وزیر امور خارجه آمریکا: ابعاد جنایات روسیه در اوکراین هر لحظه گستردهتر میشود
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا دقایقی پیش طی سخنانی در کمیسیون حقوق بشر در ژنو گفت هر ساعت با ادامه حملات به بیمارستانها، مدارس و ساختمانهای مسکونی بر جنایات روسیه در اوکراین افزوده می شود.
آقای بلینکن بحث درباره قطعنامه پیشنهادی اوکراین و متحدان پیرامون تحقیق در نقض قوانین بین المللی و جنگی توسط روسیه را گام مهمی در مستند کردن و پاسخگو نمودن روسیه در قبال جنایات آن دانست.
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به ادامه نسلکشی در استان سین کیانگ چین علیه مسلمانان آن کشور اشاره کرد و از میشل باشله رئیس حقوق بشر سازمان ملل خواست گزارش خود را در این باره منتشر کند.
اوکراین نام ایران را به فهرست حامیان تجاوز روسیه افزود
دولت اوکراین نام ایران را در فهرست حامیان تجاوز روسیه قرار داد. بر اساس یک نمودار به روز شده که وزارت امور خارجه اوکراین منتشر کرده است، جمهوری اسلامی ایران از سوی اوکراین در فهرست انگشت شماری از کشورهایی قرار گرفته است که از تجاوز روسیه به اوکراین حمایت کردند.
این نمودار، ایران را در کنار بلاروس، ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه به عنوان «کشورهایی که از روسیه حمایت کردند» نشان میدهد.
وزارت امور خارجه اوکراین ۸۶ کشور را به عنوان «کشورهایی که اقدامات روسیه را محکوم کردند و از اوکراین حمایت کردند» فهرست کرده است.
این وزارتخانه میگوید که «از ۲۸ فوریه، ۸۶ کشور و ۱۳ سازمان بین المللی از اوکراین حمایت کردهاند.»
در این نمودار، همچنین چین، قزاقستان، عربستان سعودی و پاکستان از جمله «کشورهایی که موضع بی طرف خود را اعلام کردند» فهرست شدهاند.
زلنسکی از نمایندگان اروپا خواست که «ثابت کنند» با اوکراین هستند
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، در یک سخنرانی احساسی برای نمایندگان پارلمان اروپا خواستار پیوستن کشورش به اتحادیه اروپا شد.
او این سخنرانی ویدیویی را از کییف و در شرایطی که روسیه به حملات خود ادامه می دهد انجام داد. زلنسکی در نطق خود گفت که «ما برای حقوق خود، آزادیمان و حالا برای بقایمان میجنگیم. ما همچنین میجنگیم که عضوی برابر در اروپا باشیم.» او از نمایندگان اروپا خواست که «ثابت کنند» با اوکراین هستند و «حقیقتا اروپایی هستند و زندگی بر مرگ پیروز میشود و نور بر تاریکی پیرز میشود.»
پارلمان اروپا در بروکسل در جلسهای فوقالعاده آخرین تحولات اوکراین را بررسی میکند. آنها در جریان مباحث خود در خصوص قطعنامهای برای محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین رای گیری میکنند. به نوشته یورونیوز آنها همچنین در مورد اینکه به اوکراین وضعیت کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا را بدهند، رایگیری میکنند.
رویترز اما مینویسد که اوکراین میداند حتی اگر بتواند جنگ را مدیریت کند و زیر سلطه روسیه قرار نگیرد هرگونه روند عضویت در اتحادیه اروپا یک فرایند بسیار طولانی و دشوار است. رویترز میگوید نمایندگان اتحادیه اروپا در یک رایگیری اولیه از «یاغی» توصیف کردن روسیه خودداری کردند.
۱۵هزار سرباز در کاروان ۶۰ کیلومتری روسیه حضور دارند
نشریه بریتانیایی تایمز مینویسد که تحلیلگران معتقدند در کاروان نظامی روسیه که راهی کییف است و بر اساس تصاویر ماهوارهای گزارش شده طول آن بیش از ۶۰ کیلومتر است، ۱۵هزار سرباز حضور دارند.
مقامات دفاعی آمریکا میگویند که روسیه تاکنون حدود ۷۵ درصد از ۱۹۰هزار نیرویی را که پیشتر در امتداد مرزهای اوکراین مستقر کرده بود، به این کشور منتقل کرده است.
فرانتس استفان گادی، یک محقق موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، میگوید که به نظر میآید «تنها بخشی» از آنها درگیر رزم شدهاند و نیروهای روس برای حمله به پایتخت اوکراین جمع شدهاند.
دستکم ۱۳۶ غیرنظامی در پنج روز اول تهاجم روسیه کشته شدهاند
سازمان ملل متحد اعلام کرد که دستکم ۱۳۶ غیرنظامی از جمله ۱۳ کودک در پنج روز اول تهاجم روسیه به همسایه غربی خود، اوکراین، کشته شدهاند.
این آمار تنها مربوط به کشتهشدگانی است که سازمان ملل متحد توانسته تایید کند و آمار واقعی تقریبا به طور قطع بسیار بیشتر از این است.
ادامه افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی
با ادامه نگرانیها در مورد حمله روسیه به اوکراین و اثر تحریمهای اعمال شده علیه مسکو، قیمت نفت روز سه شنبه افزایش یافت.
