لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۱۶

اخبار ضد و نقیض از استعفای وزیر بهداشت جمهوری اسلامی؛ قهر یا فرار به جلوی هاشمی


براساس گزارش‌ها دلیل استعفای وزیر بهداشت ایران «کاهش بودجه بهداشت و سلامت» بوده است
براساس گزارش‌ها دلیل استعفای وزیر بهداشت ایران «کاهش بودجه بهداشت و سلامت» بوده است

رسانه‌های ایران گزارش کردند که حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، از سمت خود استعفا کرده است. هرچند منابع رسمی سکوت کرده اند اما دو روایت متفاوت درباره استعفای او مطرح شده است. برخی می گویند او قهر کرده و برخی دیگر اقدام او را فرار به جلو می دانند.

گفته می‌شود قاضی‌زاده هاشمی ۱۵ روز پیش از از سمت خود استعفا کرده، اما حسن روحانی هنوز استعفای او را نپذیرفته است.

پیشتر الیاس حضرتی، از نمایندگان مجلس ایران، در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشته بود که دلیل استعفای قاضی‌زاده «کاهش بودجه بهداشت و سلامت» بوده است. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، خبر استعفای قاضی‌زاده هاشمی را تایید کرده و گفت دلیل این مساله اختلاف وزارت بهداشت با سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص بودجه است.

به گفته شهریاری «حداقل ۵۰ بیماری خاص وجود دارد که دو سال قبل حدود سیصد میلیارد تومان برای آن تعیین شده بود، اما در بودجه ۹۸ حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای آن تعیین شده است.» او اضافه کرد که «با وجود مصوبه دولت برای تحت پوشش بیمه بودن «تعرفه بیماران پیوند کلیه، کبد، مغز استخوان و پانکراس… به بیمه‌ها گفته شده که به دلیل نبود منابع، پرداخت آنها را انجام ندهند.»

با این حال مژگان خانلو، سخنگوی ستاد بودجه، گفته است که میزان بودجه سلامت و بهداشت در دولت‌های یازدهم و دوازدهم «۲.۳ برابر شده است.»

علی نوبخت، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم با اشاره به این‌که بودجه وزارت بهداشت نسبت به سال گذشته رشدی ده درصدی داشته، استعفای وزیر بهداشت ایران را «فرار به جلو» توصیف کرده بود.

خبرگزاری تسنیم هم پیش از این در گزارشی خبر داده بود که دلیل استعفای وزیر بهداشت ایران «عدم تخصیص بودجه تصویب‌شده برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی از صندوق توسعه ملی» بوده است.

بودجه پیشنهادی برای سازمان بیمه سلامت در لایحه بودجه ۹۸ از سوی دولت حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است. رقمی که گفته می‌شود نزدیک به نصف بودجه درخواستی این سازمان است.

قاضی‌زاده هاشمی از زمان تصدی سمت وزارت بهداشت، پیگیر اجرای «طرح تحول سلامت» بوده است که به ادعای مسئولان دولتی «هفت و نیم میلیون نفر فرد بدون بیمه» را در ایران بیمه کرد.

اجرای طرح تحول نظام سلامت از اردیبهشت سال ۹۳ در ایران آغاز شد. اجرای این طرح از سوی حسن روحانی در جریان مراسم تحلیف دور دوم ریاست‌جمهوری خود، در کنار برجام، به عنوان یکی از دستاوردهای بزرگ دولت نام برده شد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۹۶ طی گزارشی خبر داد که اجرای این طرح «کسری بودجه» سازمان بیمه سلامت را «به شدت» بالا برده است. براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس هزینه اجرای این طرح نیز در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲ شاهد افزایشی ۱۵۲ درصدی بود.


https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG