جیسون رضائیان، خبرنگار روزنامه واشنگتن پست، میگوید که پوشش بدون سانسور اخبار پاندمی کرونا توسط خبرنگاران برای شناخت ویروس اساسی است.
آقای رضائیان در آستانه روز جهانی آزادی مطبوعات در مصاحبه با میلان نسیک از سرویس صربستانی صدای آمریکا گفت: «من اعتقاد دارم اشتیاق دولتها به سرکوب اطلاعات مرتبط با شیوع ویروس جدید کرونا در داخل مرزهایشان بخش عمدهای از دلیل گسترش سریع آن در برخی جاها، برخلاف جاهای دیگر، بوده است.»
وی در واکنش به گزارش هفته گذشته خبرنگاران بدون مرز مبنی بر این که چین و ایران از جمله کشورهایی هستند که پوشش خبری مربوط به ویروس کرونا را محدود میکنند، گفت: «این که خبرنگارانی در چین و جاهای دیگر به دلیل گزارشهایشان در اوایل همهگیری دستگیر و ناپدید شدهاند، تصادفی نیست.»
او گفت: «الان زمانی است که خبرنگاران نقش بسیار اساسی در شناخت ما از این ویروس و چگونگی گسترش آن و این که چه طور جوامع را تحت تاثیر قرار میدهد ایفا میکنند. و اگر ما دسترسی به آن اطلاعات نداشته باشیم، اوضاع فقط بدتر خواهد شد.»
آقای رضاییان در پاسخ به پرسشی درباره تجربه شخصیاش از زمانی که به عنوان خبرنگار واشنگتن پست در ایران فعالیت میکرد و به طور ناعادلانه دستگیر و برای مدت ۵۴۴ روز بر اساس اتهامات نادرست زندانی شد، گفت: «هرگز از رفتن به ایران برای فعالیت روزنامهنگاری و از داستانهایی که در آنجا نوشتم، پشیمان نیستم.»
او گفت: «اتهاماتی که بر من وارد شد نمیتواند جدی گرفته شوند. من در وضعیت خیلی مضحک و مسخرهای قرار گرفته بودم. بار دیگر، شبیه برخی موارد دیگر که درباره آنها صحبت کردم، طوری طراحی شده بود که حیرتآور باشد.» او افزود: «طراحی شده بود که وقتی ایالات متحده و ایران و دیگر قدرتهای جهانی بر سر آینده برنامه هستهای ایران مذاکره میکنند، در صدر خبرها قرار بگیرد.»
به گفته جیسون رضاییان، ماجرای او به دنیای خارج اجازه داد درباره نحوه عملکرد حکومت ایران و اختلافات داخلی در آن کشور، و همین طور درباره روشهای استفاده موثر یا غیرموثر از رسانههای خبری به عنوان راهی برای بسط و انعکاس بزرگتر یک موضوع، آگاه شوند.
آقای رضاییان گفت: «این موضوع در مورد انعکاس گسترده پرونده من موثر بود و به باور من منجر به آزادی من شد. اما در عین حال این ادعای [رژیم] ایران مبنی بر این که آنها حکومتی مشروع هستند و از موازین بینالمللی پیروی میکنند را نیز تضعیف کرد.»