لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۹

روسیه در فکر احیای پایگاه‌های نظامی دوران شوروی در کوبا و ویتنام


ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه (مرکز تصویر) در جشن هفتاد و یکمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه (مرکز تصویر) در جشن هفتاد و یکمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵

همزمان با افزایش تنش بین ایالات متحده و روسیه بر سر بحران سوریه و اوکراین، ارتش روسیه بررسی احتمال احیای پایگاه‌های نظامی را که در دوران اتحاد جماهیر شوروی در دو کشور کوبا و ویتنام داشت، آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیکلای پانکوف معاون وزیر دفاع روسیه روز جمعه به قانونگذاران آن کشور گفت که بررسی‌ و تحقیقات لازم برای تثبیت جایگاه نظامی روسیه در آن سوی مرزهای کشور آغاز شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سال ۲۰۰۱ میلادی، در اقدامی برای بهبود روابط با ایالات متحده آمریکا، دستور تخلیه نیروهای نظامی روسیه از پایگاه‌های خود در کوبا و ویتنام را صادر کرده بود.

با این حال، برخی از رویدادهای چند سال گذشته، به ویژه حمایت روسیه از جدایی‌طلبان شرق اوکراین و نیز حمایت آن کشور از بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق، اختلافات میان کاخ سفید و کرملین را افزایش داده است.

اما با توقف همکاری‌های دیپلماتیک دو کشور درباره جنگ داخلی سوریه که بیش از پنج سال پیش آغاز شد، کرملین اعلام کرد پیمان خود با کاخ سفید در مورد کاهش ذخایر پلوتونیم با کاربرد تسلیحاتی را بطور یکجانبه تعلیق می‌کند.

چند روز بعد، و به دلیل ناکام ماندن آتش بس ماه گذشته در حلب، ایالات متحده مسکو و دمشق را متهم به پایبند نبودن به تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه کرده و مذاکرات با مسکو را متوقف کرد.

مسکو سپس اعلام کرد که در اقدامی «تلافی جویانه» در برابر تحریم‌های ایالات متحده علیه روسیه به دلیل نقش آن کشور در بحران اوکراین، تصمیم گرفته است پیمان مربوط به تحقیقات هسته‌ای با واشنگتن را نیز به حالت تعلیق در آورد.

این رویکرد کرملین باعث شد وزارت خارجه آمریکا اعلام کند دولت‌های روسیه و سوریه غیر از گزینه نظامی در برابر مخالفان و مردم عادی به گزینه دیگری فکر نمی‌کنند و از این رو واشنگتن در حال بررسی گزینه‌های «غیردیپلماتیک» در این زمینه است.

به عقیده ناظران، از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان جنگ سرد در اوایل دهه ۹۰ میلادی، روابط میان ایالات متحده و فدراسیون روسیه در مقطع کنونی به پائین‌ترین سطح خود رسیده است.

در جدیدترین اقدام روسیه برای گسترش حضور نظامی خود در سراسر جهان، پارلمان آن کشور روز جمعه توافق سال گذشته بین مسکو و دمشق برای حضور نامحدود نیروهای نظامی روسیه در داخل سوریه را تایید کرد.



http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG