لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۹

نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه: حمایت بیشتر از اسرائیل، برخورد قاطعتر با ایران


نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه: حمایت بیشتر از اسرائیل، برخورد قاطعتر با ایران
نامزد پیشتاز حزب جمهوریخواه: حمایت بیشتر از اسرائیل، برخورد قاطعتر با ایران

میت رامنی- فرماندار پیشین ماساچوست و نامزد جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا- در انتخابات مقدماتی این کشور سه برد عمده داشته است و به تدریج گمانه زنیها را پیرامون آنکه نامزد اصلی حزب جمهوریخواه خواهد بود، تقویت کرده است.

درپی پیروزی آقای رامنی در ویسکانسین، مریلند و واشنگتن دی سی، با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد آمریکا، بسیاری از آمریکاییان بدواً بر سیاستهای داخلی رامنی تمرکز کرده اند. همزمان اما، گروه بزرگی از شهروندان آمریکا به ارتباط میان اقتصاد آمریکا و امنیت ملی این کشور نیز توجه دارند؛ که اغلب با سیاستهای ایالات متحده نسبت به خاورمیانه نیز ارتباط دارد.

رامنی می گوید به باور او اوباما در قبال ایران موضع ضعیفی اتخاذ کرده است. وی گفته است که از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پیش از آن، آلمان نازی، ایران بزرگترین تهدید امنیتی جهان تلقی می شود.

میت رامنی ضمن ابراز خرسندی از کشته شدن معمر قذافی، برآن است که بهار عرب و تحولات پس از آن، جدی است اما چون تیغی دولبه است؛ چرا که ایران ممکن است بکوشد تا از خلأ ایجاد شدۀ قدرت بهره برد.

آقای رامنی همچنین گفته است که ایرانی هسته ای، چشم انداز راهبردی تمامی منطقۀ پیرامونش را تغییر خواهد داد. وی افزوده: «ایرانی هسته ای در دستان آیت الله ها و تندروان انتحاری، خطری برای اسرائیل تلقی می شود.» رامنی معتقد است که گزینه های نظامی باید روی میز باقی بمانند. وی پرزیدنت اوباما را به سبب آنچه سیاستهای ضعیف و سست درقبال ایران خوانده، مورد انتقاد قرار داده است.

رامنی می گوید اگر به ریاست جمهوری آمریکا برسد، به منطقۀ خلیج فارس و شرق مدیترانه، ناوهای هواپیما بر اعزام خواهد کرد و با متحدان عرب آمریکا هماهنگی نظامی ایجاد خواهد کرد تا تمرینهای نظامی مشترکی انجام دهند و از این راه، قدرت و قوت آمریکا را به تهران نشان دهند.

این نامزد ریاست جمهوری آمریکا خواست خود را مبنی برتغییر رژیم در ایران پنهان نمی کند. وی معتقد است که محمود احمدی نژاد باید طبق بند سوم کنوانسیون نسل کشی به خاطر سخنرانی اکتبر ۲۰۰۵ خود – که طی آن خواهان پاک شدن اسرائیل ازنقشۀ جهان شد- محاکمه شود. رامنی اعتقاد دارد که باراک اوباما، طی نخستین سال ریاست جمهوری اش، با دراز کردن دست دوستی به سوی ایران، از خود ضعف نشان داد.

فرماندار سابق ماساچوست خواهان اعمال دور پنجم تحریمهای اقتصادی علیه ایران است.

او برآن است که درصورت عدم همراهی روسیه و چین با تشدید تحریمها، آمریکا باید این کار را به تنهایی انجام دهد.

در این حال، درخصوص اسلام، میت رامنی درگفته های خود جهاد را از دین اسلام جدا دانسته، آن را اساساً بخشی از این دین نخوانده و اسلام را آیینی بزرگ نامیده است؛ و از همین روی نیز مورد انتقاد برخی جمهوریخواهان محافظه کار قرار گرفته است.

بسیاری از آمریکاییان مسلمان اما، نسبت به انتخاب ولید فارِس از سوی میت رامنی به عنوان مشاور، ابراز نگرانی کرده اند و چند تن از آنها فارس را «اسلام هراس» خوانده اند. در این حال، رامنی وعده داده که نخستین سفر خارجی اش درپی تصدی مسند ریاست جمهوری، به اسرائیل باشد. وی از پرزیدنت اوباما به دلیل آنکه تاکنون به اسرائیل سفر نکرده، به شدت انتقاد کرده و خواهان افزایش میزان حمایت از آن کشور شده است.

جالب آن است که میت رامنی و بنیامین نتانیاهو- نخست وزیر اسرائیل- دوستان قدیمی هستند. برمبنای گزارش نیویورک تایمز، این دو در سال ۱۹۷۶ همکاری داشته اند و از آن هنگام تاکنون نیز دوست مانده اند. رامنی می گوید این دو دیدگاهها و اهداف مشترک دارند.

روزنامۀ نیویورک تایمز همچنین به نقل از مارتین ایندیک- سفیرپیشین آمریکا در اسرائیل- می نویسد: «عمق دوستی نتانیاهو و رامنی به اندازه ای است که رابطۀ شخصی این دو درصورت رئیس جمهوری شدن میت رامنی، به نخست وزیر اسرائیل مجوز ورود به کاخ سفید را به گونه ای خواهد داد که اکنون و با ریاست جمهوری پرزیدنت اوباما، ندارد.»

نامزد پیشروی حزب جمهوریخواه همچنین می گوید که این، فلسطینیانند که خواهان راه حل تشکیل دو دولت در کنارهم نیستند و می خواهند کشور اسرائیل محو شود.

فرماندار پیشین ایالت ماساچوست همچنین از پرزیدنت اوباما را متهم به ایجاد تأخیر در فرایند صلح خاورمیانه کرده و از او به سبب انتقاد از شهرک سازی اسرائیلیان، ایراد گرفته است و آقای اوباما را سبب تهور بیشتر فلسطینیان تندرو خوانده است.

رامنی می گوید به نقش رهبری ایالات متحده در فرایند صلح میان اعراب و اسرائیل اعتقاد ندارد و درعوض معتقد است که آمریکا باید در کنار متحد خود در خاورمیانه بایستد.

آقای رامنی بر مخالفت با بشار اسد تأکید می ورزد و می گوید که آمریکا باید تصریح کند که درسناریویی «پس از اسد» ، حامی اپوزیسیون سوریه خواهد بود. وی رژیم سوریه را دیکتاتوری، بشار اسد را قاتل و آن را وکیل و نمایندۀ ایران می خواند.

XS
SM
MD
LG