لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۳۷

جان استوارت در برنامه آنتن صدای آمریکا از فیلم «گلاب» می‌گوید


جان استوارت با تهیه کنندگان آنتن - استودیوی صدای آمریکا، نیویورک، ۷نوامبر۲۰۱۴
جان استوارت با تهیه کنندگان آنتن - استودیوی صدای آمریکا، نیویورک، ۷نوامبر۲۰۱۴

فیلم گلاب یا رزواتر، با سناریو و کارگردانی جان استوارت، مجری برنامه طنز سیاسی دیلی شو، روز ۱۴ نوامبر در آمریکا بر پرده سینما قرار می گیرد. این فیلم بر اساس کتاب «بعد برای بردن من آمدند» نوشته مازیار بهاری روزنامه نگار کانادایی – ایرانی مقیم لندن تهیه شده است.

بهاری که برای نیوزویک کار می‌کرد، سال ۱۳۸۸ در پی انتخاباتی که نتیجه آن با اعتراض گسترده مردم و حبس و شکنجه و حصر و قتل معترضان روبرو شد، به مدت ۱۱۸ روز در ایران زندانی شد و تحت بازجویی قرار گرفت. علت این بازداشت مصاحبه او در آن سال با برنامه دیلی شو درمورد انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود. بازجویان این مصاحبه را دلیل همکاری او با یک جاسوس آمریکایی ارائه می دادند.

بهاری چهار ماه در زندان اوین تحت بازجویی‌های شدیدی قرار گرفت که همواره با چشم‌بند انجام می‌شد و تنها علامت مشخصه بازجوی بهاری این بود که همیشه بوی گلاب می‌داد. بهاری سرانجام در برنامه‌ای که از تلویزیون دولتی پرس تی وی پخش بین‌المللی یافت، به گناهان خود اقرار کرد و گفت که همه روزنامه‌نگاران غربی جاسوسند، و او از تظاهرات و تجمع های «غیرقانونی» گزارش تهیه کرده و به پاگرفتن یک «انقلاب رنگین» کمک می کرده است. این اعترافات بی‌درنگ با اعتراض شدید خانواده، دوستان و سازمان‌های مدافع روزنامه‌نگاران روبرو شد و آنان علام کردند که اعتراف‌ها زیر شکنجه انجام گرفته است.

بهاری در کتاب «بعد برای بردن من آمدند»، که نوعی سرگذشت‌نامه سیاسی، و خانوادگی است، خاطرات خود و خانواده خود را از زندان شرح داده است. پدر مازیار بهاری در دوران پیش از انقلاب جزو زندانیان سیاسی بود و پس از انقلاب خواهرش از زندانیان دهه شصت بود.

در این فیلم عده‌ای از هنرپیشگان آمریکایی، ایرانی و بین‌المللی شرکت دارند که از میان آنان شهره آغداشلو و گلشیفته فراهانی برای ایرانیان شناخته‌اند.

جان استوارت در گفت و گو با سامان اربابی، از تهیه‌کنندگان برنامه آنتن در بخش فارسی صدای آمریکا، با او از مردم و حکومت ایران می‌گوید. از تفاوت‌ها و شباهت‌های حکومت های ایران و آمریکا می گوید. می گوید که فیلم را برای آن ساخته که بینندگان اندکی درنگ کنند و بیندیشند که در ایران و در حکومت ایران چه می گذرد.

تلویزیون دولتی ایران استوارت را متهم کرده است که بودجه این فیلم را از صهیونیست‌ها گرفته و خود او نیز برای سیا کار می کند. جان استوارت در این گفت وگو عدم امنیت حکومت ایران را دلیل اصلی سرکوب و فشار بر مردم می‌داند و می‌گوید که می‌خواسته درک بهتری از مردم و حکومت ایران به جهان ارائه دهد.

فیلم ده میلیون دلاری «گلاب» که سال گذشته میلادی در لبنان تهیه شده، نخستین بار در ماه اوت درجشنواره فیلم تلورید و سپس در سپتامبر گذشته در قسمت نمایش ویژه در جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو به نمایش درآمد. این فیلم تاکنون با نقدهای مثبتی روبرو شده است.

استوارت به صدای آمریکا گفت کوشیده است داستان فیلم تصویری متعادل و بی‌ طرفانه از رویدادهای ایران باشد. جان استوارت می‌گوید گاه لازم است از معیارهای خود دست برداریم و بگذاریم زمان کار خودش را بکند. او می گوید تا وقتی که آنها ما را شیطان بزرگ می نامند و ما آنها را محور شر خطاب می کنیم، چیزی عوض نخواهد شد.

جان استوارت درباره خصومت بین دو کشور می گوید:«جهل فراگیر است اما شر نادر است». او همچنین تاکید می کند که هیچ چیز کاملی وجود ندارد اما در چند صد سال گذشته بشر راه درازی پیموده است و بنابراین نباید امید خود را ازدست بدهیم.

مازیار بهاری درباره این فیلم گفته است:«اگر این فیلم با موفقیت روبرو شود، باید گفت که موفقیتش را مدیون جمهوری اسلامی است.»

فیلم کامل این مصاحبه در برنامه آینده آنتن از بخش فارسی صدای امریکا پخش می شود.

XS
SM
MD
LG