لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۲

پوتین می گوید نیروها را از سوریه بیرون می برد، ولی پایگاه های روسیه باقی می‌مانند


یک روز پس از آن که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که دستور داده است بخشی از نیروهای روسیه، خاک سوریه را ترک کنند، مقامات ارشد نظامی ایالات متحده نسبت به جدی بودن این دستور ابراز تردید کردند.

شماری از تحلیلگران نیز می گویند روسیه به سوریه رفته است تا از نظر نظامی در آن کشور بماند.

دولت مسکو نیز خود رسما اعلام کرد که روسیه قصد دارد دو بندر طارطوس و لاذقیه را همچنان در اختیار داشته باشد و ان جا را به پایگاه ثابت خود، دست کم برای هفتاد و پنج سال آینده، مبدل سازد تا در سواحل شرقی دریای مدیترانه برای یک مدت زمان طولانی حضور داشته باشد

به گزارش خبرگزاری رویترز، پوتین در دوشنبه ۲۰ آذرماه ، هنگام دیدار از قرارگاه نیروی هوائی روسیه در بندر نزدیکی بندر لاذقیه اعلام کرد که دستور داده بخشی از سربازان روسی به کشور خود باز گردند.

پوتین اعلام کرد که از دیدگاه روسیه و سوریه، نیروهای داعش سرکوب شده اند و تروریسم در آن سرزمین فلج شده است.

ولی فردای آن روز (سه شنبه) شماری از سخنگویان و نظامیان ارشد آمریکایی این سخنان را به چالش کشیدند.

سخنگوی دفتر امنیت ملی ایالات متحده در کاخ سفید، گفت: این که روسیه ادعا می کند که داعش کاملا سرکوب شده، یک ارزیابی زود هنگام است.

این سخنگو گفت: «در طول تاریخ، ما بارها دیده ایم که اعلام پیروزی زود هنگام ممکن است موجب شود که نتوان به هدف های اساسی که همانا تثبیت اوضاع و ایجاد شرائطی است که بتوان از سربلند کردن دوباره تروریسم ممانعت کرد، نائل گردید»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سخنگوی پنتاگون سه شنبه ۲۱ آذرماه گفت: «از هنگام صدور فرمان پوتین، هنوز هیچ قرائنی دیده نمی شود که نشان دهد خروج قابل ملاحظه سربازان روسی آغاز شده باشد».

در ادامه این گزارش از قول وزارت دفاع ایالات متحده آمده است که هم اکنون حدود دو هزار سرباز آمریکایی در سوریه مستقر هستند تا این اطمینان بدست آید که داعش باز نخواهد گشت.

روزنامه نیویورک تایمز نیز نسبت به درستی ارزیابی های پرزیدنت پوتین ابراز تردید کرد و نوشت: «اگر نقشه جفرافیائی سوریه در ماه دسامبر سال گذشته را با دسامبر کنونی، از نظر خطوط استقرار نیروهای متنازع مقایسه کنید، می بینید که هیچ تفاوت اساسی حاصل نشده است».

دخالت زمینی سربازان روسی در جنگ سوریه، درست یک سال پیش در چنین تاریخی آغاز شد.

نیویورک تایمز در ارزیابی پیامدهای حضور نظامی روسیه در سوریه، به این نتیجه می رسد که دستاوردهای دولت مسکو بسیار کمتر از آن چیزی است که مقامات روسیه اعلا می کنند.

این روزنامه می نویسد: «البته درست است که دور هر میزی که صحبت از آینده سوریه می شود، سر و کله روسیه را نیز می بینیم، ولی در صحنه بین المللی، این امر سود چندانی برای دولت مسکو نداشته است و تحریم های اعلام شده علیه روسیه همچنان برقرار می باشد.

از دیدگاه نیویورک تایمز، هنوز فاصله زیادی بین جاه طلبی های ابرقدرتی روسیه با دستاوردهای واقعی آن وجود دارد.

نشریه «انستیتیوی واشنگتن» در گزارشی نوشت که تنها علت حضور نظامی روسیه در سوریه، جاه طلبی های پرزیدنت پوتین است.

این نشریه از قول یک کارشناس روسی به نام استانیسلاو بلکوفسکی نوشت: «شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد علت اصلی حضور ارتش روسیه در سوریه، خواست ولادیمر پوتین و جاه طلبی های شخصی وی می باشد».

به گفته او، پوتین می خواهد وضعی ایجاد کند که کشورهای غربی «به دوران یالتا – پوتسدام باز گردند.» به این معنی که روسیه دوباره به مقام ابرقدرتی ارتقا یابد و بتواند دنیا را از نو به دو اردوگاه تقسیم کند.

به نوشته «انستیتوی واشنگتن» این کارشناس روسی نمی گوید که پوتین کجای دنیا را می خواهد تجریه کند، ولی در درجه اول، منظور اوکراین است.

با این همه، بلکوفسکی بر این باور است که کشورهای غربی، هرگز دولت مسکو را به خاطر آن چه که بر سر اوکراین آورده است، نخواهند بخشید.

کوتاه مدتی پیش از آن که رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده که بخشی از سربازان خود را از سوریه فرا می خواند، لایحه ای به پارلمان کشورش (دوما) ارائه داد و در آن رسما خواست که به توسعه حضور نیروی دریایی روسیه در بنادر سوریه رای موافق داده شود.

به گزارش روزنامه مسکو تایمز، در این لایحه آمده است که نیروی دریایی روسیه اجازه خواهد داشت تا سال ۲۰۹۲ حضور نظامی خود در بنادر سوریه را حفظ کند.

در رابطه با حضور نظامی روسیه در منطقه خاورمیانه، خبرگزاری رویترز از قول آگاهان نوشت که هم اکنون روسیه یکی از تامین کنندگان عمده امکانات مالی برای کردهای عراق است که خواهان رسیدن به استقلال می باشند.

رویترز یادآور شد که روسیه تنها کشوری بود که اقدام کردهای شمال عراق را در اجرای همه پرسی به هدف اعلام استقلال، به طور فوری و قاطع نکوهش نکرد. این خبرگزاری از قول کارشناسان مالی در لندن گزارش داد که روسیه به دنبال معاملات نفت و گاز با کردها، تا کنون چهار میلیارد دلار به آن ها پول پرداخته است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG