بخش فارسی صدای آمریکا ـ سازمان ملل متحد روز سه شنبه یک کمک کم سابقه ۳۵ میلیارد دلاری را برای ارائه کمکهای بشردوستانه نجاتبخش به ۱۶۰ میلیون نفر در سال آینده درخواست کرد. با تشدید پیامدهای اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا، میلیونها نفر در سراسر جهان با فقر شدید دست و پنجه نرم میکنند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در یک پیام ضبط شده برای آغاز این درخواست گفت: «مناقشات، تغییرات اقلیمی، و کووید-۱۹ بزرگترین چالش بشردوستانه از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون را پدید آورده است.»
او از اهداءکنندگان خواست به آنها که در «تاریک ترین ساعات نیاز» در بزرگترین خطرات هستند، کمک کنند.
سازمان ملل متحد می گوید نیاز واقعی حتی بیشتر است؛ حدود ۲۳۵ میلیون نفر، یا از هر ۳۳ نفر یک نفر در کره زمین، محتاج کمک یا حفاظت است. این امر ۴۰ درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۲۰ را نشان می دهد.
در سراسر جهان تاکنون ۶۳ میلیون مورد ابتلا به کووید-۱۹ ثبت شده است. نزدیک به ۱.۵ میلیون نفر جان باختهاند، و دهها میلیون نفر شغل و زندگیشان را طی قرنطینهها از دست دادهاند.
سازمان ملل متحد پیشتر نسبت به سطح نگرانکننده گرسنگی در هفت کشور که در صورت عدم دریافت کمک ممکن است سال آینده در قحطی فرو روند، هشدار داده است. این کشورها افغانستان، بورکینا فاسو، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی، و یمن هستند.