لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۸

چالش دانشجويان خارجی آمريکا برای یافتن کار


آمریکا هر سال هزاران نفر دانشجوی خارجی خواهان ادامه تحصیلات عالی و کسب تجربه کاری جذب می کند. هرچند، کسب اجازه اقامت پس از فراغت از تحصیل نیز، به دلیل محدودیت های موجود در امر صدور ویزا و اشتغال به کار، احتمالا مشکل تر است.

هم اکنون ۸۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایالات متحده به سر می برند که در دانشگاه ها و کالج های شهرهای مختلف در حال به فراگيری آخرين فنون و يافته های رشته های گوناگون هستند.

بسیاری بی صبرانه انتظار روزی را می کشند که به کشور خود بازگردند و آموخته های خويش را در خدمت مردم و کشورشان بکار گيرند.

سينتيا عصار، دانشجويی غنایی، که درحال حاضر در نيويورک به تحصيل مشغول است می گويد، «من تصميم به تحصيل در رشته آموزش عمومی در مقطع کارشناسی ارشد (فوق ليسانس) گرفتم، زيرا هميشه به فکر کشور خودم هستم. به اين فکر می کنم، که چطور می توانم از اين آموخته ها استفاده کنم. انسان می تواند به مملکت خودش برگردد و مثلا از طريق کار در بخش دولتی به مردم خودش کمک کند.»

پرودنس توليور، دانشجويی از کشور جامائيکا، می گويد، «کالج نيو روشل در نيويورک نقطه شروع من است. هدف من اين است که تا آنجا که می توانم درس بخوانم و چيز يادبگيرم و بعد برگردم به کشورم تا بقيه بدانند که آنها هم می توانند به روياهايشان برسند.»

اما برخی هم می خواهند در آمریکا بمانند.

جونل وارد دانشجوی دیگری از کانادا می گوید «من قطعا می خواهم کار کردن را از اينجا شروع کنم. احساس می کنم که بازار کار اينجا رقابتی است و آدم را مجبور می کند خودش را به چالش بگيرد. اينجا تنوع و نوآوری و خلاقيت زیادی وجود دارد که من از آن خوشم می آيد.»

برای دانشجویان خارجی مانند این سه نفر، حتی با وجود اقتصاد رو به بهبود ایالات متحده، شروع یک حرفه در اين کشور آسان نخواهد بود.

فیلیپ پرس مدیر اجرایی یک شرکت کاریابی در این ارتباط گفت، «چالش پیش روی دانشجويان بین المللی که می خواهند در آمريکا کار کنند، یافتن شرکتی است که مایل باشد، يا اسپانسر آنها بشود، يا آنها را برای مدت زمانی که روادید آنها اعتبار دارد استخدام کند. به احتمال قوی، در پس از انقضای روادیدشان، مجبور به ترک کشور خواهند بودند و ديگر کسی اسپانسر آنها نخواهد شد.»

به طور کلی، اگر دانشجویان خارجی نتوانند اسپانسر مناسب پیدا کنند، مجبور به ترک آمريکا خواهند بود.

هر چند، به طور کلی، بقول ديويد اسميت، مشاور مديريت شرکت اکسنچور، شرايط برای دانشجويان خارجی امسال بهتر شده است. شرکت اکسنچور سالانه در مورد چشم انداز مشاغل در آمريکا گزارش معتبری منتشر می کند.

اسميت گفت، «دانشجويان خارجی که امسال فارغ التحصيل می شوند، درباره چشم انداز کاريابی اميدوارتر هستند. آنها به ما می گويند که خیلی بيشتر از سال های پیش حاضرند فعال باشند و برای پيدا کردن کار چشم هايشان را از بازار های محلی، که در آن به مدرسه رفته اند، برداشته و به نقاط ديگر هم نگاه می کنند.

بنابر آمار اکسنچور، ۸۰ درصد دانشجويان انتظار دارند سر کار آموزش ببينند. اما پس از يک يا دو سال، تنها نيمی از آنها دوره کارآموزی ديده اند.
XS
SM
MD
LG