نمايشگاه صنايع هوايی روسيه روز سه شنبه با هدف حفظ و ادامه صادرات جديد اين کشور در مقابل پايگاه نيروی هوايی مسکو، برگزار شد.
در اين نمايشگاه از جمله جديدترين مدل های هواپيماهای بوئينگ و ايرباس، عرضه شده اند.
چرخ های زنگار گرفته صنايع هوايی روسيه که از پس از فروپاشی اتحاد جماهير شوروی در سال ۱۹۹۱، و توقف سفارش های دست و دل بازانه نظامی دولت قبلی بی حرکت مانده بودند، با تقويت روزافزون قدرت دفاعی کشور توسط دولت های اخير، جان تازه ای گرفته اند.
البته برخی از سازندگان هواپيماهايی از قبيل ميگ و سوخو به يمن سفارش های وفادارانه مشتريان پروپا قرصی چون چين، هند و تعدادی ديگر از کشورهای خارجی، به حيات خود ادامه می دهند.
شرکت هوافضای سوخو در زمره شرکت هايی قرار دارد که همواره کوشيده است محصولاتش با آخرين مدل هواپيماهای جنگی آمريکا رقابت کند. نخستين هواپيمای سوخوی مدل تی ۵۰ در ژانويه سال ۲۰۱۰ به بازار آمد، و پيش بينی می شود در اين نمايشگاه در مورد توليد انبوه آن گفتگو شود.
يک هواپيمای دو موتوره از اين شرکت که در نمايشگاه عرضه شده است شباهت زيادی به هواپيماهای جنگنده مدل اف-۲۲ ساخت شرکت های لاکهيد و بوئينگ آمريکا دارد و به فناوری رادارگريز مجهز است. اين هواپيما پروازهای خود را از دو دهه پيش آغاز کرده و در سال ۲۰۰۵ رسما به سامانه نظامی روسيه، اضافه شد.
سوخوی تی ۵۰ با وجوديکه هنوز از موتورهای نوع جديد و ساير تجهيزات مدرن در آن خبری نيست، اما نزديکترين تاريخ توليد انبوه آن سال ۲۰۱۵ خواهد بود.
تنها هواپيماهای مدرنی که توليد آنها بعد از فروپاشی شوروی نيز ادامه يافت، سوپرجت های سوخو، و هواپيماهای با برد متوسط مسافربری بودند که با همکاری بوئينگ و شرکت های ايتاليايی و فرانسوی انجام می گرفت.
سرگئی کراوچِنکو، مدير شرکت سازنده بوئينگ روسيه، می گويد: «اين هواپيما، بوئينگ ۷۸۷، متاسفانه خيلی دير و بعد از سالها مشقت و زحمت توليد شد. اما هواپيمای فوق العاده خوبی است و ما به شکر صنايع هوافضايی مان و سرمايه گذاری های کلان و مشارکت های جهانی موفق شديم اين هواپيما را ۲۰ درصد ارزان تر از رقبايمان توليد کنيم.»
گفته می شود ميزان توليدات صنايع هوافضايی روسيه بر اثر فساد مالی، تجهيزات کهنه و قديمی و بر هم خوردن معاملات مقاطعه کاران واسطه آنطور که بايد و شايد رشد نکرده است.