قیمت معاملات آتی نفت برنت (برای ماه مه) در ساعاتی از روز سه شنبه به بیش از ۱۰۴ دلار رسید و سپس در ساعت ۱:۳۱ بعد از ظهر به وقت گرینویچ به ۱۰۲ دلار و ۵۵ سنت رسید که افزایشی ۴.۶۷ درصدی را نشان میدهد.
علیرغم فشارهای بین المللی برای افزایش تولید نفت که قیمت آن به بالاترین سطوح در هفت سال گذشته رسیده، کابینه عربستان سعودی، به ریاست ملک سلمان، پادشاه این کشور، بر پایبندی خود به توافق «اوپک پلاس» تاکید کرد. به نوشته سیانان این خبر را خبرگزاری دولتی عربستان سعودی روز سه شنبه اعلام کرد.
توافق با «اوپک پلاس» پیمانی است که بین ۱۰ کشور تولیدکننده بزرگ نفت خام و روسیه بسته شده است و بر اساس آن، کشورهای همپیمان به طور تدریجی نفت بیشتری را روانه بازار میکنند.
رهبر روستبار ارکستر مونیخ به دلیل حمایت از پوتین برکنار شد
شهردار مونیخ روز سه شنبه اعلام کرد والری گرگییف، رهبر ارکستر فیلارمونیک مونیخ که روس تبار است، به دلیل حمایت از ولادیمیر پوتین و عدم مخالفت با حمله او به اوکراین، از سمت خود برکنار شد.
جانسون: روسیه از روشهای وحشیانه و کور علیه غیرنظامیان استفاده میکند
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، روز سهشنبه گفت که تهاجم روسیه به اوکراین بدتر از آن چیزی است که وی انتظارش را داشت. آقای جانسون که در پایتخت لهستان، ورشو، صحبت میکرد، گفت قاره اروپا شاهد فاجعهای است که دارد سر باز میکند و پخش میشود.
نخست وزیر بریتانیا گفت روشن است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «آماده است تا از روشهای وحشیانه و کور علیه غیرنظامیان بیگناه و بمباران برجها، شلیک موشک به برجها، و کشتن کودکان استفاده کند، همانطوری که در افزایش تعداد (تلفات) شاهد آن هستیم.»
وی همچنین گفت که تعداد پناهجویان اوکراینی ناشی از تهاجم روسیه ممکن است به میلیونها نفر برسد و احتمالاً بیش از ۲۰۰هزار نفر از آنها برای پیوستن به اعضای خانواده، به بریتانیا میروند.
جانسون در جریان سفر به پایتخت لهستان گفت لندن شرایط را برای اوکراینیهایی که قبلاً در بریتانیا ساکن شدهاند «آسانتر» میکند تا اقوام خود را به این کشور بیاورند.
۶۶۰ هزار نفر از ساکنان اوکراین به کشورهای همسایه گریختهاند
آژانس امور پناهندگان سازمان ملل متحد میگوید که بیش از ۶۶۰ هزار نفر از اوکراینیها که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند در پی تهاجم روسیه به اوکراین، از کشورشان به کشورهای همسایه نظیر لهستان و رومانی گریختهاند. پیشتر در روز دوشنبه نشریه آمریکایی پولیتیکو، به نقل از دو مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نوشته بود که مهاجرت پرتعداد اوکراینیها ممکن است فاجعهای انسانی را رقم بزند.
«آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده» مهاجرت نیم میلیون نفر به فاصله چند روز را وضعیتی خوانده که امنیت و دسترسی به منابع را به مخاطره میاندازد.
به گزارش پولیتیکو مجموعه این عوامل، منجر به گفتگوهای فوری میان مسئولان وزارت خارجه آمریکا و سازمان دولتی «آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده» شده است. این گفتکوها درباره لزوم افزایش سریع کمکها به کشورهای اروپایی است که آوارگان اوکراینی را پذیرا میشوند.
روسیه ناتوان از تسخیر حتی یک شهر بزرگ اوکراین؛ احتمال توسل فرماندهان ناامید روس به «روشهای ویران کنندهتر»
روسیه روز سه شنبه با یک ستون زرهی به فشار نظامی بر کییف پایتخت اوکراین ادامه داد.
نیروهای متجاوز روس در ششمین روز از حمله به همسایه غربی خود، رگباری از راکتها را نیز به مرکز دومین شهر بزرگ اوکراین، خارکیف، شلیک کردند. رویترز مینویسد که یک مشاور وزارت کشور اوکراین گفت در حملات راکتی به مرکز خارکیف دستکم ۱۰ نفر کشته و ۳۵ نفر زخمی شدند.
حملات مشابهی نیز در روز دوشنبه در این شهر دهها کشته و زخمی برجای گذاشت. روز دوشنبه تصاویری از حملات وسیع راکتی روسیه به آپارتمانها در خارکیف در شبکههای اجتماعی منتشر شد. روز سه شنبه نیز تصویری از اصابت یک موشک قدرتمند به مرکز خارکیف منتشر شد.
نزدیک به یک هفته پس از تهاجم همه جانبه روسیه به اوکراین، نیروهای روس هنوز نتوانستهاند حتی یک شهر بزرگ اوکراین را تسخیر کنند. نیروهای اوکراینی که کمکهای غربی را نیز دریافت کردهاند به شدت در برابر تهاجم مسکو مقاومت میکنند. کشته شدن غیرنظامیان اوکراینی در ۴۸ ساعت گذشته نشان از این دارد که فرماندهان ناامید روس ممکن است برای شکستن مقاومت نیروهای اوکراینی به روشهای ویران کنندهتری برای حمله به غیرنظامیان اوکراینی متوسل شوند.