سرانجام عاشورای ۸۸ روز یکشنبه، پس از انتخابات که روزهای دشواری را پشت سرگذاشته، در ایران برگزار شد. مراسمی که منابع رسمی در اولین آماری که منتشر کردند ۵ تن را کشته و ۳۰۰ تن را بازداشت شده، اعلام کرده اند. در حالی که برخی منابع خبری این آمار را به مراتب بیشتر می دانند.
عاشورا که دهمین روز ماه محرم است، همواره برای روحانیت فرصتی بوده تا مخالفان خود را در هر موقعیتی که باشند مورد سرزنش قرار دهد. سرزنشی که اکنون متوجه قدرت او شده است.
روز یکشنبه برای روحانیونی که سالها به حمایت مردم دلخوش بودند روزی دشوار بود زیرا نه تنها از این حمایت خبری نبود بلکه هزاران معترض رسما قدرت آنان را به چالش گرفته بودند. به ویژه آن که عاشورا با هفتمین روز درگذشت آیت الله منتظری، روحانی بلند پایه منتقد حکومت، نیز همزمان شده بود.
منابع خبری از تهران گزارش داده اند که نیروهای امنیتی در خیابان انقلاب به عزاداران حمله کرده اند. در اثر این حمله یک تن از عزاداران در اثر سقوط از پل سواره رو جان خود را از دست داده است.
شاید مهمترین حادثه این روز که احتمالا در روزهای آینده پیامد خواهد داشت، کشته شدن خواهر زاده مهندس موسوی باشد. خانواده وی گفته اند که فرزندشان از سوی لباس شخصی ها مورد اصابت گلوله قرار گرفته و پیش از رسیدن به بیمارستان جان باخته است. در حالی مقامات انتظامی تاکید کرده اند که نیروهای تحت امر آنان مسلح نبوده اند و همه کسانی که جان خود را از دست داده اند از سوی عوامل مشکوک به قتل رسیده اند.
این در حالی است که اصفهان و نجف آباد نیز روزی توام با خشونت را پشت سرگذاشته اند. لباس شخصی ها و نیروهای انتظامی به سختی معترضان را مورد ضرب وشتم قرار داده اند.
نکته ای که مهدی کروبی، یکی از نامزدهای معترض به نتیجه انتخابات، هم به آن اشاره کرده است. کروبی در پیام تسلیت خود به مناسبت کشته شدن جمعی از عزاداران در عاشورا گفته است حتی شاه هم حرمت عاشورا را نگه می داشت. اکنون روحانیونی که ۳۰ سال بلامنازع بر سر قدرت بوده اند در تاریخ با یک عاشورای دیگر مواجه هستند که در دوران حکومت آنان کشته بر جای گذاشته است. مراسمی که در روزهای انقلاب ۵۷ با آرامش برگزار شد. اما عاشورای ۸۸ حتی اگر آمار دولتی را هم مورد استناد قرار دهیم دست کم ۵ کشته بر جای گذاشته است.
روز یکشنبه، ایران پس از انتخابات، یکی از دشوارترین روزهای خود را سپری کرد.