نیروی حفاظت اطلاعات و نیروی انتظامی تهران اعلام کرد: عصر یکشنبه در جریان یک عملیات هماهنگ شده ضربتی پنجاه محل فعالیت شرکتهای معروف به «هرمی» تهران را پلمپ و هزار تن از کارکنان آن را دستگیر کردند.
نیروی حفاظت اطلاعات و نیروی انتظامی تهران می گوید در جریان این حمله که با حضور خبرنگاران رسانه های کشور صورت گرفته، هزار تن دستگیر شده تحویل مقامات قضایی داده شدند.
به گفته نیروی حفاظت اطلاعات بیشتر این پنجاه خانه در حوالی منطقه سعادت آباد تهران متمرکز بوده اند. در این جریان کلیه اسناد و مدارک این شرکتها ثبت و ضبط شده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا نوشته است: «در میان دستگیر شدگان یكی از بازیكنان تیم فوتبال لیگ دسته اول كشور نیز مشاهده می شود.»
یکی دیگر از سایت های خبری در گزارشی پیرامون فعالیت یکی از این شرکتها به نقل از وزارت اطلاعات نوشته بود: یکی از گردانندگان آن توانست هشت میلیارد دلار از کشور خارج کند.
سرپرست سابق دادسرای ویژه جرایم اقتصادی نیز با اشاره به محاکمه آنچه مفسدان اقتصادی خوانده درباره جرایم نقدی از این افراد گفت: در این رابطه نیز در مجموع، ۴۲۲ میلیارد ریال، هفده میلیارد دلار و هجده میلیون یورو جزای نقدی برای مفسدان اقتصادی صادر شده است.»
وزارت اطلاعات نیز گزارش کرده بود سرنخ شرکتهای هرمی به سازمان های جاسوسی خارجی از جمله موساد وصل است.
در این گزارش آمده است: «برخی از سرشبکه های معروف این سازمان در اظهارات خود با اشاره به اهداف شوم خود در ایران، به ابعاد دردآور برنامه های غیر انسانی، منفعت طلبانه و مخرب اطلاعاتی که در راستای اهداف سازمان یافته سیستم های اطلاعاتی مخوف موساد و سی آی ای، و ... طراحی شده اند اشاره کرده اند.»
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی همچنین اعترافات یکی از روسای شرکتهای هرمی را بازتاب داده و آورده است: «پت من»، چهره ای که مدیر آموزشی این سازمان است در گفت و گویی با چند تن از نمایندگان ایرانی گلدکوئست با اشاره به اینکه «شما نگران برخوردها در ایران نباشید. دیگر موضوع گلدکوئست در ایران یک مساله صرفا اقتصادی نیست و ما باید به دنبال تحریم های حقوق بشر باشیم» از آن ها خواسته بود که مجموعه های خود را به سمت جمع آوری اخبار و اطلاعات از ایران هدایت کند. وی موکدا به اصطلاح لیدرهای خود را توصیه کرده بود: "جوانان ایرانی علاقه مند به مهاجرت به کشورهای آزاد هستند. بر این نیاز پافشاری کنید و سعی کنید که خروج از کشور را با کسب دارایی از طریق توسعه گلدکوئست تثبیت کنید"!»
تحلیلگران وزارت اطلاعات رواج تفکر بودایی را به این شرکتها مرتبط کرده و آورده اند: «در این شبکه مخوف تفکرّی با هدف حذف شعائر و اعمال اسلامی و میهنی ما به وجود آمده بود که در آن ترویج فرهنگ بودیسم (نوعی بت پرستی شرقی) را سرلوحه کار خود قرار داده بود تا با آن جوانان ایرانی به جای عبادات اسلامی خود تمرین خرافه گری های آقای ویجی اسواران را (تحت لوای سکوت و مدیتیشن) در دستور کار خود قرار می دادند.»
نیروهای امنیتی نیز می گویند: «ترویج فرهنگ اباهه گری یکی از رویکرده های اصلی شرکت هرمی «کوئست» بوده است.»
