واکنش بازارهای عمده سهام به تحولات اوکراین
بازارهای عمده سهام در جهان روز پنجشنبه کار خود را با افت شدید شاخصها آغاز کردند. در آمریکا، شاخصهای عمده سهام به شدت کاهش یافت. شاخص معاملات آتی اساندپی-۵۰۰ و شاخص داوجونز بیش از ۲.۵ درصد کاهش یافت. در اروپا و آسیا، شاخص بازارهای سهام تا ۵ درصد کاهش یافت.
سهامداران تلاش دارند بفهمند که ابعاد تهاجم پوتین به اوکراین و ابعاد تلافی غرب به آن چقدر گسترده است.
تهاجم روسیه به اوکراین؛ قیمت نفت بالا رفت
به دنبال آغاز تهاجم روسیه به اوکراین و تشدید نگرانیها درباره اختلال در بازار تامین انرژی جهانی، قیمت نفت با جهشی ناگهانی برای نخستین بار از سال ۲۰۱۴ به بالای ۱۰۵ دلار رسید.
روسیه سومین تولیدکننده بزرگ نفت دنیا و دومین صادرکننده آن (حدود ١٠ درصد کل نفت جهان) است. این کشور همچنین با تامین حدود ۳۵ درصد گاز اروپا، بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی به قاره سبز است.
علاوه بر این روسیه تولیدکننده عمده آلومینیوم، نیکل، پلاتین، پالادیوم، اورانیوم، تیتانیوم، زغال سنگ، الوار، و کودهای شیمیایی است و تهاجم روز پنجشنبه سبب جهش قیمت فلزات و غلات نیز شده است.
کارشناسان هشدار دادهاند بحران اوکراین با وارد کردن صدمات شدید به اقتصاد جهانی، زندگی دهها میلیون نفر را با چالشهایی جدی مواجه میکند.
گالری عکس| تصاویری از خرابیهای جنگ بعد از حمله روسیه به اوکراین
ادامه درگیریها در اوکراین نزدیکی نیروگاه هستهای چرنوبیل
خبرگزاری فرانسه به نقل از «یک مقام» نوشته است که درگیریها در اوکراین نزدیکی نیروگاه هستهای چرنوبیل جریان دارد. رویترز نیز به نقل از یک مشاور وزیر کشور اوکراین خبر داده است که نیروهای روس از سمت بلاروس به منطقهای که نزدیک نیروگاه هستهای سابق چرنوبیل است، وارد شدند.
نخست وزیر جمهوری چک هم میگوید که این کشور صدور ویزا برای شهروندان روس را متقوف کرده است.
کابوس جنگ روسیه؛ شهروندان اوکراینی به دنبال یافتن مکانی امن
از زمانی که حمله روسیه به اوکراین در روز پنجشنبه ۵ اسفند به واقعیت پیوست، عده زیادی از شهروندان اوکراینی خانه و اموال خود را رها کرده و عمدتا به سوی لهستان سرازیر شدند.
عدهای با کودکان خردسال قدم در این راه گذاشتهاند. برخی، حیوانات خانگی خود را نیز جا گذاشتند و به سوی مقصدی نامعلوم راهی شدهاند. تعدادی از این افراد حتی به اندازه کافی پول همراه خود ندارند.
مقامات کشورهای عضو اتحادیه اروپا هممرز با اوکراین، از جمله رومانی و اسلواکی، میگویند که در حال حاضر نشانهای از هجوم پناهجویان مشاهده نمیشود، اما گزارشهای رسانههای محلی حاکی از تراکم افراد پیاده در مناطق مرزی است.
پیامد حمله روسیه به اوکراین: ارزش بیتکوین و سایر رمزارزها سقوط کرد
به دنبال شلیک موشکهای ارتش روسیه به چند شهر اوکراین و اعزام نیروهای نظامی به این کشور که فروش سرمایه و داراییهای پرخطر را در بازار به دنبال داشت، ارزش بیتکوین و سایر رمزارزها سقوط کرد و به پایینترین حد خود در یک ماه اخیر رسید.
به گزارش خرگزاری رویترز، ارزش بیتکوین تا ۷.۹ درصد کاهش یافت و کمی بیش از ۳۴ هزار دلار معامله شد که پایینترین سطح این ارز دیجیتالی از ۲۴ ژانویه به این طرف است.
به دنبال سقوط ارزش بیتکوین، بهای سایر رمزارزها نیز تا نزدیک به یازده درصد کاهش یافت.
ویدئو کوتاه | واکنش تند سفیر اوکراین خطاب به روسیه- جنایتکاران جنگی به جهنم میروند
استقرار جنگندههای اف-۳۵ آمریکا در این لیتوانی و استونی
وزارت دفاع لیتوانی از استقرار جنگندههای اف-۳۵ آمریکا در این کشور و استونی خبر داد.
خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت دفاع لیتوانی گزارش داده ایالات متحده روز پنجشنبه جنگندههای اف-۳۵ خود را در استونی و لیتوانی مستقر و مدت زمان حضور نیروهایش در منطقه را تمدید کرده است.
این نخستین بار است جنگندههای اف-۳۵ در منطقه بالتیک استقرار مییابند.
حدود ۵۰۰ سرباز پیاده نظام آمریکا به همراه تانکهای آبرامز و زرهپوشهای برادلی طی سال گذشته میلادی در لیتوانی مستقر شدند و قرار بود تا اواخر آوریل در آنجا بمانند.
هما: وزارت خارجه درخواست دهد تا پرواز برای بازگشت ایرانیان در اوکراین آماده کنیم
شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرد که در صورت درخواست وزارت خارجه و صدور مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، پروازی برای بازگشت ایرانیان حاضر در اوکراین آماده کند.
اعلام آمادگی شرکت هما در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه ایران ساعاتی پیش گفته بود در ۱۰ روز گذشته هیچ کشوری نتوانسته از مرز هوایی شهروندانش را از اوکراین خارج کند و در تلاشند این امکان را برای شهروندان ایران فراهم کنند.
زلنسکی: مدافعان ما جان خود را میدهند تا فاجعه چرنوبیل تکرار نشود
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین میگوید «نیروهای اشغالگر روس» میخواهند چرونوبیل را تصرف کنند و «مدافعان ما جان خود را میدهند تا فاجعه ۱۹۸۶ تکرار نشود.»
فاجعه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶در نیروگاه هستهای به همین نام در اوکراین در زمان شوروی سابق روی داد و به لحاظ مقیاس، وسعت، و ماندگاری آلودگی رادیواکتیو در شمار بزرگترین حوادث مرتبط با انرژی هستهای جهان قرار دارد.
انفجار مهیب چرنوبیل در ساعات اولیه بامدار روز شانزدهم ماه اوریل سال ۱۹۸۶ و در پی آزمایش در یکی از راکتورها اتفاق افتاد.
گزارشهایی که در زمان وقوع فاجعه تحت نظر دولت شوروی منتشر شد کارمندان نیروگاه را مسئول دانست ولی پس از فروپاشی شوروی، تحقیقات ادامه پیدا کرد و گزارشهایی بیشتری انتشار یافت.
هر چند انفجار در زمان وقوع منجر به مرگ ۳۱ نفر شد و حکومت شوروی تلاش داشت تا ابعاد فاجعه را کوچک جلوه دهد، اما میلیون ها نفر نیز به ذرات خطرناک رادیواکتیو آلوده شدند.