لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۸

در واشنگتن چه می گذرد؟ (بیست و یکم آوریل)


در واشنگتن چه می گذرد؟ (بیست و یکم آوریل)
در واشنگتن چه می گذرد؟ (بیست و یکم آوریل)

پرزیدنت اوباما و سوزان رایس سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد تصویب قطعنامه شماره ۱۹۷۷ شورای امنیت آن سازمان را اقدام مهم، محکم و یکپارچه ای در عدم تولید و گسترش سلاح های کشتار جمعی دانستند.

سخنگوی کاخ سفید با صدور قطعنامه ویژه ای در این باره می گوید در ۲ سال گذشته و در مدتی که پرزیدنت اوباما دیدگاه خود را در چارچوب جهانی عاری از سلاح های اتمی در پراگ ابراز داشت، ایالات متحده آمریکا برنامه عدم تولید سلاح اتمی را در سازمان ملل متحد با پشتکار دنبال کرده و می بینیم که امروز آمریکا و سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آراء قطعنامه شماره ۱۹۷۷ را برای تمدید وظائف کمیته ای که در جهت پی گیری قطعنامه شماره ۱۵۴۰ شورای امنیت تاًسیس شده بود؛ تصویب کرده اند.

قطعنامه شماره ۱۵۴۰ از تمام کشورهای عضو سازمان مللل متحد می خواهد که اقداماتی را در چارچوب جلوگیری از دسترسی عوامل غیر دولتی به دستیابی به سلاح های اتمی، میکربی و شیمیائی و همچنین موشکی (ان- بی- سی)* اجرا و اعمال کنند. این قطعنامه پس از تصویب، تمام دولتهای عضو سازمان ملل متحد را موظف می کند که از آن تبعیت کنند.

سوزان رایس نماینده دائمی ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد نیز طی اعلامیه ای در همین باره می گوید تصویب قطعنامه شماره ۱۹۷۷ شورای امنیت این سازمان، در آن چه به تهدید سلاح های خطرناک کشتار جمعی مرتبط است، همان اهمیتی را داشت که تصویب قطعنامه شماره ۱۵۴۰ در سال ۲۰۰۴ میلادی دارا بود. در آن سال شورای امنیت برای نخستین بار اقدامات مؤثری در مورد سلاح های کشتار جمعی و برنامه جلوگیری از تولید و گسترش سلاح های اتمی اعمال کرد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد می گوید اقدام اخیر شورای امنیت در تصویب این قطعنامه، گام مهمی برای آمریکا و تمام کسانی است که در جهت جهانی امن تر و صلح آمیز تر گام بر می دارند.

... و در آن چه به ادامه نا آرامی ها در لیبی بر می گردد، کاخ سفید روز ۳۱ فروردین اعلام کرد که پرزیدنت اوباما با دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا در راستای مشورت با (کشورهای عضو گروه) ائتلاف، تلفنی گفتگو کرده و دو رهبر در این که قطعنامه (اخیر) شورای امنیت سازمان ملل متحد باید بطور کامل به مرحله اجرا گذاشته شود؛ کاملاً توافق دارند.

به علاوه، با توجه به افزایش فشارهای نظامی و حفاظت غیر نظامی ها (در برابر نیروهای قذافی) در چارچوب عملیات نظامی به رهبری ناتو، هر دو رهبر با یکدیگر مذاکره کردند.

این مذاکرات در باره اهمیت افزایش فشارهای دیپلوماتیک و همچنین اقتصادی بر رژیم قذافی برای پایان دادن به حمله به غیر نظامی ها و تبعیت (رژیم لیبی) از قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفت.

رهبران آمریکا و بریتانیا همچنین متذکر شدند که وفاق جامعه بین المللی در جلسه هفته گذشته « گروه تماس»** در دوحه و همچنین وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو در برلن بر ضرورت ترک قذافی از مسند قدرت تاًکید داشت.

در واشنگتن اما، امروز – اول اردیبهشت – نشست های مهمی با کارشناسان سیاست خارجی در چندین انستیتوی تحقیقاتی بر گزار می شود که از جمله باید به نشستی در باره شوروی (سابق) به عنوان یک طرح جهانی شدن اشاره کرد.

این نشست در مرکز ویلسون برگزار می شود و کریستیان اُوسترمن مدیر مرکز تاریخ و سیاست عمومی آن مرکز، پانل را اداره می کند. نشستی که در چارچوب دوران جنگ سرد و ارزیابی مجدد آن در اروپا و آسیای شرقی شکل گرفته است. علاوه بر آن، تکنیک های محلی حکومت شوروی(سابق) و اثر متقابل ایده ئولوژی و ژئو پولیتیک نیز مورد گفتگو قرار خواهد گرفت.

*Nuclear, Biological, and Chemical Weapons and Missiles/NBC

**Contact Group

XS
SM
MD
LG