آمریکا شبکه «صامدون» را به دلیل تامین مالی یک گروه تروریستی تحریم کرد
آمریکا شبکه بینالمللی صامدون را به دلیل ایفای نقشی مهم در تامین مالی یک گروه فلسطینی مورد تحریم قرار داد.
گروه «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» که شبکه صامدون در تامین مالی آن ایفای نقش میکند، در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا قرار دارد.
وزارت خزانهداری آمریکا در اقدامی مشترک با کانادا اعلام کرد تحریمهایی را علیه «شبکه همبستگی زندانیان فلسطینی صامدون» به مرحله اجرا میگذارد.
آمریکا این شبکه را متهم کرده که تحت عنوان صوری سازمان خیریه، به تامین مالی این گروه فلسطینی در سطح بینالمللی پرداخته است.
وزارت خزانهداری آمریکا افزوده است که این گروه از شبکه «صامدون» برای گردآوری کمکهای مالی در اروپا و شمال آمریکا استفاده کرده است.
توانمندی نظامی بخش دفاعی اسرائیل در رهگیری پرتابهها تقویت میشود
دولت اسرائیل از تصمیم خود برای تقویت توانمندی نظامی در رهگیری پرتابههایی خبر داد که از سوی جمهوری اسلامی یا حزبالله لبنان، گروه نیابتی حکومت ایران، شلیک میشود.
وزارت دفاع اسرائیل روز سهشنبه ۲۴ مهر اعلام کرد که قصد دارد به کمک فناوریهای متعدد، روند تولید و ارتقاء سامانههای دفاعی را سرعت بخشیده و به این وسیله ظرف چند ماه آینده توانمندیهای عملیاتی تازهای را بکار گیرد.
جمهوری اسلامی و حزبالله لبنان در حملات خود به اسرائیل، از موشک و پهپاد استفاده کردهاند.
آمریکا خواستار اقدام فوری اسرائیل برای بهبود وضعیت انسانی در غزه شد
وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا در نامهای به همتایان اسرائیلی خود خواستار اقدام فوری به منظور بهبود وضعیت انسانی در غزه شدند.
به گزارش «اکسیوس» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، روز ۲۲ مهر با ارسال این نامه ضمن ابراز نگرانی عمیق درباره وخامت وضعیت انسانی در غزه تاکید کردهاند که اسرائیل باید با انجام اقداماتی فوری و مستمر در ماه جاری میلادی، این روند را دگرگون کند.
مقامهای آمریکا و اسرائیل تا لحظه انتشار این خبر، به آن واکنشی نشان ندادهاند.
بر پایه قانون کمکهای خارجی، کشورهایی که مانع تحویل کمکهای بشردوستانه آمریکا شوند، برای دریافت کمکهای نظامی از آمریکا دچار محدودیت خواهند شد.
ادعای مقام حزبالله در حمایت از «آتشبس» همزمان با ادامه حملات راکتی به اسرائیل
همزمان با ادامه درگیریها میان ارتش اسرائیل و گروه شبهنطامی حزب الله لبنان و در حالی که حملات راکتی حزب الله به مناطق مختلف شمال اسرائیل همچنان جریان دارد نعیم قاسم، قائم مقام دبیر کل حزبالله لبنان، تنها راهکار موجود را برقراری «آتشبس» دانست.
این در حالی است که این حزبالله لبنان بود که یک روز پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در مهر ۱۴۰۲، به طرفداری از حماس حملات راکتی خود به اسرائیل را آغاز کرد. اسرائیل هم در واکنش به این حملات و با هدف بازگرداندن ساکنان شمال اسرائیل که از منازل خود گریختهاند، به عملیات نظامی علیه حزبالله لبنان دست زد.
نعیم قاسم خطاب به مقامات اسرائیل گفت «راه حل، برقراری آتشبس است» و افزود که این گروه نیابتی مورد حمایت جمهوری اسلامی «شکست نخواهد خورد» زیرا لبنان سرزمینش است.
نعیم قاسم با اشاره به حملات اسرائیل به لبنان تاکید کرد حزبالله لبنان حق دارد که در مقام دفاع، به هر نقطهای از اسرائیل حمله کند.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، یک روز قبل از آن گفته بود که اسرائیل به جنبش حزب الله تحت حمایت جمهوری اسلامی، در سراسر لبنان از جمله بیروت، پایتخت این کشور، حمله خواهد کرد.
وی در جریان بازدید از پایگاه نظامی که روز یکشنبه مورد حمله پهپادی حزب الله قرار گرفت، گفت: «ما به ضربه زدن به حزب الله در همه نقاط لبنان - حتی در بیروت - ادامه خواهیم داد.»
