رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده خواستار تحویل فوری تسلیحات به اسرائیل شد
مایکل مککال، رئیس جمهوریخواه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده، در بیانیهای خواستار تحویل فوری تسلیحات به اسرائیل شد تا این پیام را راسال کند که تعهدش به اسرائیل واقعاً آهنین است.
آقای مککال با اشاره به اینکه اسرائیل، متحد ایالات متحده، با حملات مستمر نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله حماس و حزبالله مواجه است، نوشت که «حمله هولناک» حزبالله به اسرائیل که منجر به کشته شدن دستکم ۱۲ کودک و نوجوان شد، «وحشیگری دشمنان اسرائیل را بیشتر آشکار می کند.»
رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده در ادامه از دولت این کشور انتقاد کرد که «در شرایطی که ایران و نیروهای نیابتی آن اسرائیل را تهدید می کنند»، «به تاخیر در تحویل تسلیحات حیاتی از جمله فروش سلاحهای خریداری شده با بودجه اختصاص یافته توسط کنگره ادامه میدهد.»
او تاکید کرد: «این پیام خطرناکی را برای دشمنان ما ارسال میکند. دولت باید فوراً تحویل این تسلیحات را انجام دهد تا پیامی روشن ارسال کند که تعهد ایالات متحده به متحد ما؛ اسرائیل واقعاً آهنین است.»
واکنش ترکیه به کشته شدن اسماعیل هنیه
وزارت خارجه ترکیه در بیانیهای در واکنش به کشته شدن هنیه، دولت بنیامین نتانیاهو را متهم کرد که به ادعای این وزارتخانه، «قصدی برای دستیابی به صلح ندارد.»
تاکنون مذاکرات در قطر در مورد برقراری آتشبس و آزادی گروگانها موفقیتآمیز نبوده است. حماس، اسرائیل را متهم به نتیجهبخش نبودن مذاکرات میکند. این در شرایطی است که اورشلیم و واشنگتن، این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را مسئول ناکامی در برقراری آتشبس و آزاد نشدن گروگانها میدانند.
وزارت خارجه ترکیه در بیانیه خود خواستار آن شد که جامعه بینالملل برای «متوقف کردن» اسرائیل اقدام کند و عنوان کرد که در غیر اینصورت، «منطقه با درگیریهای بسیار بزرگتری مواجه خواهد شد.»
آنکارا از مواضع حماس حمایت میکند. در این ارتباط، یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، روز ٣١ تیر از بازداشت «اعضای یک سلول تروریستی» تحت حمایت مالی و تسلیحاتی ترکیه در رامالله خبر داد.
فیلتربان : جمهوری اسلامی به دنبال کنترل بیشتر فضای مجازی و سانسور در ارتباط با کشته شدن هنیه است
«فیلتربان»، رسانه تخصصی که در زمینه حقوق دیجیتال فعالیت میکند، با اشاره به دستور دادستانی کل جمهوری اسلامی به فعالان رسانهای و مجازی در ایران در مورد خودداری از «شایعهپراکنی» در ارتباط با کشته شدن هنیه نوشت که به نظر میرسد دستگاه قضایی جمهوی اسلامی «به دنبال کنترل بیشتر فضای مجازی و سانسور هرگونه محتوایی در مورد این اتفاق است.»
به نوشته فیلتربان، «تهدید و ارعاب کاربران فضای مجازی به بهانه حفظ امنیت روانی جامعه، در زمان سقوط هلیکوپتر ابراهیم رییسی هم رخ داد و شاهد تلاشهای گسترده نهادهای نظارتی برای پاکسازی فضای مجازی از هرگونه محتوایی مرتبط با این خبر بودیم.»
این رسانه همچنین خبر داد که گزارش کاربران در فضای مجازی از کند شدن سرعت اینترنت از صبح روز چهاشنبه خبر میدهد.
وزیر خارجه آلمان خواستار خویشتنداری طرفهای درگیر شد
آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، در پی کشته شدن اسماعیل هنیه، خواستار «خویشتنداری برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیریها» در خاورمیانه شد.
خانم بائربوک در یک نشست خبری گفت: «مسئله اصلی اکنون جلوگیری از شعلهور شدن تنشها در منطقه و ورود تمام منطقه به آشوب است.»
او همچنین تاکید کرد که حماس یک «سازمان تروریستی است که حملات ظالمانه و مرگبار بیشماری» را علیه اسرائیل انجام داده است.
حماس که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، از سوی اسرائیل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن و کانادا در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دارد.
