جو بایدن صدور حکم بازداشت رهبران اسرائیل توسط دیوان بینالمللی کیفری را «ظالمانه» خواند
جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده اواخر پنجشنبه احکام صادره از سوی دیوان بینالمللی کیفری برای بازداشت نخست وزیر و وزیر دفاع پیشین اسرائیل را «ظالمانه» دانست.
جو بایدن در بیانیهای تصریح کرد: «به صراحت میگویم بین اعمال اسرائیل و کردار حماس هیچ شباهتی وجود ندارد و دیوان بینالمللی کیفری مقایسه درستی انجام نداده است.»
او تاکید کرد: «ما همیشه در کنار اسرائیل هستیم و در برابر تهدیدهای امنیتی، از این کشور دفاع خواهیم کرد.»
مجوز سازمان ملل برای ملاقات مقامهای این نهاد با سران «محکوم» اسرائیل
سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۱ آذرماه با اشاره به حکم صادرشده برای بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از سوی دیوان کیفری بینالمللی، اعلام کرد که مقامهای سازمان ملل برای ملاقات کاری با نتانیاهو منعی ندارند.
انتقاد تند سناتور میچ مککانل از حکم دیوان کیفری بینالمللی علیه سران اسرائیل
میچ مککانل رهبر جمهوریخواهان سنای آمریکا، با انتقاد تند از صدور حکم بازداشت برای نخست وزیر و وزیر دفاع پیشین اسرائیل از سوی دیوان کیفری بینالمللی، این حکم را «نفرتانگیز» خواند.
سناتور مککانل در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این نهاد با دادگاهی نمایشی، بیاخلاقی خود را نشان داد و حالا سعی میکند تا این رذیلت را به نشان فضیلت برای خود بدل کند.»
قضات دیوان کیفری بینالمللی روز پنجشنبه حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر دفاع پیشین اسرائیل، و همچنین ابراهیم المصری از رهبران گروه تروریستی حماس، را به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» صادر کردند.
سناتور جیم ریش: شورای حکام آژانس حکومت ایران را محکوم کند
جیم ریش، سناتور ارشد جمهوریخواه از ایالت آیداهو، روز پنجشنبه ۱ آذر از شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست حکومت ایران را به دلیل «عدم شفافیت» و پیشبرد برنامه هستهای آن بهشدت محکوم کند.
به گفته سناتور ریش، جمهوری اسلامی با «نیت بد» مذاکره میکند و هر امتیازی را «به جیب میزند.»
او افزود جمهوری اسلامی ایران یک حکومت مطرود است و بر همین اساس باید با آن رفتار کرد.
سناتور تام کاتن: دیوان کیفری بینالمللی یک دادگاه «پوشالی» است
تام کاتن، سناتور جمهوریخواه از ایالت آرکانزاس، در واکنش به حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور، این نهاد قضایی بینالملل را یک دادگاه «پوشالی» و کریم خان، دادستان آن، را یک «متعصب دیوانه» خواند.
او ضمن هشدار به کریم خان و هر کس دیگری که در صدد اجرای این احکام «غیرقانونی» باشد، اشاره کرد که در آمریکا قانونی در ارتباط با دیوان کیفری بینالمللی وجود دارد که با عنوان «قانون حمله به لاهه» شناخته میشود.
کنایه سناتور کاتن به بخشی از قانون موسوم به «قانون محافظت از نظامیان آمریکا» است که به دولت آمریکا اجازه میدهد هر گونه اقدامات لازم را برای آزادسازی شهروندان آمریکایی یا متحدانش که ممکن است توسط دیوان کیفری بینالمللی بازداشت شده باشند، انجام دهد.
قضات دیوان کیفری بینالمللی روز پنجشنبه ١ آذر حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، و همچنین ابراهیم المصری، از رهبران گروه تروریستی حماس، را به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» صادر کردند.
مایکل مککال: حکم دیوان «سابقهای خطرناک» با «تبعات چشمگیر» برای آمریکا است
مایکل مککال، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، روز پنجشنبه ۱ آذر با انتشار بیانیهای حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور، را «سابقهای خطرناک» با «تبعات چشمگیر» برای آمریکا خواند.
