لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۵
ساختمان‌های آسیب‌دیده از حمله روسیه به پایگاه نظامی یاووریف، اوکراین (۲۲ اسفند ۱۴۰۰)
ساختمان‌های آسیب‌دیده از حمله روسیه به پایگاه نظامی یاووریف، اوکراین (۲۲ اسفند ۱۴۰۰)

آرشیو بلاگ زنده تهاجم روسیه به اوکراین

 این پایان بلاگ زنده ویژه پوشش تهاجم روسیه به اوکراین است. صدای آمریکا همچنان روی وبسایت و شبکه‌های اجتماعی خبرهای مرتبط با حمله روسیه به اوکراین را با سرعت و دقت پوشش می‌دهد.

۱۹:۰۲ ۸.۱۲.۱۴۰۰

چاووش‌اوغلو: ترکیه نمی‌تواند راه تمام کشتی‌های جنگی روسیه را به دریای سیاه می‌روند مسدود کند​

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه
مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه

با ادامه تهاجم روسیه به اوکراین مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز یکشنبه گفت که این کشور در حال اجرای یک پیمان بین المللی برای ورود شناورها به دریای سیاه است.

بر اساس پیمان ۱۹۳۶ مونترو، ترکیه بر تنگه‌های داردانل و بسفر، که دریای مدیترانه و دریای سیاه را به هم متصل می‌کند کنترل دارد و می‌تواند عبور کشتی‌های جنگی را در زمان جنگ یا در صورت تهدید، محدود کند.

به گزارش رویترز، چاووش اوغلو این سخنان را در مصاحبه‌ای زنده با شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان ترک» بیان کرد.

چاووش اوغلو با این حال تاکید کرد که کشورش نمی‌تواند عبور تمام کشتی‌های جنگی روسیه را که به دریای سیاه می‌روند مسدود کند؛ زیرا به گفته او یک بند در پیمان ۱۹۳۶ مونترو عبور کشتی‌هایی را که به پایگاه ثبت شده خود باز می‌گردند، مستثنی می‌کند.

چاووش اوغلو گفت: «نباید هیچ گونه سوء استفاده‌ای از این معافیت صورت گیرد. کشتی‌هایی که اعلام می‌کنند به پایگاه‌های خود باز می‌گردند و از تنگه‌ها عبور می‌کنند، نباید در جنگ شرکت کنند.»

رویترز می‌گوید او این سخنان را روز یکشنبه اعلام کرد. در این گزارش جزئیات بیشتری درباره واکنش ترکیه به اقدام احتمالی روسیه در نقض این بند منتشر نشده است.

ترکیه روابط خوبی با روسیه و اوکراین دارد و در شرایطی که اعضای ناتو مسکو را تحریم کرده‌اند، اقدامات بیشتر ممکن است به واردات سنگین انرژی از روسیه، تجارت و بخش گردشگری در شرایط آشفتگی اقتصادی ترکیه، آسیب برساند.

وزیر امور خارجه ترکیه روز یکشنبه گفت که این کشور در حال اجرای پیمان ۱۹۳۶ مونترو برای ورود شناورها به دریای سیاه است.

بر اساس پیمان ۱۹۳۶ مونترو، ترکیه بر تنگه های داردانل و بسفر که دریای مدیترانه و دریای سیاه را به هم متصل می کند کنترل دارد و می تواند عبور کشتی‌های جنگی را در زمان جنگ یا در صورت تهدید محدود کند.

ترکیه پیشتر در روز یکشنبه حمله روسیه به اوکراین را یک «جنگ» خواند. این تغییر لحن ترکیه راه را برای اقدام این کشور در زمینه به اجرا درآوردن پیمان مونترو هموار کرد.

ترکیه یکی از واردکنندگان گاز از روسیه است.

۱۸:۴۰ ۸.۱۲.۱۴۰۰

واکنش آمریکا به فرمان پوتین برای آماده‌باش نیروهای هسته‌ای روسیه: او جنگ را تشدید می‌کند

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، روز یکشنبه اقدام رئيس جمهوری روسیه را بدان معنا دانست که او دارد جنگ با اوکراین را به شیوه‌ای غیرقابل قبولی، تشدید می‌کند و ادامه می‌دهد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز یکشنبه به نیروهای بازدارنده هسته‌ای آن کشور دستور داد که در حالت آماده‌باش قرار گیرند.

خانم گرینفیلد به شبکه «سی‌بی‌اس» گفت: «ما باید به محکوم کردن اقدامات او به شدیدترین و قوی‌ترین شکل ممکن ادامه دهیم.»

لیندا توماس گرینفیلد گفت، پوتین از هر راه ممکنی برای ایجاد ترس در جهان استفاده کرده است. و این فقط به این معنی است که ما باید تلاش های خود را در اینجا در سازمان ملل و جاهای دیگر افزایش دهیم تا او را پاسخگو کنیم.»

