لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۵۹

نيويورک تايمز: مردم تونس را نه ايدئولوژی بلکه مطالبات ملموس به خيابان کشاند


نيويورک تايمز: مردم تونس را نه ايدئولوژی بلکه مطالبات ملموس به خيابان کشاند
نيويورک تايمز: مردم تونس را نه ايدئولوژی بلکه مطالبات ملموس به خيابان کشاند

نيويورک تايمز نوشته است دوران قدرت ايدئولوژی در برانگيختن مردم به پايان رسيده است. اين روزنامه با اشاره به رويکرد سياسی جديد در روند مبارزات مردم می نويسد در تحولات خاورميانه جهت گيری جديدی مشاهده می شود و آن، فاصله گرفتن از ايدئولوژی است. چه در تونس، چه در مصر و ديگر کشورهای منطقه، فراخوان برای تغييرات، پيوندش را با ايدئولوژی های خاص- از جمله اسلام گرايی- از دست می دهد. در عوض، تحليلگران و فعالان سياسی می گويند نيرويی که مردم تونس را به خيابان ها کشاند و خاورميانه را به هيجان آورد، درخواست واقعی برای پايان دادن به فساد دولتی، به کرسی نشاندن حکومت قانون، و رفع مشکلات اقتصادی مردم بود؛ و اين همه، خواسته هايی ملموس است که ريشه هايی عميقتر از ايدئولوژی دارد و بيش از آن می تواند مردم را متحد کند.

هافينگتن پست در مقايسه خيزش مردم تونس و جنبش دموکراسی خواهی مردم ايران نوشته است، آنچه که به مردم تونس قدرت داد تا ديکتاتور را سرنگون کنند اين بود که جنبش از خارج از حکومت رهبری شد؛ اما در جنبش سال ۱۳۸۸مردم ايران، رهبری مخالفان به دست لايه های قديمی رژيم اسلامی افتاد، که نهايت خواسته شان ايجاد اصلاحات در رژيم حاکم بود؛ نه تغيير بنيادی در حکومت.

ديلی تلگراف چاپ لندن نيز با اشاره به سفر روز يکشنبه علی اکبر صالحی سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی به دمشق نوشته است رسماً تأييد شده است که اوضاع لبنان در کانون گفتگوهای مقامات ايران و سوريه قرار دارد. اين روزنامه می نويسد در حالی که در پی سقوط دولت ائتلافی سعد حريری، لبنان با بحران سياسی رو به روست، ايران و سوريه، با حمايت از حزب الله قصد دارند نفوذ خود را در سياست لبنان گسترش دهند. و اکنون سيد حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان به پشتگرمی تهران و دمشق، می رود تا نخست وزير آينده لبنان را معرفی کند.

اما روزنامه تهران امروز، خبر سفر عليرضا دبير، کشتی گير سابق تيم ملی ايران و عضو شورای شهر تهران به واشنگتن را منتشر کرده و نوشته است آقای دبير، به نمايندگی از شهرداری تهران برای شركت در مراسم جايزه بين‌المللی حمل‌ونقل به واشنگتن رفت. رسانه ها پيش از اين گزارش دادند که دولت محمود احمدی نژاد، با سفر محمدباقر قاليباف، شهردار تهران به واشنگتن مخالفت کرده بود. آقای قاليباف پيش از اين از دولت محمود احمدی نژاد به دليل عدم تحويل بودجه لازم برای توسعه مترو تهران، انتقاد کرده بود

در اروپا نيکولا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، قدرت های جهانی را به تشديد تحريم ها عليه ايران فراخواند. آقای سارکوزی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت تاثيرگذاری تحريم ها عليه ايران آغاز شده است و بايد بر شدت آن افزوده شود. رييس جمهوری فرانسه همچنين بر گزينه نظامی غرب در رويارويی با برنامه هسته ای ايران شديدا تاکيد کرد. مذاکرات دو روزه جمهوری اسلامی با گروه پنج بعلاوه يک متشکل از ۵ عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان در استانبول بدون هيچ نتيجه ای در روز شنبه پايان يافت.

در خبری ديگر در ايران دو زندانی سياسی در زندان اوين اعدام شدند. هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، در ماه اوت سال گذشته بيانيه ای در مورد وضعيت حقوق بشر در ايران صادر کرده بود که از چندين پرونده در آن نام برده شده بود. يکی از آن موارد جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقايی بودند که روز دوشنبه در ايران اعدام شدند. خانم کلينتون کلاً در بيانيه چند ماه پيش خود اظهار نگرانی شديد دولت آمريکا را نسبت به نقض حقوق بشر در ايران بيان کرده بود. نقض حقوق در قالب اينکه دولت ايران حق مدنی ابراز بيان را از مردم خود ميگيرد و به مرعوب کردن شهروندان خود ادامه داده و آنهايی را که از دولت جواب ميخواهند بازداشت ميکند. وزير امور خارجه آمريکا از دولت ايران خواسته بود که اعدامها را متوقف کند چرا که از امضا کنندگان کنوانسيون بين المللی حقوق مدنی و سياسی است . همچنين خانم کلينتون از جمهوری اسلامی ايران خواسته بود کليه زندانيان سياسی و مدافعين حقوق بشر را که در زندان هستند، آزاد کند. در بيانيه وزارت امور خارجه آمريکا مورخ ۱۹ مرداد ماه ۱۳۸۹ گفته شده است که ايالات متحده در کنار آنهايی که ميخواهند از حقوق جهانی خود استفاده و در دفاع از آزاديهای انسانی فعاليت کنند، ميايستد و اين سياست آمريکا همه کشورهای جهان را شامل ميشود.

XS
SM
MD
LG