لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ ایران ۰۰:۳۴
ساختمان‌های آسیب‌دیده از حمله روسیه به پایگاه نظامی یاووریف، اوکراین (۲۲ اسفند ۱۴۰۰)
ساختمان‌های آسیب‌دیده از حمله روسیه به پایگاه نظامی یاووریف، اوکراین (۲۲ اسفند ۱۴۰۰)

آرشیو بلاگ زنده تهاجم روسیه به اوکراین

 این پایان بلاگ زنده ویژه پوشش تهاجم روسیه به اوکراین است. صدای آمریکا همچنان روی وبسایت و شبکه‌های اجتماعی خبرهای مرتبط با حمله روسیه به اوکراین را با سرعت و دقت پوشش می‌دهد.

۱۰:۴۲ ۸.۱۲.۱۴۰۰

جلسه چهارم شورای امنیت درباره اوکراین روز یکشنبه برگزار می‌شود

جمعه شب، با رای منفی واسیلی نبنزیا (نفر وسط راست) نماینده روسیه، او مانع تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه روسیه شد.
جمعه شب، با رای منفی واسیلی نبنزیا (نفر وسط راست) نماینده روسیه، او مانع تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه روسیه شد.

بعد از مخالفت پیاپی روسیه در سه نشست قبلی شورای امنیت سازمان ملل، روز یکشنبه ۸ اسفند این شورا یک نشست دیگر برگزار می‌کند. قرار است در این جلسه درباره طرح قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین در مجمع عمومی سازمان ملل در شورای امنیت رای گیری شود.

خبرگزاری‌های غربی می‌گویند نشست ویژه شورای امنیت به درخواست آمریکا و آلبانی برگزار می‌شود.

جمعه شب قطعنامه پیشنهادی برای محکومیت حمله روسیه به اوکراین با وتوی روسیه به تصویب نرسید. آمریکا به دنبال طرح این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل است. اگر شورای امنیت موافقت کند که این قطعنامه در مجمع عمومی بررسی شود، این مجمع در نشست اضطراری آن را به رای می‌گذارد. حتی اگر این قطعنامه در مجمع عمومی رای بیاورد، ضمانت اجرایی آن به اندازه مصوبه شورای امنیت نیست.

براساس بخش‌هایی از منشور سازمان ملل، برای تصویب مسائل غیرمحتوایی در شورای امنیت فقط ۹ رای مثبت از ۱۵ رای دائم و غیردائم نیاز است و اگر اعضای دائم شورای امنیت رای منفی بدهند، این رای وتو محسوب نخواهد شد.

پیش بینی می‌شود با وجود مخالفت روسیه، این قطعنامه با تصویب سایر اعضا به مجمع عمومی سازمان ملل ارسال شود.

آمریکا و نمایندگان پنجاه کشور بعد از وتوی روسیه در جمعه شب، پیگیر طرح این قطعنامه در نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل هستند.

اعتراض به رای ممتنع هند
در نشست جمعه شب برای محکومیت روسیه در حمله به اوکراین در شورای امنیت سازمان ملل، از ۱۱ عضو، تنها روسیه مخالفت کرد که این قطعنامه وتو شد اما آرای ممتنع در این رای گیری قابل توجه بود.

چین که به روسیه نزدیک است به قطعنامه علیه مسکو رای ممتنع داد. دو کشور دیگری که به این طرح رای ممتنع دادند هند و امارات بودند که از متحدان آمریکا محسوب می‌شوند.

جان کورنین، سناتور جمهوری‌خواه در واکنش به اقدام هند در دادن رای ممتنع به پیش‌نویس قطعنامه شورای امنیت علیه روسیه را «تاسف‌آور» نامید.

