آژانس پناهندگان سازمان ملل در شصتمين سال تأسيس خود روز جهانی پناهندگان را با برنامه های متعدد در مناطق مختلف جهان و همراه با يک کمپين جديد آگاهی جهانی برگزار می کند.
کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد يک کمپين چند رسانه ای را تحت عنوان کمپين «يک» در اين هفته به منظور افزايش آگاهی در مورد آوارگان اجباری و بی وطن با انتشار شرح حال آنها، آغاز می کند.
پیام این کمپين تحت عنوان «حتی يک پناهنده بی اميد هم زياد است» همراه با پيام آنجلينا جولی، سفير حسن نيت اين سازمان، برای تشويق مردم به همکاری است.
رم پايتخت ايتاليا اين هفته مرکز توجه رويداد امسال روز جهانی پناهندگان است و آنتونی گوترز، کميسيونر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گزارش سالانه آمار پناهندگان را ارائه می دهد.
روز يکشنبه آقای گوترز پيشاپيش مراسم روز جهانی پناهندگان ضمن بازديد از مرکز مهاجران در جزيره کوچک لامپدوسا در ايتاليا به خبرنگاران گفت: «نزدیک به يک ميليون نفر پس از آغاز درگيری در ليبی آن کشور را ترک کردند که کمتر از دو درصد آنان به اروپا رفته اند، بنابراين بحث در اروپا بر سر آنها با واقعيت همخوانی ندارد.»
به گفته سازمان ملل متحد، کشور تونس به تنهايی ۵۰۰ هزار پناهنده را در خود جای داده و اين سازمان خواستار اعمال سياست مرزهای باز شبيه تونس برای پناهندگان در کشورهای اروپا است.
در اين ميان مقام های ترکيه روز شنبه برای نخستين بار به خبرنگاران اجازه دسترسی به اردوگاه های پناهندگان در مرز با سوريه را دادند. اين اردوگاه ها را سازمان های مددکاری برای پناهندگان سوری، برقرار کرده اند.
حدود ۱۰ هزار تن از مردم سوريه پس از ادامه خشونت ها در سوريه به اردوگاه های مرزی پناهندگان در ترکيه، پناه برده اند.
به گفته فعالان حقوق بشر بيش از ۱۴۰۰ نفر در خشونت ها و سرکوب نظامی مردم سوريه توسط نيروهای بشار اسد کشته و ۱۰ هزار نفر نيز بازداشت و زندانی شده اند.