یک تحلیلگر درباره ردگیری شرکتهای هرمی نوشته است: «نگرانی از مالباختگان عامل اصلی حملات و تهاجمات نیروهای امنیتی به خانه های شخصی و محل کسب و کار مردم نیست؛ بلکه آنچه فراتر از همه این ها عمل می کند، همانی ست که تحت عنوان اباهه گری طرح کرده اند.»
یک کارشناس دیگر نوشته است: « تشکیل خانه های تیمی جوانان بیکار بدون سرگرمی و تفریح گردهم می آیند و آموزش هایی که می بینند، می تواند انگیزه اصلی حملات نیروهای انتظامی به این خانه ها باشد؛ زیرا جوانان عضو این خانه های تیمی نقش یک ارتش اجتماعی زیرزمینی را در تهران بازی می کنند.»
عصر یکشنبه طی یک عملیات ضربتی 50 محل فعالیت شرکتهای هرمی در تهران را پلمپ و هزار نفر از اعضای آنها را دستگیر کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، نیروهای حفاظت اطلاعات و نیروی انتظامی تهران در پی شناسایی تعدادی از زیرشاخه های شرکتهای هرمی در یک عملیات ضربتی با حضور خبرنگاران هزار نفر از این افراد را دستگیر کردند.
بر اساس این گزارش، این هزار نفر که در 50 خانه تیمی در حوالی منطقه سعادت آباد تهران متمرکز بودند دستگیر و تمامی اسناد و مدارک آنها مبنی بر فعالیت در شرکتهای هرمی ثبت و ضبط شد.
به گزارش خبرنگار مهر، یکی از این شرکتهای هرمی اقدام به جذب افراد شهرستانی کرده و با آموزشهای متوالی آنها را مجاب به پرداخت 8.5 میلیون تومان برای عضویت در شرکت هرمی "کیو آی" ترغیب می کرده است. این شرکت به اعضای خود وعده داده که در ازای این 8.5 میلیون تومان آنها را هرسال یک هفته به هر کدام از 130 کشوری که معرفی کرده ببرد.
تمامی زیرشاخه های شرکت هرمی "کیو آی" امشب پس از ثبت اطلاعات به زندان اوین منتقل می شوند.
ن - با تلاش نیروهای انتظامی و امنیتی، روز یكشنبه چندین شركت هرمی در شمال و شمال غرب تهران متلاشی شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا؛ چندین شركت هرمی (گلد كوئیست) كه تحت عناوین مختلف به فعالیت غیرقانونی در این زمینه مبادرت داشتند، با همكاری نیروهای امنیتی و انتظامی منهدم از آنان مقدار معتنابهی لوح فشرده و كتابهای آموزشی در خصوص ایجاد زیر شاخه و سایر اقدامات كشف و ضبط شد.
همچنین در این ارتباط شماری از دست اندركاران این شركتها دستگیر و ساختمان محل فعالیت این گونه شركتها نیز پلمپ شد.
یك مقام اطلاعاتی با اعلام مطلب فوق ادامه داد: این هشداری به مالكین واحدهای استیجاری است تا به هنگام اجاره املاك خود دقت لازم را داشته باشند و در صورت متوجه شدن به این مهم كه مستأجران آنها شركتهای هرمی هستند، با ارسال پیام به سامانه 30006048 نیروهای اطلاعاتی و انتظامی را آگاه سازند.
وی افزود: در این صورت همكاری مالكین، آنان شامل بخشودگی شده و ملك مورد نظر پلمپ نمی گردد اما در غیر این صورت، مجرم شناخته شده و با آنها برخورد قانونی خواهد شد.
این مقام ذیصلاح اضافه كرد: این شركتهای هرمی تحت عنوان شركتهای گردشگری و سیاحتی به كار خلاف خود پوشش داده و اعمال مجرمانه خود را با دادن وعده های رویایی اجرایی می كردند.
