لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۶

جشنواره فیلم رم «لطفا مرا بکش» را شایسته دریافت جایزه اصلی خود دانست


جشنواره فیلم رم «لطفا مرا بکش» را شایسته دریافت جایزه اصلی خود دانست
جشنواره فیلم رم «لطفا مرا بکش» را شایسته دریافت جایزه اصلی خود دانست

فیلم «لطفا مرا بکش» با تلطیف فضای مهیای مرگ به تماشاگر کمک کرده بهتر از گذشته بر اصل حق آزادی انسان بیندیشند.

فیلم «لطفا مرا بکش» ساخته اولیاس بارکو، فیلمساز بلژیکی برنده جایزه اصلی پنجمین جشنواره جهانی فیلم رم شد. برجستگی این فیلم سیاه و سفید در درونمایه آن است که روایتگر تصویری مرگ خودخواسته است. این فیلم در هماوردی با پانزده فیلم دیگر از جهان که برای بخش مسابقه جشنواره رم برگزیده شده بودند توانست جایزه اصلی را بدست آورد.

فیلم لطفا مرا بکش همچنین جایزه جانبی تماشاگران دانش آموز این جشنواره را نیز بدست آورد که اولیاس بارکو به طنز گفت: جایزه دوم برایم ارزشمندتر است.

کمدی تلخ: «لطفاً مرا بکش» به بررسی حق برخورداری از مرگ برای بیمارانی می پردازد که بیماریشان درمان ناپذیر است. جدال میان اخلاق، مذهب، قوانین نانوشته و نوشته اجتماعی و سختگیری دولتها در پاسداری از قوانین متکی به این مقولات با حق انسانها از برخورداری از حقوق فردی از جمله مرگ خودخواسته بنیان این فیلم سیاه و سفید را شامل می شود.

کشور سویس یکی از مراکز اصلی تشکیل بیمارستانها یا به واقع آرامشگاه هایی ست که به پزشکان و بیماران اجازه داده است، در صورت رعایت همه اصول حقوق بشری، مرگ خودخواسته را به فرجام رسانند. تاکنون مستندهای بسیاری در زمینه چگونگی مرگ خودخواسته بیماران گرفتار به بیماریهای بی درمان و بی تسکین ساخته شده؛ اما فیلم «لطفا مرا بکش» با تلطیف فضای مهیای مرگ به تماشاگر کمک کرده بهتر از گذشته بر اصل حق آزادی انسان بیندیشند.

***

در حاشیه پایانی جشنواره فیلم رم گفتنی ست، فیلم «عرق سگی» ساخته حسین کشاورز از ایران به نمایش درآمد که با استقبال منتقدان فیلم روبرو و برنده جایزه ویژه این جشنواره شد.

فیلم مستند زیرزمینی «عرق سگی» روایتگر زندگی روزمره مردم و مشکلاتی از تدارکات ازدواج، رابطه جنسی پیش از ازدواج، همجسنگرایی، فشارهای اجتماعی و مذهبی برای واداشتن جوانها به ازدواج در این فیلم به تصویر کشیده شده و تا مقطع انتخابات سال 88 به پایان می رسد.

***

جشنواره جهانی فیلم رم که پرهزینه تر از جشنواره ونیز شده است؛ گرچه هنوز دوران کودکی خود را می گذراند؛ اما توانسته توجه سینماگران و تهیه کنندگان مطرح جهان را به خود جلب کند.

این جشنواره با حاشیه های دیگری نیز روبرو بود از جمله این که جولین مور، بازیگر هالیوود نیز که برای آغاز نمایش عمومی فیلم «بچه ها حالشان خوبه» به جشنواره فیلم رم رفته بود، جایزه مارکوس آئوریلایوس این جشنواره را دریافت کرد.

جولین مور در حالی که تصویری از فیلم «بچه ها حالشان خوبه» را در پس زمینه خود داشت، با رسانه ها به گفتگو پرداخت. وی در این گفتگو با انتقاد از سیلویو برلسکونی، نخست وزیر ایتالیا که درونمایه این فیلم را مورد حمله قرار داده بود، گفت «متاسفانه برلسکونی آدمی عقب مانده و متحجر است.»

جولین مور افزود: آقای برلسکونی بهتر است به خاطر رابطه جنسی اش با یک دختر هفده ساله از مقام خود کناره گیری کند.

فیلم «بچه ها حالشان خوبه» ساخته لیزا چولودنکو، است و جولین مور همراه با آنت بینگ در این فیلم نقش یک زوج همجنسگرا را بازی می کنند. این زوج خواهان داشتن بچه هستند؛ اما با موانع بسیاری در عمل روبرو می شوند.

جولین مور در این گفتگو افزود: آنچه کودکان در خانواده به آن نیازمندند این است که سرپرستان خانواده همدیگر را عاشقانه دوست داشته باشند.

جولین مور بازی در سینما را از دهه نود و از سن سی سالگی آغاز کرد؛ اما ارائه بازیهای درخشان او را به یکی از چهره های مطرح هالیوود تبدیل کرد. «ساعتها»، «شبهای جاز»، «پایان رابطه» و «بسیار دور از بهشت» از جمله فیلمهایی ست که جولین مور در آنها بازی کرده است. او یکبار نامزد دریافت اسکار بهترین نقش مکمل شده است.

XS
SM
MD
LG