لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۶

برگزاری نمایشگاه شجره شناسی در موسسه آرشیو ملی و تاثیر کتاب «ریشه ها» به قلم الکس هیلی بر آن


برگزاری نمایشگاه شجره شناسی در موسسه آرشیو ملی و تاثیر کتاب «ریشه ها» به قلم الکس هیلی بر آن
برگزاری نمایشگاه شجره شناسی در موسسه آرشیو ملی و تاثیر کتاب «ریشه ها» به قلم الکس هیلی بر آن

در ششمین سال برگزاری نمایشگاه شجره شناسی که اخیرا در محل موسسه آرشیو ملی شهر واشنگتن برگزار شد بیش از دو هزار و دویست نفر از این نمایشگاه دیدن کردند.

در این نمایشگاه جالب و غیر متعارف کارشناسان با ارائه سرویس رایگان به کسانی که می خواهند اجداد خود را بشناسند و بدانند از کجا آمده اند کمک کردند تا از طریق آرشیو های موجود در این موسسه به شناسایی پیشینیان خود بپردازند.

در نمایشگاه سال گذشته، هزار و پانصد نفر و در سال قبل از آن تنها حدود ۵۰۰ نفر شرکت کرده بودند. شرلی جونز یکی از برگزار کنندگان این نمایشگاه می گوید: «هر کسی می خواهد بداند از کجا آمده است. می خواهد بداند پدران و مادران و اجداد او چه کسانی بوده اند؟ این کنجکاوی در همه ما وجود دارد.»

از سال ۱۹۷۷ که کتاب «ریشه ها»، به قلم الکس هیلی منتشر شد و فیلم تلویزیونی موفقی نیز از روی این کتاب تهیه شد این مسئله جنبه ای عمومی تر پیدا کرد. در آن زمان میلیون ها نفر از خانواده های آمریکایی به تماشای این سریال موفق تلویزیونی که از روی کتاب الکس هیلی ساخته شده بود نشستند. هیلی در این داستان تلاش برای شناسایی اجداد خود را به تصویر کشیده است. همین مسئله، بسیاری از مردم آمریکا را به دستیبابی به پاسخ این سئوال، یعنی از کجا آمده ایم، علاقه مند کرد.

کتاب، حکایت زندگی هفت نسل سیاهپوست یا آفریقایی تبارهای آمریکایی است که از زندگی مردی از قبیله ای دورافتاده در آفریقا آغاز می شود و از همان اول با بیان فرهنگ و نشان دادن روح اصیل قبایل آفریقایی خواننده را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. این ماجرا با داستان اسارت و بردگی این مرد سیاهپوست اهل آفریقا در آمریکا ادامه پیدا می کند و نسل به نسل با او پیش می رود تا بالاخره به جایی می رسد که سیاهان آمریکا یک بار دیگر هویت اصلی خود را پیدا می کنند و به موفقیت های چشمگیری دست پیدا می یابند.

داستان این هفت نسل، داستان واقعی هفت نسل پیشین خود الکس هیلی نویسنده کتاب است. امروز برادران سیاهپوست هیلی در آمریکا افراد مهمی همچون یک وکیل، یک نویسنده به نام و غیره هستند و الکس بعد از علاقه ای که به پیدا کردن ریشه های خودش پیدا می کند، طی سفری به آفریقا با تاریخچه زندگی پیشینیانش آشنا می شود و با بهره گیری از کمی تخیل داستان واقعی «ریشه ها» را می نویسد. در این کتاب، نویسنده هم چنین کوشیده است تاریخ آمریکا و چگونگی شکل گرفتنش به دست سیاهپوستان، هم بخشی های آنان در زمینه های مختلف و نیز جنگ های داخلی آمریکا را به تصویر بکشد.

با وجود شمار صفحات زیاد این کتاب، این کتاب خواندنی در تمام مراحل هیجان انگیز و سرگرم کننده باقی می ماند. چرا که شخصیت های اصلی داستان مرتب تغییر می کنند و همراه با این تغییر و تحولات فضایی نو به وجود می آید و در حقیقت داستان زندگی هر نسل از هفت نسلی که در کتاب الکس هیلی منعکس شده به صورت یک داستان جداگانه درمی آید. این کند و کاو در تاریخ پیشینیان توسط الکس هیلی، فصل تازه ای از توجه شهروندان مختلف آمریکایی به تاریخ و پیشینیانشان را درمقابل آن ها گذاشته است.

مگان اسمولنیاک یکی از کارشناسان آرشیو شجره شناسی می گوید: «البته فیلم ریشه ها سر آغاز روند شناسایی اجداد در آمریکا بود. اما هم اکنون ما شاهد یک موج نوین در این رابطه هستیم.»

مگان که به عنوان مشاور در یک برنامه تلویزیونی به نام «فکر می کنید شما که هستید» به کار اشتغال دارد می گوید: «در این برنامه ۷ تن از شخصیت های مجبوب و معروف هنری شرکت دارند که می کوشند اجداد خود را بیابند. سوزان سارندون بازیگر تئاتر و سینمای آمریکا یکی از این شرکت کنندگان است. او می گوید: «می خواهم داستان گذشتگان خود را بدانم . دلم می خواهد بدانم از چه خمیره ای هستم، از کجا آمده ام و چه خصوصیاتی را به فرزندانم منتقل می کنم؟»

گرچه این برنامه تلویزیونی به موج تازه علاقمندان به اجداد شناسی کمک می کند، اما اینترنت نقشی بس فراتر در افزایش علاقه همگانی به این مسئله داشته است. مگان می گوید: «سایت انسستری دات کام بیش از ۴ میلیارد سند دارد. مردم در هر ماه میلیون ها ساعت در این وب سایت وقت صرف می کنند. این وب سایت و سایت های مشابه نیازمند پرداخت حق عضویت هستند. موسسه آرشیو ملی نیز بیش از یکصد هزار سند جمع آوری کرده است که به صورت رایگان در وب سایت آن عرضه می شوند.»

اما این تعداد اسناد تنها بخش کوچکی از یک میلیارد سند موجود در موسسه آرشیو ملی است. کنستانس پاتر، یکی از کارشناسان این موسسه می گوید: «بسیاری از اسناد متعلق به مسافرانی است که از نقاط مختلف به آمریکا آمده اند، یعنی در دوره ای که اداره مهاجرت فعالیت قانونی خود را شروع کرد، همینطور اسناد پرسنل نظامی و اسناد بازنشستگی در این جا نگهداری می شود. وقتی یک سند پیدا می شود شما رد آن را می گیرید. درست مثل داستان های پلیسی که به دنبال سرنخ هستید. این سرنخ ها به مردم کمک می کند که بدانند از کجا آمده اند و واقعاً که هستند.»

XS
SM
MD
LG