لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۷

پاپ به خاطر «شر» کشیشان کودک آزار، طلب مغفرت کرد


پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، روز جمعه برای نخستین بار، و با سخت ترین سخنانی که تاکنون در زمینه بحران آزار جنسی کلیسای کاتولیک شنیده شده، به خاطر «شر»ی که به دست کشیشان کودک آزار بر مردم رفته است، طلب بخشش کرد.

پاپ که متولد آرژانتین است، گفت کلیسا می بایست در افتضاحی که بیش از دو دهه است در آن دست و پا می زند موضع محکم تری اتخاذ می کرد. پاپ ماه گذشته گروهی بلندپایه را که یکی از قربانیان تعرض جنسی نیز جزو آنان است، برای رسیدگی به این رسوایی تعیین کرد.

او تاکید کرد که عاملان این رسوایی عقوبت آن را خواهند دید.

پاپ فرانسیس به اعضای «دفتر بین المللی کودکان کاتولیک» گفت:« خود را شخصا ناگزیر می دانم که همه شری را که از برخی از کشیشان – که البته عده شان در قیاس با کل کشیشان بسیار اندک است – سر زده، برعهده بگیرم و شخصا برای آسیبی که با سوء استفاده جنسی به کودکان وارد آورده اند طلب عفو کنم.»

پاپ افزود:« کلیسا از این امر... از لطمه شخصی و روانی که این مردان کلیسا وارد آورده اند آگاه است و ما در برابر این مشکل و در کاربست مجازات هایی که باید اعمال شود، حتی یک قدم عقب نخواهیم نشست.»

«برعکس باید حتی محکم تر رفتار کنیم. زیرا شما نمی توانید کودکان را بیازارید.»

سخنان پاپ بدون دست نوشته و خطاب به گروه حمایت از کودکان کلیسا ایراد می شد.

ترجمه سخنان پاپ که به زبان اسپانیایی ایراد می شد، از بخش خبری رادیو واتیکان پخش می شد.

فرانسیس روشن نکرد که این «مجازات ها» از نوع مذهبی هستند یا در حوزه اختیارات حقوق و عدالت شهروندی قرار می گیرند.

در ماه فوریه امسال، کمیسیون حقوق کودک سازمان ملل، کلیسای واتیکان را متهم کرد که به طرزی منظم و پیوسته بر دهه ها جنایت جنسی چشم بسته و همواره کوشیده است بر آنها سرپوش بگذارد.

این گزارش تکان دهنده از کلیسا خواسته بود فوراً سوابق سوءرفتار با ده ها هزار کودک را تسلیم کند، و بیدرنگ همه مظنونان به ارتکاب به آزار جنسی را از مقام خود خلع کند و جریان را به مقام های قانونی مدنی اطلاع دهد. واتیکان این گزارش را نامنصفانه و دارای غرض های ایدءولوژیکی ارزیابی کرده بود.

سخنان پاپ فرانسیس با آنچه در ماه مارس به روزنامه های ایتالیایی گفته و در آن از سوابق کلیسا دفاع کرده بود، بکلی تفاوت دارد. او گفته بود:

«کلیسای کاتولیک شاید تنها نهاد عمومی است که با شفافیت و مسئولیت حرکت کرده است. هیچکس از کلیسا در این زمینه جلوتر نیست. با این حال کلیسا تنها نهادی ست که مورد حمله قرار می گیرد».

به گزارش رویترز در ۱۳ ماهی که پاپ فرانسیس در مقام رهبری کاتولیک های جهان نشسته است، عدم موضع گیری شجاعانه او در این زمینه و نیز رد درخواست دیدار با قربانیان آزار جنسی در ایتالیا و در سفر ماه ژوئیه او به برزیل، تنها نقطه سیاه بر کارنامه بتمامی مثبت او ارزیابی می شود.

گروه های مبارزه با آزار کودکان، از کلیسا خواسته اند از نقل مکان های کشیشان مظنون به آزار کودکان جلوگیری کنند تا از ادامه آزارها جلوگیری شود.

تری مک کیرنان بنیان گذار سایت اینترنتی «پاسخ گوبودن اسقفها دات کام» که موارد این آزارها را گرد آوری و مستند می کند، می گوید: «حرف زدن و نشان دادن نگرانی خوب است. اما باید عملی هم انجام شود. و مردم خیلی وقت است که منتظرند.»

«شبکه قربانیان آزار کشیشان» که مدافع حراست از کودکان و خواستار شفافیت بیشتر در کلیساست می گوید سخنان فرانسیس را باید با قید احتیاط دریافت کرد. سخنگوی این شبکه می گوید:

«ما از کاتولیک های جهان درخواست می کنیم تحت تاثیر عمل قرار بگیرند نه حرف. تازمانی که پاپ اقدام قاطعی برای حراست از کودکان انجام نداده باشد باید گوش به زنگ و شکاک بود.»

او گفت: «این اولین بار است که یک پاپ از اعمال مجازات بر کشیش ها می گوید. اما همه اش همین است. حرف.»

در ماه دسامبر کلیسای کاتولیک خبر از ایجاد گروهی برای کمک به کلیسا در مبارزه با بحران آزار کودکان داد.

یکی از اعضای این گروه که افراد مذهبی ها و غیر مذهبی را دربر می گیرد، ماری کالینز، از قربانیان آزار جنسی اهل ایرلند در دهه ۱۹۶۰ است که در گذشته برای مجازات اسقف هایی که از به کار بستن قوانین کلیسا در حراست از کودکان کوتاهی کرده اند تلاش بسیار کرده است.

دادگاه های مربوط به کودک آزاری جنسی کلیساییان تنها در آمریکا سه میلیارد دلار هزینه برای واتیکان داشته است و پایه های اقتدار معنوی رهبران بزرگ ترین آئین مسیحیت درجهان را به لرزه درآورده است.
O
XS
SM
MD
LG