به گفته وی، در این شركتها افراد مالباخته با این امید كه از این طریق می توانند ثروتمند شوند، به طور میانگین بیش از 80 میلیون ریال از دست داده اند.
این شركتها با دادن وعده های واهی به مالباختگان از جمله اینكه به بیش از 130 كشور جهان سفر خواهند كرد و یا اینكه در صورت جذب دو نفر به عنوان زیر شاخه هزار دلار جایزه می گیرند، آنان را وسوسه كرده و خود و دیگران را دچار مشكل كرده اند.
یكی از مالباختگان به خبرنگار ایرنا گفت كه پس از دستگیری به اشتباه خود پی برده و اعتراف كرد كه بدون شناخت وارد این گونه ترفندها شده است و در خصوص سرشاخه شركتهای هرمی اطلاعات شایان توجهی را ارایه داد.
همچنین در میان دستگیر شدگان یكی از بازیكنان تیم فوتبال لیگ دسته اول كشور نیز مشاهده می شود.
صدور 400 سال حبس برای 150 مفسد اقتصادی در سال جاری
تهران - سرپرست سابق دادسرای ویژه جرایم اقتصادی تهران، از صدور 400 سال حبس برای 150 مفسد اقتصادی در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، ذاقلی در مراسم تودیع خویش از دادسرای ویژه جرایم اقتصادی كه امروز - یكشنبه - با حضور عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران در محل این دادسرا برگزار شد، افزود: از سال 88 تا كنون برای حدود 198 نفر كیفرخواست صادر شده كه حدود 150 كیفرخواست آن در سال جاری بوده است.
وی ادامه داد: همچنین از سال 88 تا كنون 108 رای قطعی از سوی دادگاه برای این افراد صادر شده كه 87 رای آن امسال صادر شده است.
سرپرست سابق دادسرای ویژه جرایم اقتصادی تصریح كرد: برای 153 نفر نیز طی امسال و سال گذشته حكم قطعی صادر شد.
ذاقلی افزود: از حیث مجازات و رد مال نیز یك هزار و 650 میلیارد ریال، 257 میلیون یورو، 428 میلیون درهم و 220 میلیون دلار به بیت المال بازگردانده شد.
سرپرست سابق دادسرای ویژه جرایم اقتصادی درباره جرایم نقدی نیز گفت: در این رابطه نیز در مجموع، 422 میلیارد ریال، 17 میلیارد دلار و 18 میلیون یورو جزای نقدی برای مفسدان اقتصادی صادر شد.
سرپرست سابق دادسرای ویژه جرایم اقتصادی افزود: در بخش اجرای حكم نیز 147 پرونده وارد كه تا كنون 76 پرونده مختومه شده است.
وی با بیان اینكه در مجموع 500 میلیارد تومان به بیت المال بازگردانده شده است، گفت: به عنوان نمونه در پرونده شهرام جزایری و با همكاری خانواده وی، 50 میلیارد تومان به بیت المال بازگردانده شد و مابقی نیز انجام خواهد شد.
ذاقلی تصریح كرد: سیاست كلی این دادسرا، چه در بازپرسی و چه در اجرای احكام، این است كه رد مال انجام شود و بیت المال بیش این متضرر نشود.
خبرنگار ما، صدوقیان زاده و دیگر همکاران وی تاكنون توانسته بودند بیش از 8 میلیارد دلار را از ایران خارج كنند.گفتنی است، همه روزه سرکردگان شرکت های هرمی که با اطلاع رسانی روش های فعالیت آن ها افشا می شود، با ترفندهای جدیدی اقدام به کلاهبرداری و عضو گیری میکنند و مردم نیز فریب این افراد را خورده و سرمایه های خود را در اختیار آن ها قرار می دهند که اکنون با توجه به عزم جدی قوه قضائیه و وزارت اطلاعات در برخورد با هرمی ها عرصه فعالیت این شرکت های خانمان برانداز روز به روز تنگ تر می شود.