واکنش زنان ايران نسبت به اعمال تحريم ها، تاييد دستگيری ١۲ تن به اتهام جاسوسی برای سازمان سيا از سوی ايران و افزايش بهای نفت از پی نگرانی های ناشی از دامنه تحريم ها، از جمله موضوعات سه روزنامه انگليسی زبان در جهان است.
روزنامه هاآرتص چاپ اسراييل می نويسد پرويز سروری، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی، می گويد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ١۲ نفر را به اتهام جاسوسی برای سازمان سيا دستگير کرده است. اين روزنامه به نقل از پرويز سُروری افزوده است اين ١۲ تن عضو يک شبکه جاسوسی به هدف خرابکاری در بخش های نظامی و هسته ای ايران بوده اند.
واکنش رسمی مقامات جمهوری اسلامی و تاييد اين دستگيريها از پی خبررسانی روز دوشنبه يک مقام پيشين دولت آمريکا در اين باره رخ داده است.
روزنامه وال استريت جورنال چاپ آمريکا در گزارشی با عنوان «آينده نفت: نگرانی ها پيرامون وضعيت ايران و افزايش بهای نفت خام» می نويسد: افزايش بهای نفت در فصل متلاطم کنونی و نگرانی از ناپايداری بازار ناشی از افزايش دامنه تحريم های آمريکا عليه ايران در حالی صورت می گيرد که شاخص رشد اقتصادی آمريکا پايين تر از پيش بينی هاست.
وال استريت جورنال می نويسد: از پی خبر اعمال تحريم های جديد عليه ايران، بهای نفت افزايش يافت؛ اما با انتشار خبر کاهش رشد اقتصادی آمريکا در نيمه سوم سال، از دو و نيم درصد به دو درصد، اين افزايش اندکی کاهش يافته و در اروپا نفت خام به قيمت ١۰۹ دلار فروش رفت. براساس آمار وزارت نيروی آمريکا، ايران با صادرات روزانه ۲ و ۲ دهم ميليون بشکه، سومين صادرکننده نفت اوپک است. گرچه ايران مستقيما نفتی به آمريکا صادر نمی کند؛ اما نگرانی از قطع صدور نفت ايران، در بازار، تاثيرش را بر همه جا می نهد. بازار همچنين دلنگران واکنش ها نسبت به تحريم های جديد عليه ايران است.
روزنامه اينترنتی هافينگتون پست چاپ آمريکا در گزارشی با عنوان «تحريم ها از ديدگاه زنان ايران» می نويسد: وزيران امورخارجه و خزانه داری آمريکا تحريم های جديد عليه ايران را اعلام کرده اند و سناتورها هم وعده تحريم های بيشتری را داده اند. مقام های آمريکايی می گويند تحريم های جديد عليه ايران مستقيما بر دوش مردم ايران سنگينی خواهد کرد و باعث افزايش اعتراضاتی همچون بهار عربی عليه حکومت ايران خواهد شد. اما بيشتر اين فشارها بر دوش زنان ايرانی خواهد بود که بايد شرايط بدتری را تحمل کنند. سن متوسط جمعيت ايران ۲۶ سال است، ۶۰ درصد دانشگاهيان و ۳۰ درصد نيروی کار ايران زن هستند؛ و اين قشر فرهيخته از سوی تحريم ها آسيب خواهد ديد. زنان به ناچار کارشان را از دست می دهند.
هافينگتون پست می افزايد: هيچکدام از اعضای طبقه حاکمه در ايران کارش را از دست نخواهد داد يا فقير نخواهد شد. اما زنانی که در مشاغلی همچون دوزندگی، خانه داری، فروشندگی، ميوه فروشی، خدمتکار اداره ها و کارگر خط توليد کار می کنند، با از دست دادن کارشان، سرپناهشان را نيز از دست خواهند داد. آيا هدف ما از گسترش دامنه تحريم ها همين چيزهاست؟ زنان ايرانی ميراث داران آزاديخواهی و برخوردار از پيشينه صدساله مبارزه برابری خواهی هستند. زنان برجسته نويسنده، فيلمساز، بازيگر، کارفرما، فضاپيما، روزنامه نويس، مشاوران سياسی و نماينده مجلس، در داخل و خارج از کشور بسيارند. اينان کسانی نيستند که براثر تحريم ها حاشيه نشين شوند. نويسنده در پايان می گويد: راههای بهتری برای بازگرداندن قدرت به مردم ايران وجود دارد.