مصر : تنش در منطقه با کشته شدن هنیه تشدید شد
وزارت خارجه مصر روز چهارشنبه در بیانیهای، کشته شدن رهبر سیاسی گروه تروریستی حماس را «تشدید تنش در منطقه» نامید و گفت که همزمانی آن با عدم پیشرفت در مذاکرات آتشبس در غزه، پیچیدگی اوضاع را افزایش میدهد.»
وزارت خارجه مصر بدون اشاره به مواضع حماس در جریان گفتگوها در قطر، از اسرائیل با این عنوان که «اراده سیاسی» برای «آرام کردن» تنش ندارد، انتقاد کرد.
جنگ در غزه پس از حملات شبهنظامیان حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر سال گذشته شروع شد.
وزارت خارجه مصر در بیانیه خود همچنین عنوان کرد که کشتن هنیه تلاش مصر و شرکایش برای «توقف جنگ در نوار غزه و پایان دادن به رنج انسانی مردم فلسطین را تضعیف میکند.»
چین از کشته شدن هنیه ابراز نگرانی کرد
لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین با ابراز «نگرانی شدید» از کشته شدن اسماعیل هنیه گفت: «قاطعانه با این ترور مخالفیم و آن را محکوم میکنیم.»
این مقام چینی گفت که «غزه باید هر چه زودتر به آتشبس جامع و دائمی دست یابد.»
روسیه میگوید کشته شدن هنیه «قتل سیاسی» بود
میخائیل بوگدانف، نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در امور خاورمیانه، کشته شدن اسماعیل هنیه را «یک قتل سیاسی» نامید که به گفته او، «کاملا غیرقابل قبول است.»
این مقام روسی همچنین عنوان کرد که کشته شدن رهبر حماس در تهران «منجر به تشدید بیشتر تنش ها خواهد شد.»
پیشتر خبرگزاریهای روسی به نقل از وزارت خارجه این کشور «قتل رهبر سیاسی حماس» در تهران را «کاملاً غیرقابل قبول» دانسته بودند.
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایالات متحده و نخستوزیر قطر
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ مرداد با همتای قطری خود گفتگویی تلفنی داشت.
پیش از این تماس، محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ترورهای سیاسی و هدفگیری مداوم غیرنظامیان در غزه در حالی که مذاکرات ادامه دارد، ما را به این سئوال میرساند که وقتی یک طرف مذاکرهکننده، طرف دیگر را ترور میکند، چگونه میانجیگری موفق میشود؟»
قطر میزبان گفتگوها بین اسرائیل و حماس بر سر برقراری آتشبس در غزه و نیز آزادی گروگانهایی است که شبهنظامیان حماس در حمله ۱۵ مهر سال گذشته به جنوب اسرائیل با خود به غزه بردند.
اسرائیل تاکنون به طور رسمی مسئولیت کشته شدن اسماعیل هنیه را بر عهده نگرفته است.
آقای بلینکن در واکنش به خبر کشته شدن هنیه بار دیگر تأکید کرد که آمریکا به تلاش برای دستیابی به آتشبس میان اسرائیل و حماس و جلوگیری از گسترش جنگ ادامه خواهد داد.
واکنش دو گروه شبهنظامی جهاد اسلامی فلسطینی و کتائب حزبالله عراق به کشته شدن اسماعیل هنیه
محمد الهندی، معاون دبیرکل گروه شبهنظامی جهاد اسلامی فلسطینی، در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، گفت که قتل او «نه تنها علیه مقاومت فلسطینی و به ویژه حماس بود، بلکه متوجه ایران نیز است».
این مقام گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی مدعی شد که «اسرائیل در آستانه فروپاشی است و واکنشهای آن نشاندهنده سردرگمی و ناتوانی در دستیابی به هر یک از اهدافش است.»
همچنین کتائب حزبالله عراق، یک گروه شبهنظامی دیگر که تحت حمایت جمهوری اسلامی است، گفت که کشته شدن رهبر حماس توسط اسرائیل «تمامی قواعد تعامل را زیر پا گذاشت.»
اسرائیل تاکنون به طور رسمی مسئولیت کشته شدن اسماعیل هنیه رهبر گروه تروریستی حماس را بر عهده نگرفته است.
بلینکن: آمریکا از کشتن اسماعیل هنیه آگاه نبوده و در آن دخالتی نداشته است
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۱۰ مرداد گفت که ایالات متحده از کشتن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، «آگاهی نداشته و در آن دخالتی نداشته است.»