۱۸:۱۱ ۸.۱۲.۱۴۰۰

زلنسکی از توافق اوکراین و روسیه برای مذاکره «بدون پیش‌شرط» خبر داد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین،‌در لباس نظامی
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین،‌در لباس نظامی

دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز یکشنبه اعلام کرد که اوکراین و روسیه توافق کرده‌اند که بدون پیش‌شرط مذاکره کنند.

به گزارش رویترز، ریاست جمهوری اوکراین می‌گوید که مقامات کی‌یف و مسکو در محلی در مرز بلاروس با اوکراین دیدار و گفت‌‌و‌گو می‌کنند.

زلنسکی گفت که این مذاکرات، که اولین گفت‌و‌گوها از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در هفته گذشته خواهد بود، بدون پیش‌شرط برگزار می‌شود و نتیجه تماس تلفنی او با رئیس جمهوری بلاروس است.

زلنسکی در بیانیه ای گفت: «ما توافق کردیم که هیئت اوکراینی بدون پیش‌شرط در مرز اوکراین و بلاروس در نزدیکی رودخانه پریپیات با هیئت روسی دیدار کند.» بلاروس از متحدان روسیه است.

۱۷:۵۲ ۸.۱۲.۱۴۰۰

جلسه مجازی وزیران خارجه اروپا برای بررسی راه‌های کمک به نیروهای مسلح اوکراین

سرباز اوکراینی در حال بازرسی محلی که مورد حمله قرار گرفته است (۷ اسفند ۱۴۰۰)
سرباز اوکراینی در حال بازرسی محلی که مورد حمله قرار گرفته است (۷ اسفند ۱۴۰۰)


در ادامه واکنش‌ها به تهاجم روسیه به اوکراین، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است شامگاه یکشنبه یک رشته «مذاکرات فوری» را برای بررسی راه‌های کمک به نیروهای مسلح اوکراین در مقابله با حمله روسیه برگزار کنند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ریاست این کنفرانس ویدیویی را بر عهده خواهد داشت. به نوشته آسوشیتدپرس این کنفرانس حدود ساعت ۸:۳۰ شب به وقت ایران برگزار می‌شود. بورل می‌گوید از وزیران اروپایی خواسته است که بسته ارائه کمک اضطراری برای نیروهای مسلح اوکراین را تأیید کنند.

اتحادیه اروپا با ۲۷ کشور عضو برای تقویت آموزش‌های نظامی و مأموریت‌های پشتیبانی خود در سراسر جهان، صندوقی را تحت عنوان «تسهیلات صلح اروپایی» با بودجه حدود ۵.۷ میلیارد یورو، معادل ۶.۴ میلیارد دلار، ایجاد کرده است. بخشی از این پول می‌تواند برای آموزش و تجهیز کشورهای شریک، از جمله با سلاح‌های مرگبار، استفاده شود.

این نشست یک روز پس از آن برگزار می‌شود که آلمان از تغییر سیاست دیرین خود برای ارسال مستقیم تسلیحات و سایر تجهیزات به اوکراین خبر داد. سیاست آلمان از دیرباز این بوده است که به مناطق درگیر جنگ اسلحه نفرستد.

۱۷:۲۰ ۸.۱۲.۱۴۰۰

پوتین به نیروهای بازدارنده هسته‌ای روسیه دستور آماده‌باش داد

بحران اوکراین
بحران اوکراین

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز یکشنبه به نیروهای بازدارنده هسته‌ای آن کشور دستور داد که در حالت آماده‌باش قرار گیرند.

این دستور در شرایطی صادر می‌شود که پس از حمله روسیه به اوکراین، تنش میان غرب و مسکو به شدت افزایش یافته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، پوتین در نشستی با مقامات ارشد خود تاکید کرد که قدرت‌های اصلی ناتو در کنار تحریم‌های مالی سخت‌گیرانه‌ای که غرب علیه روسیه اعمال کرده‌ است، «اظهارات تهاجمی» داشته‌‌اند.

پوتین به وزیر دفاع روسیه و رئیس ستاد کل ارتش دستور داد که نیروهای بازدارنده هسته‌ای را در «وضعیت ویژه رزمی» قرار دهند.

۱۶:۵۵ ۸.۱۲.۱۴۰۰

در پی کشته شدن ۱۰ یونانی‌الاصل در اوکراین، مسکو خواستار توقف «تبلیغات ضد روسیه» در یونان شد

یک تانک روسی که توسط نیروهای اوکراینی در جاده‌ای در لوگانسک منهدم شده است (۷ اسفند ۱۴۰۰)
یک تانک روسی که توسط نیروهای اوکراینی در جاده‌ای در لوگانسک منهدم شده است (۷ اسفند ۱۴۰۰)

سفارت روسیه در آتن، پایتخت یونان، روز یکشنبه از «مقامات عالی‌رتبه، سیاستمداران، دولتمردان، نمایندگان، مقامات، احزاب، و رسانه‌های» یونان خواست که «تبلیغات ضد روسیه» را متوقف کنند.

