لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۹

تحولات ايران و سوريه در مطبوعات جهان


تحولات ايران و سوريه در مطبوعات جهان
تحولات ايران و سوريه در مطبوعات جهان

بازتاب رويدادهای سوريه در صدر خبرهای روزنامه های جهان قرار دارد.

همزمان با ادامه سرکوب خونين تظاهرات مردم در سوريه، پشتيبانی تعدادی از کشورها از عضويت سوريه در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، انتقادهای بسياری را به دنبال داشته است و انتخابات برای برگزيدن يک کشور آسيايی به عضويت شورا قرار است روز بيستم ماه مه برگزار شود.

در ستون نظرات روزنامه فرانسوی ليبراسيون مقاله ای است با عنوان «غرب بايد پيام مردم قهرمان سوريه را درک کند.» در مقاله آمده است که ديکتاتوری ها و گاهی دموکراسی ها نيز، از گذشته درسی نمی آموزند؛ بشار اسد رئيس جمهوری سوريه، به رغم ادعای اصلاح طلبی، راه پدرش را دنبال کرده و برای خاموش کردن فرياد آزاديخواهی مردم، به توپ و تانک و تک تيراندازان متوسل شده است. گزارش گروه های مدافع حقوق مدنی، از کشته شدن دستکم ۸۰۰ تظاهرکننده سوری و دستگيری ۱۰ هزار نفر توسط نيروهای دولتی حکايت دارد. با اين حال، معلوم نيست چرا کشورهای دموکراتيک دستان خون آلود بشار اسد را نمی بينند و از عضويت سوريه در شورای حقوق بشر سازمان ملل حمايت می کنند.

سرمقاله تورونتو استار چاپ کانادا، پشتيبانی تعدادی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد از انتخاب سوريه به عضويت شورای حقوق بشر آن سازمان را مورد انتقاد قرارداده است. اين روزنامه با تقدير از تلاش های پرزيدنت اوباما و رهبران چند کشور ديگر برای جايگزين کردن کويت به جای سوريه در انتخابات بيستم ماه مه شورای حقوق بشر می نويسد رييس جمهوری آمريکا می کوشد تا با پياده کردن اصول اخلاقی در شورا، وجهه و اعتبار آن را اعاده کند.

لس آنجلس تايمز نوشته است در هفته های اخير به نظر می رسد نيروهای امنيتی سوريه، تاکتيک مقابله با مخالفان را عوض کرده اند و به جای حمله و کشتار جمعی تظاهرکنندگان، با استفاده از تک تيرانداز، افراد را هدف قرار می دهند. به اين ترتيب، ضمن خونريزی کمتر، در دل مردم رعب و وحشت ايجاد می کنند تا اجتماعات خيابانی را پراکنده کنند. اين روزنامه می نويسد استفاده از تک تيراندازان در برابر تظاهرکنندگان سوری، همان روشی است که هم پيمان اصلی دمشق يعنی ايران سال ۱۳۸۸ در مقابله با تظاهرکنندگان به آن متوسل شد. عده ای بر اين باورند که دولت تهران در سرکوب تظاهرات سوريه دست دارد.

در همين حال بحث در مورد وضعيت حقوق بشر در ايران نيز در مطبوعات آمريکا بازتاب گسترده ای دارد.

همزمان با اعلام به تعويق افتادن محاکمه دو کوهنورد آمريکايی که در ايران زندانی اند، سرمقاله واشنگتن تايمز، از آنها به عنوان «گروگان بمب اتمی ايران» نام برده است. اين روزنامه يادآوری می کند که از زمان روی کار آمدن رژيم جمهوری اسلامی، گروگانگيری ابزار کارآمدی در زرادخانه تهاجمی آن بوده است. اين بار نيز، هدف واقعی جمهوری اسلامی از حبس و محاکمه دو آمريکايی، در واقع انتقام گرفتن از آنچه که شيطان بزرگ می نامد است و به اين وسيله می خواهد سياست خارجی ايالات متحده را در تنگنا قرار دهد. به نوشته واشنگتن تايمز دو روز پيش از زمان تعيين شده برای محاکمه اين دو نفر، جمهوری اسلامی راه اندازی نيروگاه بوشهر را اعلام کرد و اگر به بمب اتمی دست پيدا کند، تعداد گروگان های رژيم شرير و بدخواه تهران به ميليون ها نفر خواهد رسيد.

نشريه اينترنتی هافينگتن پست با اشاره به اختلاف ميان رهبر و رييس جمهوری اسلامی می نويسد توبه نيم بند احمدی نژاد در برابر آيت الله خامنه ای و ستايش اخيرش از وی نکته ای را در مورد دو سال باقی مانده از رياست جمهوری وی بازگو می کن؛ و آن اين که احمدی نژاد تا حدودی قدرتش را از دست داده و افتاده شده است، اما گفته هايش نشان می دهد که قصد ندارد بی سر و صدا صحنه قدرت را ترک کند. به نوشته هافينگتن پست، احمدی نژاد از جايگاه نورچشمی رهبر و روحانيت به زير افتاده است و اکنون خامنه ای و روحانيون تندرو آماده می شوند تا در انتخابات سال آينده مجلس قدرت روحانيت را بار ديگر به کرسی بنشانند.

XS
SM
MD
LG