مککال در این بیانیه تصمیم دیوان را «شرمآور» و یک کمپین «ضداسرائیلی» که حقایق درباره جنگ جاری در غزه را نادیده میگیرد، خواند.
او یادآور شد که اسرائیل نیز همانند ایالات متحده عضو دیوان نیست و ثابت کرده است که میتواند در صورت لزوم، درباره شهروندان خود تحقیقات انجام دهد و آنها را پاسخگو کند.
مککال در ادامه گفت که بر اساس یک طرح مصوب مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل سال جاری میلادی، چنان چه دیوان کیفری بینالمللی علیه شهروندان آمریکا یا آن دسته از کشورهای متحد آمریکا که عضو دیوان نیستند، اتهاماتی را مطرح کند، تحریمهایی علیه مقامات این نهاد بین المللی وضع خواهد شد.
او در پایان تصریح کرد که مجلس سنا باید فورا طرح مزبور را به منظور محافظت از نظامیان و مقامات آمریکایی و متحدان آمریکا تصویب کند.
یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل، تصمیم دادگاه کیفری بینالمللی در صدور حکم بازداشت علیه او و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در رابطه با جنگ غزه را محکوم کرد.
یوآو گالانت روز پنجشنبه ۱ آذر با انتشار مطلبی در رسانه احتماعی «ایکس» تصمیم این دادگاه را «برابر دانستن اسرائیل و حماس» و نتیجه آن را »مشروعیت بخشیدن به قتل کودکان، تجاوز به زنان، و ربودن سالمندان» دانست.
آقای گالانت همچنین تأکید کرد که رای این دادگاه بینالمللی «حق دفاع مشروع و جنگ اخلاقی را تضعیف میکند و همزمان باعث تقویت تروریسم میشود.»
وزیر دفاع سابق اسرائیل در ادامه با تاکید بر این که تلاشهای دادگاه برای «سلب حق اسرائیل برای دفاع از خود و دستیابی به اهدافش در این جنگ عادلانه شکست خواهد خورد» اعلام کرد از این بابت که در این دوره دشوار رهبری ارتش اسرائیل را بر عهده داشته است، به خود میبالد.
قضات دیوان کیفری بینالمللی روز پنجشنبه ١ آذر حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، و همچنین ابراهیم المصری، از رهبران گروه تروریستی حماس، را به اتهام ارتکاب «جنایات جنگی» و «جنایت علیه بشریت» صادر کردند.
سناتور سندرز: فروش «غیرقانونی» جنگافزار به اسرائیل پایان یابد
برنی سندرز، سناتور ارشد مستقل از ایالت ورمانت، روز پنجشنبه با انتشار پستی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: او و ١٨ سناتور دیگر چهارشنبه شب ۳۰ آبان خواستار پایان فروش «غیرقانونی» جنگافزار به اسرائیل شدند.
سناتور سندرز افزود: او و همکارانش با این اقدامُ در مقابل کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک)، رهبری حزب دموکرات در مجلس سنا، و دولت بایدن ایستادند.
او در پایان ضمن تاکید مجدد بر لزوم پایان یافتن فروش «غیرقانونی» جنگافزار به اسرائیل و بدون اشاره به حکم صادره از سوی دیوان کیفری بینالمللی نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، باید برای ارتکاب «جنایات جنگی» پاسخگو دانسته شود.
سناتور باروسو: دیوان کیفری بینالمللی تحریم شود
جان باروسو، سناتور ارشد جمهوریخواه از ایالت وایومینگ، در واکنش به حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور، خواستار تحریم این نهاد قضایی بینالمللی شد.
سناتور ریک اسکات: حکم دیوان کیفری بینالمللی «پوچ» است
ریک اسکات، سناتور جمهوریخواه از ایالت فلوریدا، حکم دیوان کیفری بینالمللی برای بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، و یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین این کشور، را «پوچ» خواند.
او با اشاره به سپریشدن ۴۱۲ روز از حمله وحشیانه تروریستهای حماس به اسرائیل و تداوم گروگانگیری برخی از ربودهشدگان توسط این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: «اسرائیل کاملا حق دارد از خود دفاع کند.»
سناتور اسکات احکام دیوان کیفری بینالمللی را «پوچ» خواند و گفت: یکسان دانستن رهبری اسرائیل و حماس «نادانی آشکار» است.