ارتش اسرائیل بامداد دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد حمله اخیر پهپادی حزبالله به پایگاهی در نزدیکی بنیامینا، موجب کشتهشدن چهار سرباز و زخمیشدن هفت سرباز دیگر شده است.
اسرائیل: حمله منجر به کشتهشدن ۲۱ تن در روستای مسیحینشین لبنان تحت بررسی است
ارتش اسرائیل اعلام کرد که حمله اخیرش به یک روستای عمدتا مسیحینشین در شمال لبنان را مورد بررسی قرار داده است.
در جریان این حمله که روز دوشنبه ۲۳ مهر رخ داد، ۲۱ تن کشته شدند. پس از آن که لبنان اعلام کرد که غیرنظامیان لبنانی در میان کشتهشدگان قرار دارند، ارتش اسرائیل از بررسی این حمله خبر داد.
ارتش اسرائیل میگوید که یک هدف متعلق به حزبالله لبنان را در این منطقه هدف قرار داده است.
صلیب سرخ لبنان اعلام کرده است یک ساختمان پناهگاه مردمی که از بمباران جنوب لبنان گریخته بودند بر اثر این حمله به طور کامل تخریب شده است.
یوآو گالانت: پاسخ قریبالوقوع به جمهوری اسلامی «دقیق و مرگبار» خواهد بود
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در دیدار با شماری از خانوادههای گروگانهای اسرائیلی تاکید کرد که اسرائیل «به زودی» به حمله گسترده موشکی جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.
وزیر دفاع اسرائیل تاکید کرد که این پاسخ «دقیق و مرگبار» خواهد بود.
حکومت ایران حدود دو هفته قبل با پرتاب بیش از ۱۸۰ موشک بالستیکی به اسرائیل حمله کرد.
منبع: تایمز اسرائیل
اعزام کارشناسان نظامی آمریکایی به اسرائیل برای راهاندازی سامانه تاد
پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، در بیانیهای اعلام کرد که گروهی از کارشناسان نظامی آمریکایی روز ۲۳ مهر برای راهاندازی سامانه ضدموشکی تاد وارد اسرائیل شدند.
سخنگوی پنتاگون افزوده است که قطعات اولیه مورد نیاز برای عملیاتی کردن این سامانه موشکی ضد بالستیک پیشرفته نیز به همراه این گروه به اسرائیل ارسال شده است.
به گفته سخنگوی پنتاگون، در روزهای آتی شمار بیشتری از نظامیان آمریکایی به همراه قطعات سامانه ضدموشکی تاد به اسرائیل انتقال خواهند یافت.
پت رایدر تصریح کرده است که این سامانه در آینده نزدیک به طور کامل آماده بهرهبرداری خواهد شد، ولی به دلایل امنیتی از ارائه توضیحات درباره زمان دقیق عملیاتی شدن این تجهیزات پیشرفته ضد موشک بالستیک خودداری کرد.
سخنگوی پنتاگون استقرار سامانه تاد در اسرائیل را نشانه تعهد آمریکا به دفاع از اسرائیل و شهروندان آمریکایی ساکن اسرائیل در مقابل حملات موشکی بالستیکی جمهوری اسلامی ذکر کرده است.
همزمان با تداوم گمانهزنیها درباره حمله تلافیجویانه اسرائیل به جمهوری اسلامی، وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد به دستور لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، یک سامانه پدافند ضدموشکی «تاد» و پرسنل نظامی همراه آن برای عملیاتی کردن و بهرهبرداری از این سامانه به اسرائیل میفرستد.
اسرائیل: تلاش برای بمب گذاری انتحاری در تل آویو در تابستان توسط مقر حماس در ترکیه طراحی شده بود
پلیس و شین بت اسرائیل می گویند تحقیقات در مورد تلاش برای بمب گذاری انتحاری در تل آویو در مرداد سال جاری به پایان رسیده است و اعلام کردند که این عملیات توسط مقر حماس در ترکیه طراحی شده بود.
به نوشته «اسرائیل تایمز»، بمبگذار انتحاری روز ۲۸ مرداد با انفجار کوله پشتیاش، ظاهراً پیش از موعد، در جنوب تل آویو جان خود را از دست داد که در نتیجه یک رهگذر مجروح شد.
بر اساس این گزارش، روز سه شنبه ۲۴ مهر علیه ۸ مظنون به مشارکت در این برنامه اتهاماتی وارد شد و مبنای این اتهامات، کشف زیرساخت های حملات در نابلس و نیز دو بمب آماده برای استفاده در حملات بعدی توسط نیروهای امنیتی اسرائیل بودند.
