لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۴۷

ژنرال دیوید پترائوس در مورد خطر تشدید سهوی تنش با ایران هشدار داد


ژنرال بازنشسته دیوید پترائوس
ژنرال بازنشسته دیوید پترائوس

ژنرال بازنشسته دیوید پترائوس هشدار داد که روند کنونی به شکلی است که خطر وقوع و تشدید تنش سهوی میان ایران و آمریکا در آن وجود دارد. او همچنین خواستار شفاف شدن سیاست آمریکا در خاورمیانه و در قبال برنامه اتمی جمهوری اسلامی شد.

به گزارش شبکه تلویزیونی سی‌ان‌بی‌سی، او روز سه‌شنبه یکم مرداد گفت: «سیاست ما در قبال برنامه اتمی، برنامه موشکی، و فعالیت‌های بدخواهانه ایران برای من به طور واضح مشخص نیست.»

ژنرال بازنشسته پتریوس، رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی‌آی‌ای، همچنین گفته است که اگر نیروها یا دیپلمات‌های آمریکایی با خطری جدی روبرو شوند، آمریکا باید به آن واکنش نشان دهد.

طی ماه‌های اخیر نقض برجام از سوی جمهوری اسلامی و همچنین درگیری‌ها در خلیج فارس، باعث بالا گرفتن تنش میان ایران و آمریکا شده است.

جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۱۶ تیر ماه به صورت رسمی اعلام کرد نسبت به تعهد خود به توافق هسته‌ای درباره «میزان درصد و غلظت غنی سازی» پایبند نیست و از غنی سازی ۵ درصد اورانیوم خبر داد. براساس برجام، ایران از افزایش غنی سازی اورانیوم به بالاتر از محدوده ۳.۶۷ درصدی منع شده بود.

ایران پیشتر هم اعلام کرده بود که ذخایر اورانیوم غنی شده این کشور از میزان تعیین شده در توافق هسته‌ای عبور کرده و به بیش از ۳۰۰ کیلوگرم رسیده است.

این اقدام‌های ایران در نقض برجام واکنش جهانی را برانگیخت. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در واکنش به افزایش سطح غنی سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی و نقض برجام، گفت که بهتر است ایران مراقب باشد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا هم در واکنش به تصمیم ایران برای افزایش سطح غنی سازی اورانیوم گفت: «توسعه اخیر ایران در برنامه هسته‌ایش به انزوا و تحریم‌های بیشتر [جمهوری اسلامی] خواهد انجامید. کشورها باید استانداردهای دیرینه مبنی بر عدم وجود هرگونه غنی‌سازی در برنامه هسته‌ای ایران را دوباره برقرار کنند.»

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، وزارت خارجه آلمان و سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا در واکنش‌های جداگانه‌ای به انتقاد از این اقدام جمهوری اسلامی پرداخته و خواستار توقف نقض برجام از سوی تهران شدند.

ایالات متحده اردیبهشت ماه سال گذشته اعلام کرد که توافق هسته‌ای منجر به تغییر رفتار جمهوری اسلامی نشده و از آن خارج شد. به دنبال آن، تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران هم در دو نوبت بازگشت.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش‌برانگیز خود دست بردارد.

ایالات متحده به دنبال رسیدن به یک توافق جدید با ایران است که شامل برنامه هسته‌ای، برنامه موشکی و فعالیت‌های ایران در منطقه باشد. جمهوری اسلامی اما هرگونه گفت‌وگو و مذاکره را با آمریکا رد می‌کند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG