کاخ رياست جمهوری ونزوئلا دوشنبۀ گذشته در نخستين ديدار يک مقام بلند پايه روسيه شاهد برگزاری مراسم فرش قرمز بود.
رهبران دو کشور ونزوئلا و روسيه در اين ديدار پيرامون قراردادهای متعددی، از جمله همکاری در زمينه انجام يک طرح ماهواره ای مشترک، استخراج نفت در شرق ونزوئلا و احداث تأسيسات هسته ای در آن کشور به بحث نشستند.
هوگو چاوز رئيس جمهوری ونزوئلا در اين زمينه گفت «ما در مذاکراتمان در مورد انرژی هسته ای گفتگو کرديم. ما آماده ايم تا طرح نخستين پروژه هسته ای را آغاز کنيم، و البته پر واضح است که اهداف اين طرح مسالمت آميز خواهد بود.»
پيتر دِشازو از مرکز مطالعات استراتژيک و بين المللی می پرسد «چرا اتمی؟»
آقای دشازو که در اين مرکز مديريت يک برنامه آمريکايی را بر عهده دارد خواهان تشريح جزئيات بيشتر اين طرح است. او می گويد «اين مسئله آنچنان که بايد و شايد روشن نيست. نمی توان فهميد که هزينه اين طرح چه قدر خواهد بود و يا اصولاً در حال حاضر پرداخت شده يا در حال پرداخت شدن است؟»
ونزوئلا ظرف پنج سال گذشته حدود چهار ميليارد دلار جنگ افزار از جتهای جنگی گرفته تا هليکوپترهای ام-آی ۱۷ و هزاران فروند کلاشينکف، از روسيه خريداری کرده است.
ولاديمير پوتين نخست وزير روسيه گفت به مجرد بازگشت به روسيه اين کشور حدود پنج ميليارد دلار ديگر اسلحه در اختيار ونزوئلا قرار خواهد داد. اما ايالات متحده می خواهد بداند، اين معاملات با چه انگيزه ای صورت می گيرد.
پی جِی کراولی مدير کل وزارت امور خارجه آمريکا در اين زمينه می پرسد «ما واقعاً مايليم بدانيم توجيه قانونی ونزوئلا برای خريد اين تسليحات چيست و چه نياز و ضرورت دفاعی باعث شده تا ونزوئلا دست به چنين معامله ای بزند؟»برخی تحليلگران آمريکايی معتقدند، جامعه جهانی بايد با تأمل و ترديد، انگيزه ونزوئلا را برای خريد اين همه جنگ افزار به زير سئوال ببرد.