۱۰:۱۹ ۸.۱۲.۱۴۰۰

برنامه کمدی «پخش زنده شنبه شب» که در آمریکا پر طرفدار است، در برنامه شنبه شب خود، در همراهی با مردم اوکراین، از گروه یک گروه کُر اوکراینی دعوت کرد تا برنامه اجرا کند. اجرای این گروه را از توئیتر این برنامه آمریکایی ببینید:

۰۹:۵۳ ۸.۱۲.۱۴۰۰

در ادامه فشار‌ها بر مسکو به خاطر حمله به اوکراین، وزیر ترابری آلمان با بستن حریم هوایی این کشور به روی روسیه موافقت کرد. فنلاند هم روز شنبه تصمیم مشابهی گرفت. پیش از این بلغارستان، لهستان، چک و استونی هم حریم هوایی خود را به روی روسیه بسته بودند.

۰۹:۵۲ ۸.۱۲.۱۴۰۰

📸 گالری تصویری | حمایت جهانی از مردم اوکراین: از زمین فوتبال تا لس آنجلس

۰۸:۴۸ ۸.۱۲.۱۴۰۰

درخواست شاهزاده رضا پهلوی از کشورهای همسایه برای کمک به دانشجویان ایرانی گرفتار در جنگ اوکراین

شاهزاده رضا پهلوی در دو توئیت به زبان‌های فارسی و انگلیسی از کشورهای همسایه اوکراین از جمله لهستان، مجارستان و رومانی خواست به دانشجویان ایرانی گرفتار در جنگ اوکراین پناه بدهند. او گفته جمهوری اسلامی به عنوان «رژیمی که سرسپرده ناقضان حاکمیت ملی اوکراین است»، این دانشجویان را در خطر رها کرده است.

پیشتر، از تاخیر مقامات ایران برای بازگرداندن دانشجویان از اوکراین انتقادهایی شده بود.

۰۴:۵۷ ۸.۱۲.۱۴۰۰

ایلان ماسک: سرویس ماهواره‌ای استارلینک در اوکراین در دسترس است

ایلان ماسک
ایلان ماسک

ایلان ماسک، میلیاردر مالک شرکت «اسپیس ایکس»، روز شنبه گفت که سرویس پهن باند ماهواره‌ای استارلینک این شرکت در اوکراین در دسترس است. پیشتر گزارش شده بود که در جریان حمله روسیه به اوکراین اینترنت در این کشور مختل شده است.

ایلان ماسک در توییتر خود نوشت: «سرویس استارلینک اکنون در اوکراین فعال است.» او این مطلب را در پاسخ به توئیت یک مقام دولت اوکراین اعلام کرد که از ماسک در خصوص خدمات اینترنتی درخواست کمک کرده بود.

۰۳:۳۰ ۸.۱۲.۱۴۰۰

نخست وزیر بریتانیا: «قهرمانی» اوکراینی‌ها در دفاع از کشورشان اعجاب‌انگیز است

وزارت دفاع بریتانیا در تازه ترین ارزیابی اطلاعاتی خود از حمله روسیه به اوکراین که دقایقی قبل منتشر کرد می‌گوید که نیروهای روس قادر به پیشروی مدنظر خود نیستند و از مشکلات لجسیتیک و مقاومت محکم اوکراینی‌ها رنج می برند.

وزارت دفاع بریتانیا می‌گوید که نیروهای روس در حال دادن تلفات هستند و شماری از آنها نیز اسیر نیروهای اوکراینی شده‌اند. دولت روسیه هم که ظاهرا در تلاش برای پنهان کردن وضعیت اوکراین از مردم روسیه است، دسترسی آنها به شماری از پلتفرم‌های شبکه های اجتماعی را محدود کرده است.

در همین حال، بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا نیز گفت در تماس با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، «قهرمانی» او و مردمش در دفاع از کشورشان را اعجاب‌انگیز خواند و گفت از قطع دسترسی روسیه به سوئيفت حمایت می‌کند.

۰۳:۰۷ ۸.۱۲.۱۴۰۰

۱۰ غیرنظامی یونانی‌الاصل در حملات هوایی روسیه در نزدیکی ماریوپل کشته شدند

ادامه جنگ در اوکراین
ادامه جنگ در اوکراین

کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان، روز شنبه در پیامی اعلام کرد که «۱۰ غیرنظامی یونانی الاصل بی‌گناه امروز در حملات هوایی روسیه در نزدیکی ماریوپل کشته شدند.»

