لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۹

تلاش برای ریشه کنی نابرابری در ارائه خدمات بهداشت و درمان


کارشناسان معتقدند با سرمایه گذاری در روند توسعه و پژوهش در عرصه بهداشت و درمان، تا نسل آینده نابرابری های کنونی بین کشورهای فقیر و غنی از میان می رود.

نتایج یک تحقیق جدید کارشناسان بهداشت جهانی حاکی از آن است که اگر سرمایه گذاری در پروژه های پژوهشی، واکسیناسیون و توزیع دارو برای مقابله با بیماری هایی همچون ایدز، مالاریا و سل انجام شود، نابرابری در توزیع و ارائه خدمات بهداشت و درمان بین کشورهای فقیر و غنی تا نسل آینده از میان خواهد رفت.

در گزارش جدیدی که کارشناسان برای برنامه ریزی در مورد «حاکمیت کلان در زمینه بهداشت» تدوین کرده اند، اعلام شده است رهبران جهان برای افزایش هماهنگ و منسجم سرمایه گذاری در زمینه پژوهش و توسعه و تولید داروهای جدید، واکسیناسیون و فن آوری های بهداشت و درمان باید تلاش بیشتری انجام دهند.

لری سامرز، وزیر خزانه داری پیشین ایالات متحده که ریاست کمیسیون مشترک بهداشت جهانی را به عهده دارد، گفته است «برای اولین بار در تاریخ پیدایش بشر، ما در آستانه دستیابی به نقطه عطفی برای بشریت هستیم و آن ریشه کنی نابرابری های عظیم در زمینه ارایه خدمات بهداشتی و درمانی است ... به این ترتیب، هر فردی روی کره زمین از فرصت برابر برای سلامت و یک زندگی پربار و مثمرثمر برخوردار خواهد شد».
در این گزارش توصیه شده است در عرصه بهداشت عمومی - همچون افزایش مالیات و عوارض دخانیات و دیگر مواد مضری همچون شکر و الکل - گام های جسورانه و راسخی برداشته شود.
چین به عنوان نمونه ای ذکر شده که با بستن مالیات ٥٠ درصدی روی دخانیات ، باعث پیشگیری از مرگ زودرس بیش از ٢٠ میلیون انسان می شود، و با این تدبیر طی ٥٠ سال آینده، سالانه ٢٠ میلیارد دلار به درآمد این کشور می افزاید.
آقای سامرز می گوید در حال حاضر داروها و واکسن های موثر در دسترس هستند و همین امر «دسترسی به این نقطه عطف را عملی و مقرون به صرفه» می کند. او مصرانه از رهبران جهان خواسته است تا در مورد آنچه که وی «فرصت استثنایی و منحصر به فرد نسل ما» برای سرمایه گذاری و به واقعیت بدل کردن این دیدگاه» می خواند، اقدام عملی اتخاذ کنند.
این گزارش با عنوان «بهداشت جهانی ٢٠٣٥: همگرایی جهانی در دل یک نسل» توسط ٢٥ کارشناس سرشناس بین المللی در عرصه های بهداشت و درمان و اقتصاد، و به ریاست آقای سامرز، استاد دانشگاه هاروارد نوشته شده است.
در این گزارش یادآوری شده است که باید اولویت را بر صرف هزینه ها در نقاط کلیدی متمرکز کرد و تولید بیشتر داروهای موجود در بازار و تولید داروهای جدید و سیاست گذاری در زمینه تحقیق در مورد اچ آی وی و ایدز، سل، مالاریا و بیماری های مناطق استوایی و بهداشت مادر و نوزاد از جمله این اولویت ها هستند.
نویسندگان این گزارش معتقدند که اگر به این توصیه ها عمل شود، فقط در سال ٢٠٣٥، جان تقریباً ١٠ میلیون انسان در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط نجات داده خواهد شد، پیشرفتی که دستاوردهای عظیم اجتماعی و اقتصادی برای این کشورها در بر خواهد داشت».
کارشناسان می گویند برای رسیدن به چنین هدفی، باید سرمایه گذاری در روند تحقیق و توسعه حداقل به دو برابر افزایش یابد و از حدود سالی ٣ میلیون دلار کنونی تا سال ٢٠٢٠ به ٦ میلیون دلار افزایش یابد. نیمی از نرخ سرمایه گذاری افزوده باید از طریق کشورهای با درآمد متوسط به بهداشت جهانی تزریق شود.
سامرز در بیانیه ای که همزمان با انتشار گزارش منتشر کرد، گفته است «با وجودی که نقش کمک بین المللی هنوز کلیدی و حیاتی است، اما باید به طور فزاینده ای بر تحقیقات عملی، ارائه دستورالعمل ها و نمونه های قابل اجرا تاکید داشته باشند و بر توسعه فن آوری ها و تبادل اطلاعات تمرکز کنند».
او می گوید در حالی که ارائه کمک امدادی کماکان یکی از امور حیاتی و مهم است، این کمک ها باید «بیشتر بر بهبود وضعیت بهداشت عمومی جهانی متمرکز شود تا ارائه حمایت مالی از کشورهای خاص».
ریچارد هورتون، سردبیر نشریه « لنست» و یکی دیگر از نویسندگان این گزارش می گوید جهان باید دریابد که سرمایه گذاری در زمینه بهداشت و درمان به منزله سرمایه گذاری در بهزیستی، رفاه، خوشبختی، امنیت اجتماعی و مالی و امنیت ملی است.
وی می افزاید «سرمایه گذاری در عرصه بهداشت و درمان به معنای سرمایه گذاری در رشد و پرورش انسان هایی با کیفیت بالا ارزش عمیقی دارد، اما این امری است که ما در تدابیر خود در امر توسعه به خوبی مدنظر نمی گیریم».
XS
SM
MD
LG