت زدایی کرد و صفتی شد برای تبیین رابطه نامشروع در عرصه فعالیت های اقتصادی ناشی از قدرت سیاسی.
آقازاده ها برای پوشش گذاشتن بر فعالیت های اقتصادی، شرکایی هم داشتند. در مواردی برخی فعالان اقتصادی برای هموارسازی مسیر خود از آنان به عنوان شریک استفاده کرده اند. به همین دلیل اکنون مبارزه با آقازاده ها به مبارزه با پرونده ها تغییر جهت داده و برای آن که ابعاد حادثه در افکار عمومی به نوعی بازسازی شود که افزون بر فساد، میزان آن را هم تداعی کرده باشد پرونده هایی ساخته شده اند به نام دانه درشت ها.
اینها افراد و یا شرکت های درگیر در پرونده هایی هستند که ارزش آن ها بیش از میلیارد ها تومان است. هرچند طبق عرف رایج در جمهوری اسلامی همواره نامشان ناشناس می ماند، اما اکنون در فرصتی پس از انتخابات ایران و مجادله جدی دولت و مجلس اصولگرا درباره لایحه هدفمند کردن یارانه ها ۲۳۳ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از آیت الله صادق لاریجانی خواسته اند تا در مبارزه با مفاسد اقتصادی از دانه درشت ها شروع کند.
در این نامه تصریح شده که نمایندگان از فشارهایی که برای پیشگیری از این مبارزه بر ایشان تحمیل می شود باخبرند.
نمایندگان به رئیس قوه قضاییه نوشته اند «در مواضع شما آشکار است که چنین قصدی دارید خواه متهم از مسئولان بلند پایه کشور باشد و خواه فرزند مقامات ارشد. اما این که اراده ای وجود داشته باشد تا برخی پرونده ها گشوده شوند و صاحبان ثروت و قدرت به محاکمه کشیده شوند، تنها به زمان نیاز دارد.»