لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۴۲

واشنگتن تایمز: تلاش عربستان برای تغيير ماهيت شورای همکاری خليح فارس


واشنگتن تایمز: تلاش عربستان برای تغيير ماهيت شورای همکاری خليح فارس
واشنگتن تایمز: تلاش عربستان برای تغيير ماهيت شورای همکاری خليح فارس

تحولات سیاسی در کشورهای خاورمیانه از جمله لیبی و سوریه کماکان در راس مطالب عمده مطبوعات غرب است. در این میان واشنگتن تایمز از نگرانی کشورهای عرب منطقه از ادامه برنامه هسته ای ایران سخن به میان آورده است.

روزنامه واشنگتن تایمز از نیت عربستان برای دستیابی به سلاح هسته ای به منظور حفظ کشورهای منطقه در برابر ایران سخن به میان آورده و نوشته است در میانه رویدادهایی که خاورمیانه با آن روبروست، درخواست عربستان برای تغییر ماهیت شورای همکاری خلیج فارس و تبدیل آن به نهادی مانند اتحادیه اروپا که دارای سلاح هسته ای نیز هست، جلب توجه می کند. به نوشته واشنگتن تایمز، در حالی که تلاش جامعه بین المللی برای ترغیب تهران به دست کشیدن از برنامه هسته ای اش نتیجه ای نداشته، هسته ای شدن برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گریزناپذیر به نظر می رسد. این در حالی است که به نوشته نیویورک تایمز، این کشورها نگران آنند که اکثریت شیعه در بحرین، این کشور را به پایگاهی استراتژیک برای نفوذ ایران در منطقه تبدیل کند.

واشنگتن پست با اشاره به تحولات جاری در سوریه این سوال را پیش کشیده که آیا دیکتاتور سوریه، می تواند اصلاحات ایجاد کند؟ واشنگتن پست با یادآوری برخی دیدگاه های رایج در میان سیاستمداران آمریکایی مبنی بر اینکه غرب می تواند با سوریه کنار آید، می نویسد برخی بر این تصورند که علی رغم حمایت سوریه از تروریسم و روابط نزدیکش با ایران، سوریه می تواند به نحوی تبدیل به یکی از متحدان غرب شود. واشنگتن پست همچنین به وعده های بشار اسد در دیدارهایش با روزنامه نگاران و هیاتهای اعزامی کنگره آمریکا مبنی بر قطع رابطه با رهبران حماس و مذاکره با اسراییل و نیز دموکراتیزه کردن حکومتش اشاره می کند و می نویسد بشار اسد هیچ یک از این وعده ها را عملی نکرده است. واشنگتن پست در نهایت می نویسد وعده های فعلی بشار اسد و خشونت اعمال شده علیه معترضان ترکیبی است که حکومت سوریه بکار گرفته تا از تقاضای مردم سوریه برای تغییر، شانه خالی کند.

روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای به قلم توماس فریدمن، به ستایش از سخنرانی دوشنبه شب پرزيدنت باراک اوباما در مورد لیبی پرداخته و نوشته است خصوصیات فرهنگی و سیاسی کشورهای خاورمیانه کار را برای انتخاب نحوه مواجهه با بحران های جاری در آن کشورها، دشوار می کند. نیویورک تایمز از ظهور خاورمیانه جدیدی سخن به میان آورده که در عین آن که مملو از خطر و خشونت است، اما امید در آن موج می زند. در ادامه این مقاله آمده است آمریکا باید دموکراسی را در خاورمیانه ای برقرار کند که با آن مواجه است و نه خاورمیانه ای که در امیال و آرزوهای خود به دنبال آن است. فریدمن سپس می گوید باراک اوباما کسی است که در چنین شرایطی می توان به او امید بست.

XS
SM
MD
LG