لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۲

شماری از نمایندگان مجلس کاهش ساعت کاری در ماه رمضان را زیر سئوال بردند


ساعت کار ادارات استان تهران کاهش یافت. مرتضی تمدن، استاندار تهران، روز چهارشنبه ۲۰ مرداد ماه اعلام کرد بر اساس تصمیم دولت ساعت کار ادارات روزهای ماه رمضان از ساعت ۹ صبح تا ۲ بعد از ظهر تعیین می شود.

تمدن هم چنین گفت، «به منظور بهره گیری بیشتری از ایام و لیالی قدر و ایجاد فرصت برای مردم روزه دار جهت شرکت در مراسم های مذهبی دولت مقرر کرده که روزهای بعد از شب قدر، ادارات یک ساعت دیرتر نسبت به روزهای دیگر آغاز به کار کنند.»

با این حساب کارمندان در ماه رمضان مجموعا ۱۱۳ ساعت کار خواهند کرد. البته برای آن دسته از کارمندانی که به طور عادی در روزهای پنج شنبه نیز تعطیل هستند، ساعت کار آن ها در روز های ماه رمضان می تواند به زیر ۱۰۰ ساعت کاهش یابد. از لحاظ قانونی میزان ساعت کار ۴۴ ساعت در هفته است.

دولت در شرایطی هر سال ساعت کاری کارمندان را کاهش می دهد که به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت در تقویم سال جاری ۵۲ جمعه و ۲۰ روز تعطیل دیگر به مناسب های مختلف وجود دارد که تعداد روزهای تعطیل در تقویم ایران را، به ۷۲ روز در سال می رساند، که تقرییا معادل یک پنجم روزهای سال است.

تصمیم دولت مبنی بر کاهش ساعت کاری در ماه رمضان واکنش های را در مجلس شورای اسلامی در بر داشت.

موسی الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس روز دوشنبه ۱۸ مرداد ماه در گفت و گو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اعلام کرد، «طبق قانون دولت نمی تواند ساعات کاری ادارات دولتی را به هیچ عنوان کاهش دهد.»

هم زمان محمد رضا خباز، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفت و گو با همین منبع گفت، «دولت حق دارد ساعات کاری را کم کند به شرط آن که در طول سال روش جبرانی آن را پیش بینی کند.»

حجت الاسلام غلام رضا مصباحی مقدم، عضو کمیسیون اقتصادی، و مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، نیز در گفت و گو با همین منبع بعد از ظهر روز دوشنبه ۱۸ مرداد ماه، با اشاره بر این موضوع که پایبند نبودن دولت به قانون به مملکت آسیب می زند، بر این موضوع تاکید کردند که دولت می بایست برای کاهش ساعات کاری از مجلس مجوز می گرفت.

برخی از آگاهان اقتصادی میزان قابل توجه تعطیلات در کنار عواملی چون سوء مدیریت، فرهنگ عمومی جامعه، و تعصبات ملی را بخشی از عواملی می دانند که کاهش بازدهی و ساعت کاری مفید در ایران را به همراه داشته است.

برخی از کارشناسان بر این باورند، که عوامل یاد شده سبب آن شده است که کار مفید در ایران از ۸ ساعت در روز به ۲۲ دقیقه کاهش یابد.

حمید حاجی عبدالوهاب، معاون سرمایه انسانی و توسعه اشتغال وزیر کار و امور اجتماعی، روز دوشنبه ۱۸ مرداد ماه در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که بر اساس گزارش مرکز آمار ایران نرخ بی کاری بهار امسال به ۱۴ و ۶ دهم رسیده است اظهار داشت این عدد در زمستان سال گذشته، ۱۴ و ۱ دهم درصد بود.

شايان ذکر که است نرخ بی کاری بهار سال گذشته ۱۱ و ۳ دهم درصد اعلام شده بود.

عبدالوهاب هم چنین بروز خشکسالی در تعدادی از استان ها مانند استان فارس و افزایش خروجی های دانشگاه را از عوامل عمده افزایش نرخ بی کاری دانست.

البته عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر کار و امور اجتماعی، روز چهارشنبه ۲۰ مرداد ماه، گزارش مرکز آمار و سخنان معاون خود را زیر سئوال برد و در نشستی با خبرنگاران، که خبرگزاری فارس آن را نشست صمیمانه توصیف کرده است، اعلام کرد، «رشد ۳ و نیم درصدی نرخ بی کاری فصل بهار امسال، نسبت به سال گذشته یعنی بیش از ۱ میلیون و پانصد هزار بی کار، اما وزارت کار چنین برداشتی را ندارد.»

وزیر کار رسما اعلام کرد، یا آمار بی کاری سال گذشته پایین اندازه گیری شده است یا آمار سال جاری دچار اشکال است.

در حالی که بسیاری از منابع خبر داخل کشور از ناکامی طرح های اشتغال زایی دولت سخن می گویند.

خبرگزاری مهر روز چهارشنبه ۲۰ مرداد ماه اعلام کرد، وزیران کار، اقتصاد و بازرگانی، هفته آینده برای پاسخ به سئوال ۴ نماینده مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس حاضر می شوند تا جوابگوی سئوالات برخی از نمایندگان در این باره باشند.

XS
SM
MD
LG