لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۷

آموزش‌وپرورش قیچی کردن موی دانش‌آموزان را «تخلف» خواند؛ کاربران: این رفتار ایدئولوژیک است


قیچی کردن موی دانش آموزان در ایران
قیچی کردن موی دانش آموزان در ایران

در حالی که بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به انتشار ویدیوی قیچی کردن موی دانش‌آموزان پسر در یک مدرسه از تجربه‌های مشابه خود نوشته‌اند، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در اظهارنظری غیررسمی آن را «تخلف» خواند و اعلام کرد با فرد «خاطی» برخورد خواهد شد.

صادق ستاری‌فر، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، روز پنج‌شنبه ۲۵ فروردین در واکنشی توییتری نسبت به انتشار ویدیوی قیچی کردن موی دانش‌آموزان اعلام کرد که این اقدام بر اساس ماده هشتم قانون رسیدگی به تخلفات اداری «اعمال و رفتار خلاف شئون اداری یا شغلی است» و «هیئت رسیدگی به تخلفات اداری» به آن رسیدگی می‌کند.

روز چهارشنبه ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد یکی از مسئولان یک مدرسه کودکانی را که به نظر او موهایشان از حد مجاز بلندتر است، به صف کرده و تکه‌ای از موی جلوی سر آنها را قیچی می‌کند.

اظهارات سخنگوی آموزش و پرورش درباره «تخلف» بودن این رفتار در حالی است که کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی این ماجرا را یک رویه عمومی در مدارس پسرانه ایران دانسته و از تجربه مشابه خود طی چهار دهه گذشته نوشته‌اند.

محمدرضا جهان‌پرور، اقتصاددان ایرانی آمریکایی، به کنایه نوشت که فیلم مذکور او را به «روزهای خوش دوران طلایی امام» یعنی دهه شصت و همچنین چند سال بعد از مرگ آیت‌الله روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، برگردانده است. روزگاری که به گفته او دانش‌آموزان در مقابل کنترل شدن اندازه مو، رنگ جوراب، طول و گشادی پاچه شلوار، و ممنوعیت شلوار جین، تلاش می‌کردند شباهتشان را «به یک کودک و نوجوان عادی» حفظ کنند.

حسین رونقی، کنشگر ضدسانسور و مدافع آزادی بیان، نیز در واکنشی به این واقعه، این رفتار با کودکان دانش‌آموز در مدارس را «عملی غیرانسانی و بدوی» توصیف کرد و گفت: «معلم‌ها نه‌تنها باید به "آموزش ایدئولوژیک" حکومت نه بگویند، بلکه باید با رفتارهای برخی از همکاران خود در "پرورش ایدئولوژیک" کودکان که منجر به آسیب جدی در آنها می‌شود مقابله کنند و محکوم نمایند!»

هدیه کیمیایی، روزنامه‌نگار، در توییتی نوشت: «جمهوری اسلامی تأیید صلاحیت معلم‌ها و مدیران آموزش و پرورش را بر اساس ایدئولوژی اسلامی و وفاداری به نظام قرار داده تا از این طریق دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان را هم کنترل کند. تحقیری که از قوانین شرع اسلام در جمهوری اسلامی شروع می‌شود و به کودک‌آزاری در مدارس می‌رسد.»

محمد حبیبی، کنشگر صنفی معلمان، نیز تأکید کرد: «وظیفه یک فعال صنفی، فقط نقد آموزش ایدئولوژیک نیست. ما موظفیم همکارانمان را در مقابل هر عمل غیر انسانی با کودکان نقد کنیم. تشکل‌های صنفی معلمان وظیفه دارند بیش از گذشته در این زمینه برای معلمان آگاهی‌سازی کنند. اگر چه آموزش ایدئولوژیک نهایتا چنین چرخه معیوبی را بازتولید می‌کند.»

XS
SM
MD
LG