هزاران تن از سرخپوشان هوادار «جبهه متحد دمکراسی عليه ديکتاتوری،» جبهه مخالفِ دولت تايلند، می گويند پارلمان و دولت کنونی تايلند با بهره گيری از روشهای غيرقانونی، از جمله تقلب در انتخابات، دريافت کمکهای پنهانیِ دهها ميليون دلاری از کمپانيهای بزرگ و پشتيبانی فرماندهان ارتش، به پيروزی رسيده است؛ و از اين رو خواستار آن هستند که اين پارلمان هرچه زودتر منحل و انتخابات تازه ای در تايلند برگزار شود.
معترضان با طرح خواستهای خود از دولت آبيهيست وجاجيوا خواستار انحلال بی درنگ پارلمان و برگزاری هرچه زودتر انتخابات شدند. اما دولت حاکم پس از دور دوم گفتگوهای رودررو با مخالفان اعلام کرد انحلال پارلمان تا پيش از پايان سال جاری ميلادی امکان پذير نخواهد بود. ديدگاه دولت خشم سرخپوشان مخالف دولت را برانگيخت.
مخالفان در آستانهۀ سال نوِ تايلندی، مرکز پر ازدحام تجاری بانکوک را به اشغال خود درآوردند تا با ايجاد اخلال در خريد و فروش شب سال نو، دولت را وادار به پذيرش خواستهای خود کنند. معترضان همچنين به دفتر کميسيون انتخابات تايلند حمله ور شده و آن مکان را به اشغال خود در آوردند. مخالفان دولت می گويند کميسيون انتخابات مانع از بازرسی پروندۀ کمک غيرقانونی هشت ميليون دلاریِ دو شرکتِ تجاری تايلندی به حزب حاکم در انتخابات ۲۰۰۵ شده اند. مخالفانِ دولت کنونی، هواداران تاکسين شيناواترا نخست وزير پيشين تايلند هستند که ۵ سال پيش با کودتای نظاميان از کار برکنار و روانه تبعيد شد.
در همين حال دادگاهی در بانکوک با بررسی شکايت بازرگانان و صاحبان فروشگاههای مرکز تجاری بانکوک به سرخپوشانِ مخالفِ دولت دستور داد هرچه زودتر به اشغال مراکز تجاری پايتخت پايان دهند؛ اما هواداران جبهه متحد دمکراسی عليه ديکتاتوری اين حکم دادگاه را ناديده گرفته و همچنان در منطقه حضور دارند.
فدراسيون جهانگردی تايلند اعلام کرد صنعت جهانگردی که منبع بزرگ تأمين درآمد ملی تايلند محسوب می شود براثر آشوبهای اخير بيش از ۳۰۰ ميليون دلار آمريکا خسارت ديده است. پژوهشگرانِ اقتصادی دانشگاه بانکوک نيز برآورد کرده اند اقتصاد تايلند روزانه بيش از ۶۲ ميليون دلار آمريکا زيان می دهد.
در چنين اوضاعی فرماندهان ارتش تهديد کرده اند که چنانچه مخالفان دولت به اشغال مراکز تجاری و پررفت و آمد شهر پايان ندهند، ارتش برای پايان دادن به آشوبها وارد عمل خواهد شد.
آبيهيست وجاجيوا نخست وزير کنونی که از پشتيبانی فرماندهان قدرتمند ارتش و پادشاه تايلند برخوردار است برگزاری يک همه پرسی برای پايان دادن به تنش سياسی را رد کرده و می گويد طرح برگزاری همه پرسی مورد تأييد هواداران دولت حاکم و فرماندهان ارتش نيست چراکه به خشونتهای جاری دامن خواهد زد. نخست وزير تايلند در تازه ترين واکنش به ناآرامی ها، بازهم بر پيشنهاد خود مبنی بر انحلال پارلمان در پايان سال جاری ميلادی، تاکيد کرد.