او خواستار توقف بمباران هوایی در اوکراین شد. ماریوپل در جنوب شرق اوکراین قرار دارد.

رسانه اوکراینی اوکرینفورم نیز به نقل از ویتالی کلیچکو، شهردار کی‌یف نوشت است که از زمان حمله نیروهای روسیه به کی‌یف، ۱۴ عضو نیروهای نظامی و دفاع سرزمینی و شش غیرنظامی از جمله یک کودک کشته شده‌اند. او گفته است که ۷۱ نفر هم مجروح شده‌اند که ۲۵ نفر ، از جمله ۳ کودک، غیرنظامی هستند.

سازمان ملل متحد آمار کشته شدگان در تهاجم روسیه به اوکراین را دست کم ۶۴ نفر گزارش کرده است. سازمان ملل معتقد است که ارقام واقعی بسیار بیشتر از این است.

روسیه پس از هفته‌ها تکذیب هشدارهای آمریکا درباره قصد مسکو برای تهاجم، ‌روز پنجشنبه حمله به اوکراین را آغاز کرد.

۰۲:۳۷ ۸.۱۲.۱۴۰۰

اقدام تازه آمریکا و متحدان علیه روسیه: قطع ارتباط شماری از بانک‌های اصلی روسیه با سویفت

درخواست‌های جهانی برای قطع ارتباط روسیه با سویفت
درخواست‌های جهانی برای قطع ارتباط روسیه با سویفت

آمریکا، متحدان اروپایی آن و کانادا روز شنبه توافق کردند که در یک گام تنبیهی عمده که اثرات زیادی خواهد داشت، شماری از بانک‌های اصلی روسیه را نظام ارتباط بین بانکی سوئیفت حذف کنند.

این اقدام به تجارت روسیه ضربه‌ می‌زند و کار را برای شرکت‌های روسی دشوارتر می کند. سوئیفت یا «جامعه ارتباطات مالی بین بانکی در جهان» یک شبکه ارتباط امن بین بانک‌ها است که پرداخت‌های بین المللی را سریع و آسان می‌کند و آن را به ساز و کاری حیاتی برای تجارت بین المللی تبدیل کرده است.

تحریم‌های توافق شده بین آمریکا، فرانسه، کانادا، ایتالیا، بریتانیا و کمیسیون اروپا همچنین شامل محدود کردن توانایی بانک مرکزی روسیه برای حمایت از ارزش روبل می‌شود.

به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، یک مقام ارشد دولت آمریکا با بیان اینکه همه ۱۰ موسسه بزرگ مالی روسیه تحریم شده اند، گفت: «بلافاصله شاهد تأثیر وحشتناکی بر بخش بانکی روسیه خواهید بود، حتی فراتر از آنچه قبلاً رخ داده است.»

ایران در سال ۲۰۱۴ در پی توسعه برنامه هسته‌ای از سیستم سوئیفت کنار گذاشته شد.

۰۲:۲۱ ۸.۱۲.۱۴۰۰

مقام دفاعی آمریکا: نیروهای اوکراینی «بسیار مصمم مقاومت» می‌کنند

غیرنظامیان اوکراینی شانه به شانه نظامیان در برابر ارتش روسیه
غیرنظامیان اوکراینی شانه به شانه نظامیان در برابر ارتش روسیه

یک مقام دفاعی آمریکا می‌گوید که نیروهای اوکراینی در برابر پیشروی سه جانبه روسیه، «بسیار مصمم مقاومت» می‌کنند.

از سوی دیگر، به نوشته رویترز،‌کرملین اعلام کرد که پس از دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در روز جمعه که درگیری‌ها مدتی متوقف شود، نیروهای روسیه دوباره «در همه جهات» در حال پیشروی هستند.

وزارت دفاع بریتانیا پیشتر در روز شنبه گفته بود که پیشروی نیروهای روس احتمالا به دلیل مشکلات شدید پشتیبانی و مقاومت شدید نیروهای اوکراینی، کند شده‌ است. حمله روسیه به اوکراین بزرگترین تهاجم به یک کشور اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم است و نظم پس از دوران «جنگ سرد» را به خطر انداخته است.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG