لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۵

لشگر طيبه مسئوليت قتل ٢۶ زائر شيعه را بر عهده گرفت


لشگر طيبه مسئوليت قتل ٢۶ زائر شيعه را بر عهده گرفت
لشگر طيبه مسئوليت قتل ٢۶ زائر شيعه را بر عهده گرفت

مراسم خاکسپاری اجساد ٢۶ تن از زائران شيعه کويته پاکستان با شرکت هزاران تن از سوگواران در حومه اين شهر برگزار شد.

روز سه شنبه گروهی از مردان مسلح سنی با حمله به اتوبوس حامل زائران شيعه ساکن بلوچستان پاکستان ٢۶ تن از اين زائران را کشتند.

گروه لشگر طيبه مسئوليت اين حمله را برعهده گرفته است. نام اين گروه در فهرست سازمان های تروريستی قرار دارد.

تحليلگران از سرگيری تنش های خونين ميان سنی ها و شيعيان پاکستان را جدال سياسی عربستان سعودی و ايران ارزيابی کرده اند.

هزاران تن از هزاره های شيعه ساکن بلوچستان پاکستان در مراسم خاکسپاری اجساد زائرانی شرکت کردند که با اتوبوس عازم ايران بودند. به گفته پليس کويته مردان مسلح سنی روز سه شنبه با نگه داشتن اتوبوس حامل ۵٠ زائر شيعه در جاده کويته به ايران، آنان را وادار به پياده شدن از اتوبوس کرده و سپس ٢۶ تن از آنان را به گلوله بستند. پس از آن نيز اين مردان مسلح با حمله به آمبولانس حامل زخميان ٣ تن ديگر را به قتل رساندند.

راننده اين اتوبوس گفت دو خودرو دوسوی اتوبوس را محاصره کرده و همه مسافران را وادار به پياده شدن از آن کردند. سپس بسوی زائران شروع به تيراندازی کردند. شماری از مسافران توانستند از صحنه بگريزند.

يک شاهد عينی نيز گفت مهاجمان مسلح از هر چهارسوی اتوبوس آغاز به تيراندازی کردند سپس وارد اتوبوس شده و زائران را وادار به پياده شدن از آن کردند.

به گفته شاهدان عينی شمار مهاجمان مسلح به کلاشينکوف بين ۸ تا ١٠ تن بوده است.

اين خونين ترين حمله به اقليت شيعه پاکستان پس از بمبگذاری انتحاری يک عضو لشگر طيبه در مراسم عزاداری عاشورای سال گذشته است شمار کشته شدگان شيعيان در جريان جدال های خونبار مذهبی پاکستان از سال ٢٠٠٢ تاکنون به ۶٠٠ تن رسيده است.

گروه لشگر طيبه، متحد شبکه القاعده در پاکستان، مسئوليت اين حمله را برعهده گرفته است. لشگر طيبه در سال ٢٠٠٢ مسئوليت قتل «دانيل پرل» گزارشگر وال استريت جورنال را برعهده گرفته بود. دولت هندوستان نيز اين گروه تروريستی را عامل عمليات خونبار سال ٢٠٠۸ بمبئی اعلام کرده است. لشگر طيبه همچنين مسئوليت بيشتر عمليات خونبار عليه شيعيان پاکستان را برعهده گرفته است. ايالات متحده آمريکا، پاکستان و هندوستان نام اين گروه را در فهرست سازمانهای تروريستی قرار داده اند.

به گفته تحليگران تا پيش از دهه هشتاد ميلادیT سنی ها و شيعيان پاکستان به صورت مسالمت آميز در کنار يکديگر زندگی می کردند؛ اما از زمانی که اختلاف سياسی عربستان سعودی و ايران بالا گرفت درگيريهای خونين ميان سنی ها و شيعيان پاکستان آغاز و دامنه آن شدت يافته است. تحليلگران می گويند هردو کشور با ارسال پول به منطقه به تنش ها ی مذهبی ميان دو گروه دامن می زنند.

XS
SM
MD
LG