به گزارش نشریه یونانی «گریک‌ ریپورتر» این بیانیه می‌گوید: «ما از همه [کسانی] که دیروز (مثل همیشه) عجله داشتند روسیه را برای همه چیز مقصر بدانند می‌خواهیم که دورهم جمع شوند و مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند» تا «تبلیغات ضد روسیه» را متوقف کنند، «خود را کنترل کنند»، و از خود «هوشیاری و جدیت» نشان دهند. سفارت روسیه پیشتر گفته بود که کارکنانش تهدید شده‌اند.

یونان پیشتر حمله روسیه به اوکراین و به ویژه بمباران منطقه نزدیک به ماریوپول در شرق اوکراین را که منجر به کشته شدن ۱۰ یونانی‌الاصل شده بود، محکوم کرد.

در همین حال اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز شنبه اعلام کرد که کشورش هزار قبضه سلاح ضد تانک و ۵۰۰ قبضه موشک استینگر به اوکراین ارسال می‌کند. سیاست دیرین آلمان این بوده است که به مناطق در حال جنگ اسلحه نفرستد.

۱۶:۰۴ ۸.۱۲.۱۴۰۰

شورای حکام آژانس درباره اوکراین جلسه اضطراری برگزار می‌کند

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

دیپلمات‌ها روز یکشنبه گفتند که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه نشستی اضطراری را درباره وضعیت اوکراین برگزار خواهد کرد.

یکی از دیپلمات‌ها به رویترز گفت که دستور کار این جلسه بر «پیامدهای ایمنی، امنیت، و پادمان‌های وضعیت در اوکراین» متمرکز خواهد بود.

یک دیپلمات دیگر نیز گفت، کانادا و لهستان - که اعضای این شورای ۳۵ کشوری هستند - این فراخوان را به درخواست اوکراین، که عضو این شورا نیست، داده‌اند.

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز شنبه گفت که به شدت نگران وضعیت اوکراین است و از همه طرف‌ها خواست از انجام اقداماتی که ممکن است امنیت مواد و تاسیسات هسته‌ای را به خطر بیاندازد، خودداری کنند.

۱۵:۴۵ ۸.۱۲.۱۴۰۰

زلنسکی: اوکراین علیه روسیه به لاهه شکایت کرده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، می‌گوید کشورش شکایتی را علیه روسیه نزد دیوان بین‌المللی دادگستری سازمان ملل متحد در لاهه ثبت کرده است.

او با اعلام این خبر در توییتر نوشت: «روسیه باید به دلیل دستکاری در مفهوم نسل‌کشی با هدف توجیه تجاوز پاسخگو باشد.»

وی همچنین تاکید کرد که اوکراین خواستار اتخاذ یک تصمیم فوری در این زمینه است؛ تصمیمی که به روسیه دستور می‌دهد فعالیت‌های نظامی خود را بی‌‌درنگ متوقف کند. وی پیش‌بینی کرد که جلسات این محاکمه «هفته آینده آغاز خواهد شد.»

آقای زلنسکی پیشتر گفته بود که اقدامات روسیه - با بمباران مهدکودک‌ها، مناطق مسکونی، و مناطق زیرساختی غیرنظامی - دارای نشانه‌های «نسل کشی» است.

۱۵:۴۰ ۸.۱۲.۱۴۰۰

سازمان ملل: تعداد پناهجویان اوکراینی به ۳۶۸ هزار نفر رسید


آژانس پناهندگان سازمان ملل می‌گوید که تعداد کسانی که از جنگ اوکراین گریخته‌اند به ۳۶۸هزارنفر بالغ شده‌است.

در این گزارش با هشدار مبنی براینکه این رقم ممکن است تا ۴ میلیون نفر نیز برسد، آمده است که اغلب شهروندان اوکراین در کشورهای لهستان، مجارستان، اسلواکی و رومانی پناه گرفته‌اند.
این درحالی است که پیشتر گاردمرزی لهستان گزارش کرده بود که طی چندروز گذشته ۱۵۶هزار نفر از شهروندان اوکراینی از مرزهای این کشور گذشته‌اند.
براساس این گزارش، تنها طی ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۷۷ هزار نفر وارد لهستان شده‌اند.

۱۵:۲۶ ۸.۱۲.۱۴۰۰

ژاپن دسترسی روسیه به سویفت را قطع کرد

فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن روز یکشنبه اعلام کرد که دسترسی بسیاری از بانک‌های روسی به سویفت را مسدود می‌کند.

کیشیدا ضمن محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین، از اعلام کرد که توکیو تحریم‌هایی علیه شخص ولادیمیر پوتین اعمال می‌کند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG