لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۷

آزادی طلبه نوجوان بلوچ از زندان مرکزی زاهدان، یک ماه پس از یورش نظامی به مدرسه دینی راسک


پاسگاه‌های مرزی ایران در استان سیستان و بلوچستان
پاسگاه‌های مرزی ایران در استان سیستان و بلوچستان

یک کودک طلبه بازداشت شده بلوچ که در یورش نیروهای نظامی به مدرسه دینی پشامگ راسک، بازداشت شده بود پس از یک ماه از زندان مرکزی زاهدان آزاد شد.

به گزارش وب‌سایت حال‌وش، هویت این کودک طلبه بازداشتی، «سعید سپاهی» ۱۶ ساله فرزند دوست محمد ساکن روستای رمین از توابع چابهار است.

بر اساس این گزارش، صبح روز ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، نیروهای نظامی «به مسجد جامع و مدرسه دینی انوارالحرمین یورش برده، شیشه‌های در و پنجره‌ها را شکسته و علاوه بر بازداشت دستکم هشت طلبه به کتاب قرآن و سایر کتب دینی بی‌احترامی کرده و آنها را به زمین انداخته و همچنین به منزل مولوی کوهی نیز یورش بردند.»

در گزارش‌ پیشین حال وش، یک منبع محلی با اظهار نگرانی از اینکه «هیچ اطلاعی از سرنوشت سعید سپاهی در دسترس نیست» گفته بود که او هیچ جرمی مرتکب نشده و «دو سال مانده تا دروس دینی خود را به اتمام برساند.»

پیش از این قرارگاه سپاه قدس جنوب شرق با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که چند تن از عوامل و پشتیبانی کنندگان گروه مسلح «جیش العدل» را که «در عملیات‌های این گروه در ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۲ و ۱۶ فروردین امسال نقش داشتند» در روستای پشامگ بازداشت کردند.

اما سازمان «جیش العدل»، با انتشار بیانیه‌ای، ضمن رد ادعای قرارگاه سپاه پاسداران مبنی بر دستگیری اعضای جیش العدل «آن را دروغ و دسیسه‌ای در جهت اجرای برنامه‌های امنیتی علیه مدارس دینی اهل سنت توسط جمهوری اسلامی ایران» خوانده بود.

پیش از این کمپین فعالین بلوچ روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، اعلام کرد دست‌کم ۸ تن از طلاب مدرسه دینی «انوارالحرمین» در روستای پشامگ شهرستان جاسک در یورش نیروهای نظامی بازداشت شدند.

بنا بر این گزارش، ماموران حکومت همچنین تلفن‌های همراه خانواده مولوی فضل‌الرحمن کوهی، مدیر این مدرسه دینی و امام جمعه اهل سنت پشامگ، را هم مصادره کرده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، در جریان حمله گروه «جیش‌العدل» به مقر فرماندهی سپاه در راسک و یک پاسگاه کلانتری در چابهار در فروردین‌ماه سال جاری، شماری از نیروهای دو طرف درگیری از جمله دست‌کم ۱۱ مامور مرزبانی، نیروی انتظامی، سپاه و بسیج کشته شدند.

گروه «جندالله» و تمامی اسامی جدید و نام‌های مرتبط با آن از جمله «جیش‌العدل» در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد.

مدرسه دینی «انوارالحرمین» در بیانیه‌ای، «عملیات گستاخانه نیروهای امنیتی» را محکوم کرد و خطاب به مسئولان جمهوری اسلامی افزود: «اگر نسبت به یکی از طلاب ظن و گمانی می‌داشتید با هماهنگی مسئولانِ مدرسه فرد مظنون به شما تحویل داده می‌شد. آن را که حساب پاک است از محاسبه چه باک است!»

کمیسیون آمریکا در امور آزادی مذهبی بین‌المللی در تازه‌ترین گزارش خود به دولت آمریکا توصیه کرد حکومت ایران را به دلیل «نقض سیستماتیک و مستمر و فاحش» آزادی‌های مذهبی در ردیف «کشورهای مورد نگرانی ویژه» قرار دهد.

کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل هم در گزارشی در روز ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۲، اعلام کرد که حکومت ایران «اقلیت‌های قومی و اقلیت مسلمانان سنی مذهب را هدف قرار داده و با بازداشت آنها و طرح اتهامات امنیتی مبهم، به اعمال محدودیت علیه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی آنها می‌پردازد.»

XS
SM
MD
LG