لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۸

ايران در آئينه مطبوعات بين المللی


ايران در آئينه مطبوعات بين المللی
ايران در آئينه مطبوعات بين المللی

سخنان ضدآمريکايی رهبران ايران در پی گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی، پشتيبانی محدود ايران از دولت بشار اسد، و واکنش ايران به احتمال حمله اسراييل، و ايران از نگاه اعراب، عنوان گزارش هايی از چند رسانه انگليسی زبان در جهان است.

نيويورک تايمز در گزارشی با عنوان «افزايش رجزخوانی ضدآمريکايی ايران از پی گزارش هسته ای» می نويسد: مقامات خشمگين ايرانی گزارش آژانس را ساخته و پرداخته آمريکاييان می دانند. نيويورک تايمز سپس می افزايد لحن واکنش رهبران ايران به گزارش نشانگر نگرانی از واکنش جهان و انزوای بيشتر آنان است. آنان پياپی تکرار می کنند فعاليت های هسته ای نه برای توليد سلاح بلکه بهره برداری غيرنظامی است.

نشريه فارن پالسی چاپ آمريکا در گزارش «ايران از اسد پشتيبانی می کند؛ اما نه به هر قيمتی» می نويسد: ديپلماتهای ايرانی در دمشق می گويند حافظ اسد، رييس جمهوری پيشين سوريه، در وصيتنامه اش خطاب به پسرش بشار نوشته است او می تواند هميشه به ايرانيان تکيه کند؛ اما هرگز به رهبران عرب اعتماد نکند. پشتيبانی قوی رهبران کنونی ايران از رهبران کنونی سوريه نشانگر رابطه ويژه دمشق تهران است. در حالی که اتحاديه عرب ناتوان از پيشبرد نقشه راه برای جلوگيری از خونريزی در سوريه و سرکوب نظامی و خشونت در حُمص است، تهران از همه امکاناتش برای حفظ متحدش در منطقه بهره می گيرد.

نشريه سپس می افزايد: اما سرکوب مردم در سوريه واکنش های متفاوتی در درون ايران داشته است. در حالی که جناح تندرو حکومت ايران خواهان پشتيبانی بی قيد و شرط از دولت بشار اسد در برابر فشارهای خارجی است جناح ميانه رو منتقد سرکوبها و مخالف پشتيبانی بی قيد و شرط ايران از دولت بشار بوده و خواهان عقب نشينی ارتش سوريه از خيابانها و اجرای اصلاحات در ساختار سوريه هستند.

هفته نامه «تورکيش ويکلی» نيز در گزارشی با عنوان «ايران از نگاه اعراب» می نويسد: تصوير مثبت ايران در جهان عرب که از چند سال پيش رو به فرسايش داشت، از آغاز خيزش بهار عربی شدت يافته و به نظر می رسد افکار عمومی عربی به ايران به ديده ناخوشايندی می نگرند.

هفته نامه تورکيش ويکلی می افزايد به طور کلی دو ديدگاه نسبت به ايران در جهان عرب وجود دارد: ديدگاه اول می گويد ايران عامل اصلی بی ثباتی در منطقه است زيرا در تلاش برای دخالتهای غيرقانونی در کشورهای عرب است و ديدگاه دوم که می گويد ايران از حقوق اعراب تحت فشار منطقه از جمله حقوق فلسطينی ها و در نتيجه از منافع اعراب در برابر اسراييل دفاع می کند.

اين هفته نامه می افزايد موقعيت جغرافيايی کشورهای عربی نسبت به ايران در موضعگيری آنان موثر است. کشورهای عربی همجوار ايران موضع منفی بيشتری در مقايسه با ديگر کشورهای عربی دارند.

اين هفته نامه در پايان می نويسد: سرکوب اعتراضات خيابانی به نتيجه انتخابات رياست جمهوری ١۳۸۸ ايران تصوير منفی از جمهوری اسلامی ايران را در ميان مردم عادی عرب و دولتهای منطقه افزايش داد و به آنان نشان داد دولت ايران نسبت به رعايت قانون و آزاديهای اجتماعی مردمش و همچنين گسترش فساد و اختلاس در دولت بی توجه است.

XS
SM
MD
LG