لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۸

سجادپور: بايد به ديپلماسی «مهار و محدود کردن» ايران روی آورد


سجادپور: بايد به ديپلماسی «مهار و محدود کردن» ايران روی آورد
سجادپور: بايد به ديپلماسی «مهار و محدود کردن» ايران روی آورد

کريم سجادپور در مصاحبه ای با برنارد گوئرتزمن که در نشريۀ شورای روابط خارجی منتشر شده است با ناموفق خواندن خط مشی کاخ سفيد مبنی بر برچيدن برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی از طريق تعامل با رژيم حاکم بر ايران، می گويد ايالات متحده در صورت عدم تمايل به اعمال زور عليه جمهوری اسلامی ايران بايد به ديپلماسی «مهار و محدود کردن» ايران روی آورد. آقای سجادپور، پژوهشگر برنامۀ خاورميانه در انستيتوی کارنگی برای صلح بين المللی، در ادامه می گويد مسلماً اين رويکرد به توقف برنامۀ اتمی جمهوری اسلامی نمی انجامد؛ اما دست کم روند آن را کند می کند.

در همين حال ديويد هاروويتس و جيکوب لکسين در نشنال ريويو سياست پرزيدنت اوباما در تعامل و برقراری ارتباط با دولت جمهوری اسلامی را شديداً به باد انتقاد گرفته و آن را نه تنها مخالف با منافع آمريکا بلکه «ضد اسرائيلی» توصيف کرده اند.

نشنال اينترست نيز جلوگيری مقامات جمهوری اسلامی از ورود بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی به کشور را چالش جديد دولت ايران در برابر جامعۀ بين المللی ارزيابی کرده و نوشته است اکنون ديگر نمی توان تنها به صدور يک بيانيه از سوی وزارت خارجه در محکوم کردن اقدام دولت ايران بسنده کرد. اين نشريه با اشاره به نظرسنجی اخيرِ مرکز پژوهشی پيو می نويسد ۶۶ درصد از آمريکاييان مايلند برای جلوگيری از تبديل شدن ايران به يک قدرت هسته ای «گزينه نظامی» در نظر گرفته شود.

اما مايکل هرش در نيوزويک با انتقاد از دور جديد تحريم ها عليه برنامۀ هسته ای جمهوری اسلامی ايران آن را سياستی نا کارآمد خوانده است. آقای هرش می نويسد در حالی که دولت ايران سرِ سوزنی از موضع خود عقب نشينی نکرده است، از تحريم های گام به گام، کاری ساخته نيست.

XS
SM
MD
LG