بنا به گزارش مارچ آف دایم، یک سازمان خیریه ی آمریکایی که برای بهبود شرایط زایمانی و مراقبت های نوزادی در جهان فعالیت می کند. سالیانه بیش از یک ميلیون نوزاد در سراسر جهان به دلیل زایمان زودرس مادرانشان جان خود را از دست می دهند. کسانی که چنین تجربه تلخی در زندگی داشته اند می گویند، مرگ نوزادی ضربه عاطفی عمیقی برای یک خانواده است.
سالیانه بیش از ۱۳ ميلیون کودک نارس در جهان به دنیا می آیند و این کودکان از لحظه نخستین، پدر و مادر را در التهاب و عدم اطمینان برای ادامه حیات خود فرو می برد. کریس هاوسن از بنیاد خیریه مارچ آف دایم در این باره می گوید، از هر ۱۰کودک نارس یک نفر جان خود را از دست داده و ادامه می دهد:
" در گزارش اخیر بنیاد، ما برای نخستین بار آمار و ارقام مربوط به زایمان های زودرس و مرگ ومیر ناشی از آن را مستند سازی و جمع آوری کرده ایم و تنها چیزی که درباره آن میتوانم بگویم آن است که فاجعه ای است که به سادگی از آن گذشته ایم."
بنا به این گزارش ۸۵ درصد از مرگ و میر نوزادان نارس جهان در آفریقا اتفاق می افتد و پس از آن، آمریکای شمالی، رده دوم مرگ کودکان نارس را با دلیلی بسیار متفاوت به خود اختصاص داده است. سوءتغذیه، مراقبت های ناکافی و عفونتهای دوران بارداری در مادران آفریقایی موجب زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن می شود. در حالی که در مورد زنان آمریکایی، حاملگی های بالای ۳۵ سال و دخالت های درمانی در تخمک گذاری و لانه گزینی جنین، منجر به بالا رفتن عوارض بارداری و زایمان می شود.
پزشکان معتقدند، رشد داخل رحمی نقش بسیار مهمی در تکامل جنینی و نمو اندامهای حیاتی دارد. از نوزادان نارسی که در ۲۴ مین هفته باروری به دنیا می آیند تنها نصف آنها زنده می مانند اما آنهایی که تنها ۲ هفته بعد و در ۲۶ هفتگی به دنیا می آیند احتمال بقایشان به ۷۰ درصد می رسد.
آسیب های زایمان زودرس فراتر از بودن یا نبودن است. بسیاری از آنها که زنده می مانند، حتی پس از طی دوران کودکی از عوارض تولد در یک زایمان پیش از موعد مانند آسیب تارهای صوتی در اثر عبور لوله تراشه برای تنفس مصنوعی رنج می برد.
گفتنی است که در اغلب موارد مشکلات بسیار فراتر از آسیب حنجره و تارهای صوتی است. بسیاری از کودکان نارس دچار ناتواناییهای ذهنی و اختلالات یادگیری می شوند و در حالت های شدیدتر نابینایی، ناشنوایی و حتی فلج مغزی بر آنان عارض می شود.
به گفته پژوهشگران مارچ آف دایم، هنوز راه حل قطعی برای پیشگیری از تولد نوزادان نارس وجود ندارد، اما با آموزش کارکنان بهداشتی و لازم الاجرا کردن مراقبتهای دوران بارداری در برنامه بهداشتی کشورها می توان تا حد بسیار زیادی از عوارض ناگوار آن پیشگیری کرد.