لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۲

مقاله‌ای از مایکل روبین: آیا پایان کار رژیم ایران سرانجام نزدیک شده است


مایکل روبین، پژوهشگر ارشد موسسه آمریکن اینترپرایز
مایکل روبین، پژوهشگر ارشد موسسه آمریکن اینترپرایز

مایکل روبین از موسسه آمریکن اینترپرایز در مقاله ای با عنوان «آیا پایان کار رژیم ایران سرانجام نزدیک شده است؟» در تارنمای نشنال اینترست، می گوید که اعمال فشار بر ایران می تواند کارساز باشد.

او می نویسد که بیش از یک دهه این استدلال وجود داشته است که فشار روی ایران می تواند «غیرسازنده» باشد.

او می‌گوید که ایران و آمریکا از زمان اجرای «عملیات آخوندک» در سال ۱۹۸۸ - که بزرگترین عملیات رزمی نیروی دریایی آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم بود - تاکنون همیشه تا یک درگیری نظامی مستقیم فاصله چندانی نداشته اند.

روبین می گوید برای یک دهه گفته شده که فشار روی ایران کارساز نیست. وی با نام بردن از دینا اسفندیاری از بنیاد قرن و وندی شرمن، مذاکره کننده هسته ای سابق آمریکا، می گوید آنها از افزایش تعداد سانتریفیوژها صحبت می‌کنند و می گویند ایران زمانی مذاکره می کند که چیز ملموسی بدست آورد. به گفته روبین، هر دوی این افراد به اشتباه تاثیر فشارها را کم اهمیت می شمارند. به گفته او، ایران در گذشته نیز در مواردی تسلیم فشار شده است. مثلا در سال ۱۹۸۱ آیت الله خمینی پس از آن که به درخواست‌هایش نرسید، گروگان های آمریکایی را آزاد کرد؛ چرا که انزوای ایران، مخصوصا در زمان جنگ با عراق، بیش از حد تحمل شده بود. او می نویسد خمینی حتی حاضر به پذیرش آتش‌بس و ماندن صدام در قدرت شد؛ چرا که ادامه جنگ بقای حکومت را به خطر انداخته بود.

به گفته روبین، در ایران فرماندهان عالیرتبه نظامی مدتها در مقام های عالی می مانند و وقتی فرماندهان تغییر می کنند جدیدترها باید «انقلابی‌گری» خود را ثابت کنند و فرماندهان جدید نظامی در ایران حالا می خواهند خطوط قرمزی را که نیروهای ایرانی و آمریکایی به یک درک دیرین از آن رسیده بودند، دوباره امتحان کنند.

روبین با ذکر اینکه وضعیت اقتصادی ایران خراب است و آیت الله خامنه ای نیز می داند که دارد به پایان خط نزدیک می شود می گوید برخلاف زمان مرگ بنیانگذار جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۸، این بار نفر بعدی رهبری مشخص نیست و انتقال قدرت ممکن است به آرامی و نرمی صورت نگیرد. روبین حتی احتمال می دهد که ممکن است کودتایی نظامی صورت بگیرد و در آن، روحانیون مطیع نظامیان شوند.

به گفته روبین، در دولت اوباما نیز ایران به این خاطر پای میز مذاکره آمد که سنا تحریم های یک جانبه اقتصادی علیه ایران را تصویب کرد؛ اما کاخ سفید که در آغاز با این اقدام مخالف بود، بعدها موفقیت آن را به پای خود گذاشت.

روبین می‌نویسد خامنه ای و سپاه می دانند که در داخل ایران به طور گسترده منفور هستند؛ اما ایرانی ها که به خاطر این ویرانی که حکومت در ۴۰ سال گذشته به آنها تحمیل کرده از آنها متنفر هستند، همچنان به شدت «ملی گرا» هستند و از این رو خامنه ای و سپاه ممکن است بخواهند بحرانی ایجاد کنند که مردم را حول پرچم ایران متحد کنند و این موردی است که دولت ترامپ باید بیش از همه موارد اکنون نگران آن باشد.

وی در پایان این مقاله ابراز امیدواری کرده است که پرزیدنت ترامپ کارزار فشار حداکثری علیه ایران را تا حصول به نتیجه مورد نظر ادامه دهد و راه هرگونه گریز دیپلماتیک یا توسل به نیروی نظامی را به روی تهران ببندد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG