حملات هوایی و زمینی اسرائیل به غزه؛ «یک خبرنگار» کشته شد
نتانیاهو: با ترامپ در مورد ضرورت «پیروزی» بر جمهوری اسلامی گفتوگو کردم
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۲۵ آذر با انتشار ویدیویی به زبان عبری گفت شنبهشب در گفتوگویی تلفنی با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، درباره عزم اسرائیل برای تداوم مقابله با جمهوری اسلامی و گروههای نیابتی آن صحبت کرده است.
ایرلند تصمیم اسرائیل برای بستن سفارتش را «عمیقاً تاسفبار» خواند
آمریکا حضور نظامی خود در خاورمیانه را تقویت کرد
فرانسه هیئت دیپلماتیک به سوریه اعزام میکند
اذعان دبیرکل حزبالله به از دست رفتن مسیر تدارکاتی سوریه
نعیم قاسم، دبیرکل حزبالله لبنان، روز شنبه ۲۴ آذر اذعان کرد که به دنبال سرنگونی حکومت بشار اسد، مسیر تدارکاتی سوریه برای این گروه نیابتی حکومت ایران از بین رفته است.
او در نخستین اظهارنظر خود از زمان سرنگونی برقآسای حکومت اسد در هفته گذشته، ضمن اذعان به از دست رفتن «مسیر تدارکات نظامی از طریق سوریه در این مرحله» اظهار امیدواری کرد که پس از روی کار آمدن حکومت جدید در سوریه، «این مسیر به وضعیت عادی بازگردد.»
او در ارتباط با موضع حزبالله در قبال گروههای حاکم بر سوریه گفت تا زمان استقرار ثبات در این کشور نمیتواند آنها را ارزیابی کند.
حزبالله در کنار حکومتهای ایران و روسیه، اصلیترین حامیان بشار اسد در جریان جنگ ١٣ ساله سوریه بودند که طی آن بیش از نیم میلیون تن کشته شدند.
درگیر بودن نیروهای روسیه در جبهه جنگ با اوکراین، حملات مکرر و شدید اسرائیل به مواضع حکومت ایران در سوریه، و حملات تلافیجویانه و مرگبار اسرائیل علیه کادر رهبری و اعضای حزبالله به دنبال آغاز یک جانبه حملات پهپادی و موشکپرانیهای این گروه وابسته به جمهوری اسلامی علیه شهروندان اسرائیلی در فردای حمله تروریستی ۱۵ اکتبر، موجب شد که بشار اسد هر سه حامی خارجی خود را در مقابله با مخالفانش از دست بدهد و حکومت دیکتاتوری او بدون مقاومتی چشمگیر سقوط کند.
در سالهای سلطه اسد بر سوریه، اصلیترین مسیر تدارکاتی ارسال تسلیحات توسط جمهوری اسلامی ایران به حزبالله از طریق عراق و سوریه به لبنان ختم میشد.
بلینکن بر تشکیل یک دولت «فراگیر» و «غیرفرقهای» در سوریه تاکید کرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه ۲۴ آذر در کنفرانسی مطبوعاتی در بندر عقبه اردن گفت ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ترکیه، و کشورهای عرب بر ضرورت تشکیل یک دولت فراگیر و غیرفرقهای در سوریه به توافق رسیدهاند.
به گفته او، فرایند تشکیل این دولت باید تحت هدایت شهروندان سوریه و بهوسیله آنها پیش برود.
نشست آمریکا، اتحادیه اروپا، ترکیه و کشورهای عربی درباره سوریه در اردن
دیپلماتهای ارشد آمریکا، ترکیه، اتحادیه اروپا، و چندین کشور عرب روز شنبه ۲۴ آذر برای بحث و تبادلنظر درباره وضعیت سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد و آینده این کشور در بندر عقبه اردن گرد هم آمدند.
جمهوری اسلامی ایران و روسیه که اصلیترین حامیان بشار اسد طی ١٣ سال جنگ داخلی سوریه بودند، به نشست مزبور دعوت نشدهاند.
اسرائیل در شب گذشته مجموعهای از تونلها در نزدیکی دمشق را هدف قرار داد
بنا به گزارش رسانههای عربی، اسرائیل در شب گذشته حملات بیشتری به انبارهای موشکی و فرودگاههای سوریه در نزدیکی دمشق، پایتخت این کشور انجام داده است.
اوایل هفته، منابع نظامی گفتند که نیروی هوایی اسرائیل بیش از ۳۰۰ حمله هوایی به اهداف نظامی سوریه از زمان فروپاشی رژیم اسد انجام داده است.این موج عملیات برای از بین بردن تسلیحات پیشرفته و سایر قابلیتها سوریه است تا مبادا به دست گروههای «متخاصم» بیفتند.
به گزارش تلویزیون الغد مستقر در اردن، آخرین سری از ۱۷ حمله، مجموعه تونلهای راهبردی ساخت حکومت ایران را هدف قرار دادند که گمان میرود برای ذخیره و پرتاب موشکهای بالستیک طراحی شدهاند.