لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۴

ايهود باراک: رفتار حکومت ايران غيرقابل پيش بينی است


ايهود باراک: رفتار حکومت ايران غيرقابل پيش بينی است
ايهود باراک: رفتار حکومت ايران غيرقابل پيش بينی است

در روزنامه های انگليسی زبان درباره تحولات جاری خاورميانه و ايران مطالب گوناگونی انتشار يافته است.

وال استريت جورنال به تصميم حماس و فتح به تشکيل دولت وحدت ملی فلسطينی پرداخته و می نويسد اين وحدت به جای آنکه پيروزی حماس و به گفته اسراييل پيروزی تروريسم باشد نشانه تضعيف گروه حماس در پرتو تحولات دموکراسی خواهی جهان عرب است.

واشنگتن تايمز اقدام نمايندگان کنگره آمريکا داير بر پشتيبانی از ناراضيان ايرانی در برابر جمهوری اسلامی عنوان مقاله بلندی قرار داده است. اين طرح از حمايت دو حزب سياسی آمريکا در کنگره برخوردار است و سناتور مارک کرک از حزب جمهوريخواه و کرستن جيلی براند از حزب دموکرات و شمار ديگری ازچهره های سرشناس دو مجلس کنگره لايحه ای را با عنوان قانون پيشبرد حقوق بشر و دموکراسی در ايران برای تصويب به کنگره ارائه می کنند.

واشنگتن پست به سخنان ايهود باراک، وزير دفاع اسراييل، اشاره کرده که گفته است ايران اگر به بمب اتمی دست پيدا کند با آن سلاح به اسراييل حمله نخواهد کرد. آقای باراک گفته است نه ما و نه هيچيک ديگر از همسايگان، آماج حمله اتمی ايران در صورت دست يافتن تهران به چنان جنگ افزاری قرار نخواهيم گرفت. وزير دفاع اسراييل درعين حال گفته است رفتار حکومت ايران غيرقابل پيش بينی است.

گاردين چاپ لندن از جستجوی خانه به خانه ارتش سوريه در دمشق، پايتخت، خبر داده و می نويسد صدها نفر در جريان اين بارزسی ها بازداشت شده اند. مخالفان به نوشته گاردين خواهان کناره گيری بشار اسد از مقام رياست جمهور ی هستند. وال استريت جورنال نيز با اشاره به بيرون بردن ارتش سوريه از شهر نا آرام درعا می نويسد پس از عمليات ۱۱ روزه ارتش مجهز به تانک در اين شهر، دولت اعلام کرد ارتش با دستگيری شمار زيادی از تروريست ها شهر را آرام آرام ترک می کند.

نيويورک تايمز قيام دموکراسی خواهی جهان عرب را از زاويه تازه ای بررسی کرده و نوشته است ترکيه در اين ماجرا نفوذی را که در اين اواخر در خاورميانه کسب کرده بود تا حد زيادی از دست می دهد. چالش پيش روی ترکيه در قبال جنبشهای آزاديخواهانه آنست که دستاوردهای بزرگ اقتصادی و سياسی به دست آمده در معرض تهديد و نابودی است و ترکيه ديگر نمی تواند روی مرزهای آرام خود با کشوری مثل سوريه حساب کند. نيويورک تايمز می افزايد آنکارا در مورد سوريه دارد به همان نتيجه ای می رسد که درباره قذافی رسيد يعنی درخواست از رهبر سوريه داير به کناره گيری. يک مقام بلندپايه ترک گفته است منافع ترکيه در کشور سوريه است و نه در حکومتی که در آن کشور برسرکار است.

XS
SM
MD
LG