پاپ فرانسیس، رهبرکاتولیک های جهان، روز شنبه هفتم ژوئن، در سفری یک روزه وارد بوسنی شد. هدف او این است که مسلمانان و مسیحیان را به همزیستی مسالمت آمیز تشویق کند.
سفر پاپ در حالی صورت می گیرد که پس از گذشت بیست سال از جنگ میان مسیحیان و مسلمانان ، هنوز شکاف مذهبی و قومی عمیقی در بوسنی وجود دارد. در همین حال، جمعیت کاتولیک های آن کشور رو به کاهش است و او می خواهد کاتولیک ها را تشویق کند در بوسنی بمانند.
رهبر کاتولیک های جهان گفت که امیدوار است بتواند میراث ساریوو را به عنوان اورشلیم غرب، به آن باز گرداند.
او گفت: «ساریوو اورشلیم غرب نام گرفته است. شهری با ادیان و فرهنگ های فرقه ای گوناگون که در طول تاریخ رنج زیادی متحمل شده و اکنون در مسیر صلح گام بر میدارد. من در سفرم در این مورد صحبت خواهم کرد.»
ساریوو قرن ها است که اورشلیم اروپا نامیده شده است. جایی که در آن مسلمانان مسیحیان و یهودیان با سازش در کنار یکدیگر زندگی کردند، تا دهه ۱۹۹۰ که جنگ بین مسلمانان بوسنی و مسیحیان ارتودوکس صرب در گرفت.
پاپ فرانسیس پس از ورود به ساریوو از مسلمانان بوسنی، و مسیحیان کاتولیک و ارتودوکس خواست زخم های عمیق گذشته را ترمیم کنند و برای آینده ای مسالمت آمیز، با یکدیگربه همکاری بپردازند. او گفت : «برای من مایه خوشنودی است که در این شهر باشم. شهری که در جنگ های خونین قرن گذشته رنج برده است ولی اکنون به مکانی برای گفتگو و همزیستی مسالمت امیز تبدیل شده، و از جنگ پرهیز کرده است.»
پاپ فرانسیس مراسم نیایش را در ورزشگاه شهر برگزار کرد. حدود ۶۵ هزار نفر که بیشتر آنها کاتولیک هستند از بوسنی و دیگر کشورهای منطقه در استادیوم ورزشی جمع شدند تا به سخنان پاپ گوش فرا دهند.
از زمان جنگ بین مسلمانان بوسنی و مسیحیان ارتودکس صرب و کاتولیک های کرواسی، این سومین بار است که پاپ به بوسنی سفر می کند.