مقامات اسرائیلی می گویند که متهمان در نابلس با آباده بلال، یکی از مقامات ارشد حماس در مقر این گروه در ترکیه که این توطئه را هدایت می کرد، در تماس بودند.
به گفته آنها، یافته های این تحقیقات به وضوح حاکی از تلاش مقر حماس در ترکیه برای تحریک خشونت و انجام بمب گذاری در اسرائیل است.
ارتش اسرائیل میگوید طی روز گذشته ۲۳۰ نقطه در غزه و لبنان را مورد هدف قرار داده است
ارتش اسرائیل میگوید در روز گذشته ۲۳۰ هدف را در غزه و لبنان مورد حمله قرار داده و افراد مسلح را از بین برده است.
این گزارش میگوید بیش از ۲۰۰ هدف حزب الله از جمله موشک انداز و مواضع ضد تانک در لبنان مورد حمله قرار گرفتند. به گفته ارتش اسرائیل دهها تن از افراد مسلح حزب الله در درگیری با نظامیان اسرائیلی کشته شدند.
در شمال غزه، نیروهای اسرائیل در جبالیا به عملیات خود ادامه دادند، جایی که به گفته ارتش اسرائیل چندین «عامل تروریستی» از جمله یک هسته که یک موشک ضد تانک به سمت سربازان شلیک کرد، کشته شدند.
ارتش اسرائیل میگوید که عملیات در مرکز و جنوب غزه نیز ادامه دارد، جایی که تعداد دیگری از افراد مسلح و زیرساختهای مورد استفاده نیروهای فلسطینی از بین رفتهاند.
بیش از ۲۰ تن در پی حمله هوایی اسرائیل به شمال لبنان کشته شدند
خبرگزاری رویترز به نقل از «مقامات بهداشتی» در لبنان نوشت که اسرائیل در جنگ با شبهنظامیان حزبالله در روز دوشنبه ۲۲ مهر اهداف خود را گسترش داد و در یک حمله هوایی به شمال این کشور دستکم ۲۱ تن را کشت.
در این ارتباط، شهردار شهر آیتو ، که اکثر ساکنانش مسیحی هستند، گفت که در این حملات به خانه ای که به خانواده های آواره اجاره داده شده بود، آسیب وارد شد.
وزارت بهداشت لبنان نیز اعلام کرد که ۸ تن نیز در پی حملات اسرائیل مجروح شدند.
این خبرگزاری اشاره کرد که تاکنون تمرکز اصلی عملیات نظامی اسرائیل در لبنان «دره بقاع در شرق، حومه بیروت و در جنوب لبنان» بوده است.
در این حال، شورای امنیت سازمان ملل متحد شدیدا از هدف قرار گرفتن چندین مواضع نیروهای حافظ صلح این سازمان (یونیفیل) در جنوب لبنان در جریان درگیری بین ارتش اسرائیل و حزب الله، ابراز نگرانی کرد.
از سویی، اسرائیل به ساکنان ۲۵ روستا در جنوب لبنان دستور داد تا به مناطق شمال رودخانه عوالی در ۶۰ کیلومتری مرز دو کشور، نقل مکان کنند.
اسرائیل گفته است که عملیاتهایش با هدف تضمین بازگشت دهها هزار تن که از خانههای خود در شمال اسرائیل آواره شدهاند، انجام میشود.
در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در بازدید از پایگاه نظامی در مرکز اسرائیل که در آن ۴ سرباز در اثر حمله پهپاد حزب الله کشته و نزدیک به ۷۰ تن نیز زخمی شدند، گفت که اسرائیل در تمام خاک لبنان، از جمله بیروت، به حملات به این گروه تحت حمایت حکومت ایران ادامه خواهد داد.
درگیری بین اسرائیل و حزبالله از یک سال پیش زمانی از سر گرفته شد که این گروه شبهنظامی برای حمایت از شبهنظامیان فلسطینی حماس، گروه دیگر تحت حمایت جمهوری اسلامی، موشکهایی را به سمت اسرائیل شلیک کرد.
شبهنظامیان حماس در روز ۱۵ مهر سال گذشته به اسرائیل حمله کردند که در پی آن، دست کم ۱۲۰۰ تن که اکثرا غیر نظامی بودند، کشته شدند. آنها همچنین بیش از ۲۵۰ تن را که در میان آنها کودکان و سالمندان نیز دیده می شد گروگان گرفتند و به غزه بردند.